Muži A - sezona 2019/2020

Přátelské utkání s Velichovkami uzavřelo sezonu

PU - 26.6.20 18:00 - Velichovky

TJ Velichovky - FK Jaroměř 0:4 (0:2)

Branky: 0 - 29. Vach, 45. Gorol, 67. Gorol, 79. Čenovský

TJ Velichovky: Hasník - Špaček, Rejchrt, Hořínek, Novotný Mich. - Dyrc, Vrátný, Jelínek , Németh - Karel, Grmela, průběžně střídali: Petr, Dočekal, Runkas.

FK Jaroměř: Červenka (46. Mertlík) - Filip, Poděbradský (46. Michálek), Horák (46. Valášek), Toman - Emlar L., Hykš (73. Vencl), Gorol, Čekal (46. Čenovský) - Vach (46. Kořínek), Emlar J.


Tým Velichovek k prvnímu přípravnému zápasu před blížícím se Lázeňským pohárem nastoupil v nových dresech. Utkání se přátelsky vleklo a míč létal víc zleva doprava než nahoru a dolů. Zhruba 15 minut před přestávkou chybovala domácí obrana a Vachovi se otevřel prostor před brankářem, který využil - 0:1. Minutu před poločasovým hvizdem proměnil nařízenou penaltu za Špačkovu ruku Gorol - 0:2.

muži A - PU, TJ Velichovky - FK Jaroměř, 26.6.2020, foto: Václav Mlejnek Brankář Tomáš Mertlík v 63. minutě zápasu vychytal jednu z největších šancí Velichovek v režii Lukáše Vrátného.

S ubývajícím časem druhé půle zrychlovalo i tempo hry, které diktovali zejména domácí ve snaze vyrovnat. Jenže pak se k trestnému kopu od postranní čáry postavil Gorol - 0:3. O chvíli později byl na Nobelovku Čenovský, který propočítal trajektorii míče nad hlavou domácího gólmana tak precizně, až byl sám překvapen - 0:4. Domácí si vypracovali nemálo šancí, ale obrana Jaroměře tentokrát nechybovala.

muži A - PU, TJ Velichovky - FK Jaroměř, 26.6.2020, foto: Václav Mlejnek Martin Michálek byl dnes oporou obrany ve druhé půlce zápasu.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř:  Dnešní utkání beze zbytku splnilo svůj účel. V našem případě dostali hráči, kteří nezasáhli tolik do zápasů v rámci Agro Cupu, výrazně větší porci minut. Samozřejmě jsme chtěli nastřílet větší počet branek. Soupeř měl ale také své šance a ukázal, že na letní Lázeňský pohár je velmi dobře připraven.

M. Knap, trenér TJ Velichovky:  Dnešní přátelské utkání se soupeřem, hrajícím o dvě třidy výš, bylo pro nás dobrou přípravou před Lazeňským pohárem. Škoda, že se nám nepodařilo vstřelit aspoň jednu branku. Nějaké šance jsme na to měli. Křest nových dresů mohlo být veselejší. Přesto musím svůj tým za výkon pochválit. Děkuji všem za férovou hru.

Rozhodčí: Havrda

Diváků: 232

Žluté karty: 

muži A - PU, TJ Velichovky - FK Jaroměř, 26.6.2020, foto: Václav Mlejnek Foto 3x: Václav Mlejnek


Fotogalerie TJ Velichovky zde.

Jaroměř uzavřela Letní pohár vítězným obratem

4. kolo LP mužů KFS AGRO CS - 24.6.20 18:00 - Jaroměř, Růžovka

FK Jaroměř - MFK Trutnov B 3:2 (0:2)

Branky: 47. Gorol, 63. Exnar Mi., 66. Gorol - 22. Landa, 30. Landa

FK Jaroměř: Červenka - Horák, Michálek (C) (46. Filip), Poděbradský, Emlar L. (75. Orct), Exnar Mi., Čenovský, Častvaj (60. Emlar J.), Valášek (75. Toman O.), Gorol, Kořínek, dále střídali Vach J., Hykš J.

MFK Trutnov B: Hofírek - Groer (C), Hrnčíř, Makovský, Macek, Jirousek, Turner, Štěpánek, Kamitz, Landa, Kučera, dále střídali Křížek, Svoboda, Kalhous, Toman O., Karmáček


Přes masivní podporu bubnujících, řehtajících a skandujících fandů z řad starší přípravky se prvních 35 minut zápasu Jaroměři nedařilo nic fotbalového vymyslet. Ve 22. minutě poslal trutnovský Štěpánek míč Landovi, který sám postupoval na Červenku. Domácí brankář zúžil střelecký prostor rozklekem, ale nestačilo to - 0:1. Ve 29. minutě prostřelil Landa obranu z hranic malého vápna a zvýšil na 0:2. Jenže od 35. minuty se něco změnilo. Jaroměř zahrála několik rohových kopů za sebou, když hosté vyráželi míče od Miloše Exnara a vzápětí Radka Gorola. Tlak pokračoval až do hvizdu rozhodčího, ale gól nepadl.

