Muži A - sezona 2016/2017

Miroslav Martinovský zhodnotil jaro 2017

Dramatické fotbalové jaro

Konec dobrý, všechno dobré! Tak by se dal charakterizovat závěr jarní části krajského přeboru dospělých mužstva FK Jaroměř pro sezónu 2016-2017. Těžkou situaci s hrozícím sestupem jsme nakonec zvládli, což je ze všeho nejdůležitější.

Zahájili jsme v Dobrušce a první poločas vypadal dobře. Bano dal hezký gól a vše nasvědčovalo tomu, že si odvezeme tři body. Druhá část se však vůbec nevydařila. I když si hráči domácího celku žádné vyložené šance nevypracovali, pomohli jsme jim dvěma polovlastními góly k výhře 2:1. Potom k nám přijel posílený Provodov. V deštivém počasí byli první poločas hosté lepší a zaslouženě se ujali vedení. Druhá část se hrála většinou na polovině soupeře a i přes neproměněnou penaltu se nám podařilo vyrovnat. Krátce před koncem utkání však došlo k zbytečnému faulu a po trestném kopu si hosté odvezli výhru 1:2. V Kostelci nad Orlicí byl sehrán vyrovnaný zápas s velkými nadějemi na bodový zisk. Před brankou však byli domácí důraznější a při našem závěrečném tlaku z rychlého protiútoku potvrdili v poslední minutě výhru 2:0.


FK Jaroměř - Sokol Provodov, 19.3.2017, foto: Václav Mlejnek FK Jaroměř - Sokol Provodov, 19.3.2017.

V dalším kole se nám v domácím prostředí nepodařilo vstřelit Hořicím gól, přestože naše územní převaha byla místy drtivá. Hosté využili jedinou šanci a pozornou obranou si odvezli výhru 0:1. Po tomto utkání převzal mužstvo „staronový“ trenér Miloš Exnar. V Červeném Kostelci se nám dařilo s favoritem držet krok celé utkání. Domácí měli převahu, ale naše protiútoky byly stále nebezpečnější. Několik minut před koncem byl vyloučen hráč soupeře a tak naděje na výhru ještě vzrostla. Poslední možnost však v 90. minutě využili domácí hráči a vyhráli 1:0. S třemi podzimními porážkami to bylo osmé utkání bez jediného bodu v řadě a tak i největší optimisté museli připustit, že nás čeká tuhý boj o záchranu. V domácím utkání s Novým Městem jsme se uklidnili krásným gólem Kilevníka. Po dlouhé době proběhl celý zápas v naší režii a výsledek 3:1 po výborné hře byl zcela zasloužený. Konečně bodový zisk!


FK Jaroměř - Jiskra Hořice, 2.4.2017, foto: Václav Mlejnek FK Jaroměř - Jiskra Hořice, 2.4.2017.

V 22. kole měla domácí Slavia Hradec Králové územní převahu, ale vyložené šance si vypracovávala Jaroměř, bohužel bez úspěšného zakončení. Druhý poločas už hrála jenom Slavia a gólem z trestného kopu rozhodla o výsledku 1:0. Potom k nám přijel silný celek RMSK Cidlina. Soupeře jsme se nezalekli a byli půl hodiny lepším mužstvem. Hosté však postupně „přidávali plyn“ a tak se výsledek 1:1 podařilo udržet s vypětím všech sil. V penaltovém rozstřelu byl úspěšnější favorit utkání. V Rychnově nad Kněžnou se nám zřejmě podařilo předvést nejkvalitnější hru jarní části po celý průběh utkání. Proti celku z horní poloviny tabulky jsme si vypracovali více gólových příležitostí a při výsledku 1:1 byla naše výhra po penaltách naprosto zasloužená. Byly to však jediné jarní body, získané na půdě soupeře.


FK Jaroměř - RMSK Cidlina, 30.4.2017, foto: Václav Mlejnek FK Jaroměř - RMSK Cidlina, 30.4.2017.

V 25. kole jsme přivítali SK Jičín. Hosté reprezentovali přední místo tabulky nepřesvědčivě, protože nic netvořili a čekali na chyby. Když už se zdálo, že si zaslouženě necháme všechny body doma, tak v poslední minutě přišlo po trestném kopu a následné „dorážce“ vyrovnání na 2:2. Při penaltovém rozstřelu bylo zklamání znát a tak se tentokrát potvrdila slova Tomáše Pospíchala, že fotbal nemá logiku. V Broumově dali domácí z prvního útoku gól a to se projevilo v průběhu utkání rozhodujícím způsobem. Srovnání mužstev, bojujících o záchranu, dopadlo jednoznačně v náš neprospěch. Domácí hráči prokázali větší vůlí po vítězství a vyhráli 3:1. V domácím utkání s Lázněmi Bělohrad se nám v první půli podařilo z několika šancí vstřelit jediný gól a tak se šlo do druhé části s obavou o výsledek. Po rychlém druhém gólu a otevření hry ze strany hostů však nastala „velkovýroba“ brankových příležitostí a proto výsledek 4:0 můžeme považovat za milosrdný. Dle moderátora Josefa Duška přišlo 161 platících, tentokrát jistě spokojených diváků.


