Jaroměř vyhrála v úvodním jarním mistrovském utkání na penalty v Hořících

17. kolo MIACOM KP mužů - neděle 13.3.2022 - od 14:30 - Hořice.

TJ Jiskra Hořice - FK Jaroměř 3:4P (2:2)

Branky: 32. Nečesaný, 44. Drozd D., 47. Kedroń - 10. Exnar Mi., 14. Gorol, 58. Gorol

TJ Jiskra Hořice: Linhart - Bango (46. Kuneš), Palm (K), Pour, Nečesaný - Havelka (70. Krejčí), Palm Pa., Drozd P., Šedivý (80. Dobrovolný) - Drozd D., Kedroń (87. Vávra)

FK Jaroměř: Červenka - Častvaj, Poděbradský (K), Horák - Valášek, Exnar Ma., Gorol, Votrubec, Pohořálek (46. Petráček) - Exnar Mi., Kocourek

Utkání na útulném stadionu v Hořicích začalo zostra a hned v 10. vteřině mohla jít Jaroměř do vedení, ale její brejk zůstal nevyužit. I domácí se nenechali zahanbit, ale David Drozd pálil našatěstí nad branku Lukáše Červenky. V 10. minutě přišel dlouhý nákop Červenky přímo z branky na Miloše Exnara, ten si dobře pokryl míč před dvěma obránci a v těžké pozici skóroval 0:1. Domácí byli jako opaření a to neblyo vše. Ve 14. minutě zahrávala po jasném faulu Jaroměř TK z bezmála 28 metrů, ke kterému se postavil Radek Gorol a neomylně skóroval 0:2. Od tohoto gólu se však Jaroměř zatáhla a domácí byli lepším týmem. Zaslouženého snížení se dočkali ve 32. minutě, kdy se přímo z rohového kopu trefil Nečesaný - 1:2. Domácí stupňovali svůj tlak a výsledkem toho byl po velké chybě hostující obrany gól Davida Drozda, který pohodlně skóroval do prázdné branky po přihrávce Havelky - 2:2.

KP TJ Jiskra Hořice - FK Jaroměř, 13.3.2022, foto: Jiri Klepsa Miloš Exnar (12) obstaral první branku jarní sezóny při asistenci gólmana Lukáše Červenky. Vlevo v pozadí nové zázemí hořického fotbalového areálu Na Gothardě. Foto: Jiří Klepsa

Druhý poločas začali domácí rovněž dobře a aktivně a po rychlé akci se ve 47. minutě dokonce ujali vedení, kdy se trefil tvrdou střelou domácí Kedroň - 3:2. Po této brance se domácí začali soustředit na udržení výsledku, a to se jim nakonec vymstilo. Jaroměř získávala mírnou herní převahu a tlačila se za vyrovnáním. To se jí nakonec podařilo po další parádě Radka Gorola v 58. minutě utkání, kdy se trefil opět z TK přesně k tyči - 3:3. Do konce zápasu se snažily oba týmy o vítězný gól, ale ani jeden z týmů své šance nevyuižl, a tak se šlo do penalt. V těch byli nakonec šťastnější hosté, a tak si odvážejí vítězství za 2. body po úspěšném penaltovém rozstřelu.

Josef Vydra, předseda domácích: Utkání se špičkovým týmem KP přineslo pěkný fotbal, 6 branek, 16 penalt v rozstřelu a slunečné počasí. Co chybělo k plné spokojenosti jsou tři body. Otočit zápas z rychlého vedení hostí 0:2 na 3:2, velmi dobrý výkon a bojovnost to jsou zase pozitivní věci, ve kterých je potřeba pokračovat. Jeden bod je cenný, ale dnes měly být tři!!! Poděkování i trenéru hostí za velmi objektivní komentář.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes je nutné objektivně uznat, že soupeř byl herně lepším týmem. Velmi rychle k nám přistupoval a dostával nás pod tlak, ze kterého pramenily naše individuální chyby. Dva body jsou z tohoto pohlednu šťastné a cenné zároveň.

ŽK: 0-0

Rozhodčí: Trejbal, Šob, Říha

DS: Mazura

Diváků: 250

Další fotografie k zápasu v hořickém webovém zpravodaji zde


Ohlasy v tisku:


TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.