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Jaroměř - MFK Trutnov B, 24.6.2020, foto: Václav Mlejnek Gól Miloše Exnara (ve výskoku) v 63. minutě.

Druhá polovina byla ovšem ještě lepší. Ve 48. minutě si po vhazování udělal Gorol jednoduše prostor v brankovišti a míč nasměroval k levé tyči - 1:2. O chvíli později se blýskl Červenka, když vychytal Tomanovu dorážku míče odraženého od břevna. Nešlo o pokus o další vlastní gól, kterými je Letní pohár pověstný. Hráč jménem Ondřej Toman hrál dnes totiž v obou týmech. S Častvajovou, Kořínkovou i Exnarovou šancí si hostující Hofírek poradil. Exnar se ale v 63. minutě vrátil a s ním přišel i gól z výskoku po břevnu od Kořínka - 2:2. V 66. minutě vystřelil Gorol z poloviny hřiště a překvapivě tím dovedl Jaroměř k obratu skóre a do vedení - 3:2. V 69. minutě se prodral před soupeřovu bránu Valášek, na druhé straně trutnovský Toman. Oba ale stav nezměnili.

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Jaroměř - MFK Trutnov B, 24.6.2020, foto: Václav Mlejnek První Landův gól (modrá třináctka) do jaroměřské sítě.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: V dnešním zápase jsme zkoušeli jiné herní rozestaveni a jiný způsob hry. První půle byla z naší strany v některých pasážích více než rozpačitá. Po změně stran jsme však na hřišti jasně dominovali a nepříznivý poločasový výsledek zcela po zásluze otočili v konečnou výhru.

trenér MFK Trutnov B: 

Rozhodčí: Kiezler, Vítek, Nožka

Diváků: 60

Žluté karty: 90. Emlar J. - 70. Turner

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Jaroměř - MFK Trutnov B, 24.6.2020, foto: Václav Mlejnek Hlasitá klaka přípravky hnala jaroměřské áčko na zteč. Foto 3x: Václav Mlejnek

Předseda Čekal: Cílem je krajský přebor

Předseda fotbalového oddílu Tomáš Čekal v rozhovoru pro červnové číslo Fotbalu v kraji shrnul současný stav klubu a naznačil další plány: Naším hlavním cílem je hrát krajský přebor, kde se chceme stabilně pohybovat v horních patrech tabulky.


To, že Jaroměř spadla do I.A třídy, má své jasné a konkrétní důvody. Hodně často je zmiňovaný propad spojován s generační obměnou, což je ale pravda jen částečná. Klíčovým hráčem, který ukončil své angažmá v Jaroměři, byl Martin Kilevník, a to právě před sezonou 2018/19. Spolu s ním končil v Jaroměři i Martin Škoda. Oba hráči odcházeli po dohodě s klubem do nižších soutěží. Jejich přínos pro hru a góly Jaroměři citelně chyběly v KP na podzim 2019. Zdravotní problémy měl i Jan Holub, který do podzimních zápasů prakticky nezasáhl. I přes tyto tři naprosto zásadní absence získala Jaroměř za podzim 2019 solidních 18 bodů, což pro jaro mělo stačit. V zimní přestávce však odešla další trojice hráčů – Martin Knap do divizního Trutnova, Lukáš Muller do ambiciózního Nového Bydžova a dlouholetá opora mezi třemi tyčemi Michal Ondráček. Navíc v týmu už na jaře 2019 nepokračoval zmiňovaný Jan Holub.


 Tomáš Čekal
předseda klubu

Do týmu Jaroměře přišli sice noví hráči jako Daniel Votrubec či Aleš Roubal, na pozici gólmana pak Patrik Linhart. Právě Patrik se zranil hned ve druhém soutěžním zápase na jaře 2019, což bylo tím pověstným hřebíčkem do rakve. Zbytek soutěže pak odchytal dorostenec Jaroslav Tomášek, který udělal pro tým úplné maximum, ale dorostenecký a dospělý fotbal je jiný. Na jaře 2019 jaroměřské áčko na klíčových postech nemělo takovou kvalitu jako ostatní týmy a přišel, přes veškerou snahu, sestup do nižší soutěže.