FK Jaroměř - SK Jičín, 14.5.2017, foto: Václav Mlejnek FK Jaroměř - SK Jičín, 14.5.2017.

V Libčanech jsme zahájili již v 9. minutě dalším z mnoha „polovlastních“ gólů. Při druhém obránci evidentně zaspali a bylo po utkání. Druhý poločas se nám dařilo vypracovat si vyložené šance, ale výsledek 3:0 ukazuje, že jsme byli neškodní.V předposledním kole se nám podařilo vysoko přehrát Vysokou nad Labem. V prvních minutách lovil brankář soupeře dvakrát míč ze sítě a do konce poločasu si to ještě zopakoval. V druhé části jsme hru kontrolovali, na obou stranách padlo po jednom gólu a tak se zrodil nečekaný výsledek 5:1. Získané body nás definitivně zbavili starostí o sestup. Navíc 178 platících diváků sledovalo poločas z říše snů. V posledním kole jsme zajížděli do Chlumce, kde se nám ve 12. minutě podařilo vstřelit branku. Domácí hráči však třemi góly otočili vývoj utkání již do poločasu. V druhé části byly zajímavé dva momenty: netrefili jsme opuštěnou branku a soupeř hezkým gólem hlavou upravil na konečných 4:1.


FK Jaroměř - FK Chlumec nad Cidlinou, 15.6.2017, foto: Václav Mlejnek FK Jaroměř - FK Chlumec nad Cidlinou, 15.6.2017.

Celkově jsme získali 34 bodů (8-4-2-16) při skóre 52:51, což stačilo na 13. místo tabulky. Doma zisk 22 bodů, skóre 35:22. Venku 12 bodů, skóre 17:29. První poločas 24:23, druhý 28:28.

Tentokrát jsme zaznamenali velké množství střelců branek: 11-Čenovský a Korenčík, 6-Bano, 5-Kilevník, 4-Müller, 3-Petráček, 2-Michálek, Vladeka, Ponikelský, 1-Klouček, Knap, Horák, Böhm, Holub a Vondrouš.

Zbývá jen dodat, že jarní část se nevydařila, ale důležité je to, že se podařilo krajský přebor udržet i pro příští sezónu. Téměř každé mužstvo mělo v sestavě hráče, kteří podávali stabilně nadprůměrné výkony. Bohužel, náš celek takové hráče neměl. Je třeba se z neúspěšné jarní části poučit. Krajský přebor nehraje každé město a pro Jaroměř je v současné době ideální soutěží.

B-mužstvo muselo pro malý zájem hráčů I.B třídu po podzimní části ukončit. To je jistě nepříjemné konstatování, protože příležitost dostávali především mladí, nadějní hráči. V mládežnických soutěžích se však dařilo a 3. místo starších dorostenců ve VČ přeboru (mezikrajský přebor Hradec Králové a Pardubice) je skvělým úspěchem. Podzimní část se rychle přiblíží a větší naději na úspěch budou mít mužstva, která nebudou v létě zahálet!

Miroslav Martinovský
V Jaroměři 16.6.2017

Napsáno pro Jaroměřský a josefovský zpravodaj.


FK Jaroměř, 11.6.2017, foto: Václav Mlejnek, horní řada zleva: trenér Miloš Exnar, asistent Daniel Svoboda, Martin Knap, Jakub Balcirák, Matěj Petráček, Filip Korenčík, Pavel Heidler, Martin Michálek, Martin Kilevník, asistent Evžen Zvolánek, vedoucí mužstva Jan Ruprich, dolní řada zleva: Lukáš Müller, Jan Holub, Martin Čenovský, Milan Ponikelský, brankář Michal Ondráček, brankář Filip Krám, Ondřej Častvaj, Filip Vondrouš, Adam Horák muži FK Jaroměř, 11.6.2017, horní řada zleva: trenér Miloš Exnar, asistent Daniel Svoboda, Martin Knap, Jakub Balcirák, Matěj Petráček, Filip Korenčík, Pavel Heidler, Martin Michálek, Martin Kilevník, asistent Evžen Zvolánek, vedoucí mužstva Jan Ruprich, dolní řada zleva: Lukáš Müller, Jan Holub, Martin Čenovský, Milan Ponikelský, brankář Michal Ondráček, brankář Filip Krám, Ondřej Častvaj, Filip Vondrouš, Adam Horák, foto 4x: Václav Mlejnek.

Lebedinský: Zimu hráči odflákli...