Když jsme v roce 2015 postoupili do divize, byla na ni Jaroměř finančně připravená. Je velkou chybou spojovat pád z divize se stávajícím propadem. Fakta hovoří jasně. Po sestupu z divize neměla Jaroměř jednoduchý rok v krajském přeboru, ale nakonec ho zachránila. Další rok skončila na druhém místě, a až ročník poté přišel sestup.

Je dobře, že v týmu zůstávají takoví hráči jako Martin Čenovský, Martin Michálek a Adam Horák. Dlouholetý trenér mužů Miloš Exnar je zkušený matador, který má velký přehled o tom, co se děje v našem fotbalovém kraji. K loňským posilám patří Jirka Poděbradský. Jako bývalý ligový hráč má obrovský přehled na hřišti s velkým fyzickým fondem a jeho přítomnost je znát i v kabině. Před koronavirovou přestávkou jsme vyjednali příchod Jiřího Kořínka. Ten může týmu výrazně pomoci svými góly, které nám na podzim chyběly. Na druhou stranu tým může naopak Jirkovi pomoci s jeho fotbalovým restartem, protože jeho statistiky za poslední sezony neodpovídají jeho možnostem. Další posily jsou v hledáčku trenéra, ale to zatím necháme pod pokličkou.

V červnu tým mužů vstoupil do letního poháru. Tím, že mezi pohárem a vlastní soutěží bude pauza, tak bude velmi obtížné případně přenést vítěznou mentalitu do ostré mistrovské soutěže, která začne v polovině srpna. Na druhou stranu je právě návrat k vítězné mentalitě jedním z dílčích cílů pro jaroměřské áčko a pohár je vhodnou příležitostí, jak ji začít znovu v Jaroměři naplňovat. Primárním cílem je dohnat dvouměsíční herní manko a zabudovat do týmu další mladé hráče. Vzhledem k tomu, že veškeré zápasy v Agro CS Poháru mají díky vzdálenostem nádech derby, nebude chtít žádný tým prohrávat

Pokračujeme v práci s mládeží. Chceme ročně dostat aspoň dva dorostence do mužské kategorie z vlastních mládežnických družstev. Když jich bude víc, je jenom plus. Relativně lehký úkol, ale na druhou stranu neuvěřitelně těžký! Takže je jasné, jakou cestu u nás razíme. A jen blázen, nebo majetný, může přežít bez mládežnických kategorií. Bohužel tato cesta je nelehká, ale jediná možná.


 Tomáš Čekal na Galavečeru krajského fotbalu 2019 převzal za jaroměřský klub Junior cenu v kategorii přípravek.

V mládežnických kategoriích jedeme takzvaně na krev, co se týká počtu hráčů. Největší problém nastává v kategorii velkého fotbalu. Důvodů, řekl bych, je víc. Určitě se jedná o přehlcenost organizovanosti, kde děti absolvují 4-5x týdně různé kroužky. Po sedmileté docházce ve chvíli, kdy se jim rozevírají křídla samostatnosti a zmírňuje se zájem rodičů, prostě svoji činnost ukončí. A určitý podíl má i rozvoj digitalizace – sociální sítě, elektronické hry, u počítače vyhrají zápas a ani se nezapotí. Musíme si také přiznat, že nabídka různých nových sportů a kroužků má hodně velkou pestrost. Jak je dostat zpět na hřiště? Kdyby někdo znal odpověď na tuto otázku, tak neřešíme úbytek. V podstatě se nejedná o zásadní chyby, ale určitým řešením by mohl být soubor střípků mozaiky začínající u kvality trenéra, jeho snahy se angažovat a vlastně na sebe lidi přitáhnout. Určitým měřítkem je i kvalita zázemí, kde si opět člověk vybírá, kam své dítko bude vodit. A bohužel vše začíná a končí na financování, investice do sportovišť a adekvátní odměny pro trenéry

Máme i hodně plánů na úpravu areálu, ale musíme postupně. Po opravě volá střecha malé tribuny, opláštění pokladny, rekonstrukce technického zázemí strojovny a garáže techniky, doplnit osvětlení na hřiště s umělou trávou, v neposlední řadě tribuny jako celého domu. Údržba areálu, který jako málokdo vlastníme, zabere spoustu času. V loňském roce byla dokončena vlastní studna a připojení závlahy na tréninkové hřiště. K větší úpravě tohoto hřiště jsme využili neplánované fotbalové přestávky, kde byly provedeny terénní úpravy, prořez stromů, opraveno stávající a nově vybudováno chybějící oplocení. Proběhla rekonstrukce WC a částečně i oprava bufetu. Zásadní změny, jako je oprava tribuny a případné rozšíření zázemí, vyžadují již investiční financování a tam vysloveně uvidíme, jakou podporu získáme.


rekonstrukce stadionu, foto: Václav Mlejnek Součástí jarních úprav je i probíhající výměna starých částí oplocení. Foto: Václav Mlejnek.

Náchod v letním poháru otočil zápas s Jaroměří

5. kolo LP mužů KFS AGRO CS - 17.6.20 18:00 - Náchod-Běloves

FK Náchod B - FK Jaroměř 4:2 (0:1)

Branky: 60. Plšek, 67. Poděbradský (vlastní), 74. Vaněček, 88. Vejprava T. - 38. Emlar J., 49. Toman O.

FK Náchod B: Nýč - Rorbach (46. Bareš), Zelman, Plšek, Vejprava T. (C), Doucek (46. Franěk), Čejchan, Vencl, Novák, Podolník (46. Vaněček J.), Kubrt

FK Jaroměř: Mertlík - Filip, Poděbradský, Michálek (C), Toman (70. Čekal), Chalupa (46. Petráček), Exnar Mi., Valášek, Častvaj (60. Kořínek), Emlar L. (80. Vach), Emlar J. (60. Hykš)


Náchod chtěl rychle rozhodnout zápas a vsadil na překvapivé brejky, zatímco Jaroměř trpělivě dobývala každý centimetr trávy. Na zastupujícího brankáře Mertlíka si ve čtvrté minutě vystřelil Plšek, v deváté Čejchan a o chvíli později zastavil Plška Michálek těsně před palbou na bránu. Po sólovém výletu Zelmana ale šel na opačné straně k rohovému praporku Exnar a domácí brankář Nýč musel poprvé vyrážet. Ve 27. minutě se jaroměřské obraně podařilo odvrátit další Zelmanův pokus o doklepnutí centru. Jaroměř si nicméně desítky minut držela dobytá území, což ve 38. minutě zúročil Jakub Emlar - 0:1.

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Náchod B - FK Jaroměř, 17.6.2020, foto: Václav Mlejnek Jakub Emlar (v bílé pětce) otevírá skóre.

Po gólu do šatny vsítila Jaroměř i gól ze šatny, když ve 49. minutě přihrál Častvaj dobře postavenému Tomanovi, který pro zakončení zvolil prostor pod horní tyčí - 0:2. Náchod už v začátcích letního poháru v bělovesské bitvě v Červeným Kostelcem prokázal psychickou sílu, když během několika minut otočil prohru 1:4 na remízu a nakonec i na výhru po pokutových rozstřelech. Nejinak tomu bylo i dnes. V 53. minutě ještě Michálek vyškrábl z brankové čáry Vaněčkovu dohrávku rohového kopu, v 60. minutě se ale trefil po zemi Plšek - 1:2. V 66. minutě vyběhl Mertlík vpravo za malé vápno, Vaněček ovšem stihl poslat míč kolem něj směrem k bráně. Poděbradský sprintoval míč vyrazit z čáry, skluzem ho ale doklepl do vlastní sítě - 2:2. Na svůj opravdový gól si Vaněček počkal do 74. minuty, kdy zleva oběhl obranu a střelu vyslal šikmo k pravé tyči - 3:2. I přes několik jaroměřských úderů na náchodskou bránu měl v 88. minutě poslední slovo domácí kapitán Tomáš Vejprava, byť v té chvíli mezí ním a třemi tyčemi stáli čtyři bránící hosté - 4:2.

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Náchod B - FK Jaroměř, 17.6.2020, foto: Václav Mlejnek Ondřej Častvaj (bílá trojka) přihrává Ondřejovi Tomanovi (zcela vlevo), který ve 49. minutě zvyšuje na 0:2.

trenér FK Náchod B: 

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Sehráli jsme fyzicky náročný zápas, který se výsledkově zlomil v jeho závěrečné třetině. Samozřejmě nás mrzí ztráta dvougólového vedení, když soupeř nemilosrdně potrestal naše individuální chyby.