Náchodský deník přinesl tento týden rozhovor s Jiřím Lebedinským, ze kterého vybíráme...



Na podzim získala Jaroměř 21 bodů, na jaře jen 13. V čem byl podle vás mezi podzimem a jarem největší rozdíl?
Rozdíl mezi podzimem a jarem je jednoznačně ve špatné zimní přípravě. V letní přípravě byl přístup hráčů i jejich tréninková docházka v pořádku. Zimu však hráči doslova odflákli a výsledek se tak zákonitě dostavil.

Ještě bych navázal na předchozí otázku. Jaroměřský kádr prošel po sestupu z divize výraznější obměnou, přesto paradoxně na podzim, kdy se měl tým sehrávat, posbíral téměř dvakrát více bodů než na jaře. Čím si to vysvětlujete?
Výborně nám vyšel vstup do podzimní části sezóny a tým se pak vezl na vítězné vlně, kde posbíral de facto všechny své podzimní body. Poté však přišlo uspokojení a špatný konec podzimu, který předznamenal bídné jaro.

Asi se nedá konečná 13. příčka považovat za úspěch, přesto ale snad nebylo všechno černé. Na čem se dá v souvislosti s letošní sezónou do budoucna stavět?
Za úspěch se toto umístění samozřejmě považovat nedá. Do budoucna se dá stavět rozhodně na odchovancích a dorostencích, kteří se v týmu v průběhu jarní části sezóny postupně začleňovali. Toto je taky jediná správná cesta, kterou by se jaroměřský fotbal měl ubírat i v budoucnu.

Hned zkraje jarní části přišel na lavičku staronový trenér Miloš Exnar, bude u týmu působit i na podzim?
Ano, mohu potvrdit, že pan Miloš Exnar bude působit u „A“ týmu i v příští sezóně a věřím, že to nebude pouze v příští sezóně…

Před jarní částí jste s ohledem na personální problémy stáhli B-tým z I. B třídy. Je to stav, který je nevratný, nebo do budoucna opět o rezervě uvažujete?
Určitě to není nezvratný stav. V našem starším dorostu bude příští sezónu hrát velmi početný a hlavně kvalitní ročník 99. V sezóně 2018/2019 tedy budeme v Jaroměři určitě přihlašovat znovu „B“ tým, kde budou hrát tito hráči + další bývalí hráči „B“ týmu, kteří budou ochotni trénovat a zapojit se do zdárného fungování tohoto rezervního týmu.

Autor: Michal Rojšl a redakce Náchodského deníku

Odkaz na článek v Náchodském deníku zde.

Dopadli jako sedláci u Chlumce... Áčku se poslední zápas silně nepovedl.

30. kolo VOTROK KP - hřiště Chlumec nad Cidlinou - 15.6.2017 od 17:30.

FK Chlumec nad Cidlinou - FK Jaroměř 4:1 (3:1)

Branky: 27. Veselský, 34. Hartman, 37. Veselský, 78. Chadraba - 13. Müller

FK Chlumec nad Cidlinou: Černohlávek-K (85. Němec) - Homoláč, Veselský (63. Vejr), Pilař, Vopátek (67. Hubený) - Dušek, Kučera M. (56. Chadraba), Branský, Kučera J. (76. Doležal) - Hartman, Bráborec

FK Jaroměř: Ondráček - Knap, Holub, Michálek-K, Horák - Petráček, Müller, Čenovský (43. Častvaj), Bano - Korenčík, Vondrouš (45. Balcirák)

 

Utkání ovládali domácí. V 5. minutě se ztraceného balónu chopil Veslský, nahrál Kučerovi M.který vyslal ba branku pomalou střelu, se kterou neměl Ondráček žádný problém. Hosté si dokázali vytvořit šanci ale zatím se jim nepovedlo skórovat. Za to v 11. minutě přišla první střela Jaroměře na branku. Horák odkopl míč na Petráčka, který hlavou prodloužil do běhu Banovi, při souboji o míč se chlumecký obránce položil, a následně bano pokračoval dále s Müllerem na branku. Před brankou nahrál Müllerovi, který vsítil branku - 0:1. V 18. minutě si Petráček dovolil na obrannou řadu domácích, ale jeho přihrávku do malého vápna stihl soupeř odrazit na roh. Ve 23. minutě po několikáté pronikli chlumečtí přes obranu, ale Holub na poslední chvíli zastavil jejich velkou šanci. Souhra Petráček-Bano z 36. minuty skončila centrem na hlavu Müllera, ale při velké příležitosti bohužel hlavičkoval nad bránu. Následně ve 27. minutě proběhla špatná dohoda o přebrání balónu mezi Ondráčkem a Knapem při centru za obranu. Veselský využil situace, Ondráčka si obhodil a zakončil do prázdné branky - 1:1. Ve 34. minutě prověhla sporná situace, která vyústila brankou domácích. Obránce Knap byl po faulu povolán k rozhodčímu a vzápětí se nechalo hrát dál, bez pokynu a domácí tým využili naší nepřipravenosti. Branku vstřelil Hartman - 2:1. Po třech minutách hry vedl Chlumec už o dvě branky. Tedy ve 37. minutě, po rozhození hráčů po vstřelení branky na 2:1, zůstal na lajně úplně volný nehlídaný hráč Veselský, který si došel až do branky a míč poslal po zemi mezi nohama rozkročeného Ondráčka - 3:1. Na konci poločasu ve 44. minutě měl velkou příležitost ke vstřelení branky Korenčík. Hlavička byla sice dobře usměrněná k tyči, ale byla pomalá. 