Rozhodčí: Kalaš, Vítek, Nožka

Diváků: 45

Žluté karty: 52. Plšek, 59. Vaněček - 0

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Náchod B - FK Jaroměř, 17.6.2020, foto: Václav Mlejnek Jakub Emlar, autor prvního gólu Jaroměře, v 57. minutě v souboji s náchodskou obranou. Foto 3x: Václav Mlejnek

Letní pohár v Červeném Kostelci nadělil devět branek

LP mužů KFS KHK AGRO CS - 14.6.20 17:00 - Červený Kostelec

TJ Červený Kostelec - FK Jaroměř 4:5 (3:3)

Branky: 11. Petrů David, 30. Petrů David, 34. Michálek Martin (Vlastní), 50. Hlava David - 23. Gorol Radek, 40. Emlar Jakub, 43. Michálek Martin (p.k.), 71. Gorol Radek, 74. Vach Jakub

TJ Červený Kostelec:  Středa - Fireš (30. Hundák), Bárta (C), Vejman, Hála (64. Štelzig), Prokop (62. Matějovic), Petrů, Barták, Poláček, Veseleňák, Tipelt, hráč na zkoušku Hlava David

FK Jaroměř: Mertlík - Filip, Poděbradský (62. Toman), Michálek (C), Valášek, Častvaj, (64. Hykš), Čenovský, Emlar L. (46. Horák), Exnar Mi. (81. Čekal), Emlar J. (64. Vach), Gorol (81. Orct)


Zatímco domácí borci nastoupili sebevědomě v nových dresech, Jaroměř stále trápí marodka. Do brány nominovala obránce Tomáše Mertlíka. Defenzivní váhání s držením míče na své půli se Jaroměři nevyplatilo. Už ve třetí minutě se ocitl sám před brankářem David Petrů. A i když v této chvíli ještě minul, v 11. minutě propasíroval míč mezi dvěma obránci a brankářem - 1:0. Poté Jaroměř nečekaně ožila. V 17. minutě ve skluzu minul Lukáš Emlar. Ve 23. minutě se k rohovému praporku postavil hráč s přesnou levačkou Radek Gorol a srovnal - 1:1. Leč ve 30. minutě zopakoval Petrů svůj trik sólového zjevení před brankářem a po zemi poslal míč za Mertlíkova záda - 2:1. Ke změně na 3:1 pak došlo nešťastnou souhrou událostí - po vhozeném autu domácích hlavičkoval do vlastní brány Martin Michálek. Ve 40. minutě zaváhal domácí brankář Středa a z rukou vypadlý míč dorazil do sítě Jakub Emlar - 3:2. O chvíli později ocenil rozhodčí zákrok domácího Prokopa na pronikajícího Exnara pokutovým kopem a kapitán Michálek odčinil předchozí selhání - proměnil na 3:3. Gól do šatny odvrátil v posledních sekundách Tomáš Mertlík.

muži A - Letní pohár AGRO CS, TJ Červený Kostelec - FKJ, 14.6.2020, foto: Václav Mlejnek Akce Miloše Exnara (v bílém), zakončená ve 41. minutě odpískanou penaltou proti domácím.

Druhý poločas se Červenokostelečtí kousli a úvodních dvacet minut patřilo především jim. Vrcholem byla 50. minuta, kdy z rohu skóroval David Hlava - 4:3. Jenže oč lépe domácí hráli, o to víc se lepila smůla na jejich kopačky. V 52. minutě se o branku pokusil Barták akrobatickým rozštěpem, trefil levou tyč a míč vyletěl ven. V 57. minutě se k míči dostal smolař Poláček, kterému střeleckou slávu odepřel Mertlík a opět tyč. V 71. minutě srovnal Gorol pravačkou k levé tyči - 4:4. V 74. minutě dovezl Čenovský míč na svých kopačkách až do vápna a nezmar Jakub Vach po třech obranných zakrocích domácích konečně míč protlačil za gólmanova záda - 4:5. Zbývajících dvacet minut (včetně dvouminutového nastavení) přineslo tři žluté karty, ale již žádný gól.

muži A - Letní pohár AGRO CS, TJ Červený Kostelec - FKJ, 14.6.2020, foto: Václav Mlejnek Šance domácích po rohovém kopu v 86. minutě.

trenér TJ Červený Kostelec: 

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: V samotném zápase jsme třikrát prohrávali, jednou dokonce o dva góly. Už jenom z tohoto pohledu je naše konečné vítězství velmi cenné a potřebné pro naše herní sebevědomí. Týmu zásadním způsobem pomohl v ofenzívě příchod Radka Gorola.

Rozhodčí: Franěk, Vítek, Svoboda

Diváků: 200

Žluté karty: 88. Hlava David - 62. Emlar Jakub, 87. Valášek Daniel 89. Hykš Josef

muži A - Letní pohár AGRO CS, TJ Červený Kostelec - FKJ, 14.6.2020, foto: Václav Mlejnek Souboj domácího Davida Hlavy, střeleckého krále krajského přeboru 2017, s Jiřím Poděbradským (v bílém), který v sezóně 2013/14 vybojoval s druholigovým FC Hradec Králové postup do nejvyšší fotbalové soutěže. Foto 3x: Václav Mlejnek

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.