 

KP Chlumec nad Cidlinou - FKJ, 15.6.2017, foto: Václav Mlejnek Gól Lukáše Müllera. Foto 2x: Václav Mlejnek

Ve druhém poločase už Áčko nemělo moc příležitostí upravit skóre. Výrazná byla v 54. minutě. Bano dostal míč, poslal centr na nabíhajícího Balciráka, ten ale ovšem místo do skoroprázdné brány prověřil celistvost boční sítě. Poslední branka utkání padla v 78. minutě po zahraném rohu Hejla. Balón si našel Chadraba a hlavičkou ho poslal do branky - 4:1

 

Petr Průcha, trenér FK Chlumec nad Cidlinou: 

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Nedokázali jsme navázat na nedělní výkon proti Vysoké. Měli jsme velké problémy s organizací hry a koncentrací na zápas. Vítězství domácích je zcela zasloužené.

Rozhodčí: Nývlt, Mlynář, Kubálek

ŽK: 34. Ondráček, 82. Knap

Diváků: 200

KP Chlumec nad Cidlinou - FKJ, 15.6.2017, foto: Václav Mlejnek Vyrovnávací gól Chlumce na 1:1.

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Po skvělém začátku porazilo Áčko zaslouženě Vysokou vysoko 5:1

29. kolo VOTROK KP - hřiště Jaroměř - 11.6.2017 od 17:00.

FK Jaroměř - FK Vysoká n. L. 5:1 (4:0)

Branky: 5. Ponikelský, 9. Petráček, 37. Čenovský, 44. Kilevník, 67. Korenčík - 82. Ptáček (PK)

FK Jaroměř: Ondráček (71. Krám) - Horák, Ponikelský, Michálek-K (61. Vondrouš), Knap - Čenovský (69. Častvaj), Müller, Holub, Heidler, Petráček (46. Korenčík) - Kilevník (76. Balcirák)

FK Vysoká nad Labem: Pavliš - Kulhánek, Ptáček, Jelínek, Duben (85. Feistel) - Kafka, Haken, Prorok-K, Homolka (58. Píša M.) - Bělka, Dvořák

Po pěti minutách hry šla Jaroměř do vedení. O branku se v 5. minutě postaral stoper Ponikelský, když mu Petráček poslal balón do brejku - 1:0. Radost jaroměřských se zdvojnásobila v 9. minutě. Michálek poslal dlouhou přízemní přihrávku na Klievníka, který šel sám na brankáře. Nahrál ale Petráčkovi, který postupoval s ním na druhé straně, a ten zakončil nad brankáře - 2:0. Velkou šacni měl ve 13. minutě hráč číslo 13 Čenovský. Střela ale projela kolem tyče. Hosté promeškali šanci na snížení skóre ve 33. minutě, když se opakovala situace z předcházejícího zápasu Česko-Norsko. Homolka prošel mezi dvěma hráči, ale spoluhráči před brankou nenahrál a vystřelil sám - stav zůstal stejný. Ve 37. minutě se Pavlišova síť opět rozvlnila. Holub nahrál Kilevníkovi, který posunul míč před gólmana na běžícího Čenovského - 3:0. Minutu před koncem poločasu, tedy ve 44. minutě, padla branka znovu ve prospěch Jaroměře. Tentokrát Kilevník zkušeně a elegantně přehodil nízkým obloučkem vyběhnutého gólmana - 4:0.

muziA FK Jaroměř - Vysoká nad Labem, 11.6.2017, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek

V 61. minutě předvedl sólovou akci Knap, ale byl razantně zastaven před vápnem. V 67. minutě poslal Kilevník lajnou míč Vondroušovi, který předběhl stopera a po zemi nahrál před branku. Balón si našel Korenčík a usměrnil ho do sítě - 5:0. Hosté snížili v 82. minutě proměněným Ptáčkovým pokutovým kopem - 5:1.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Měli jsme skvělý vstup do zápasu, když jsme během úvodní desetiminutovky vstřelili dva góly, což nám dalo klid do dalších minut. Dnes jsme svým výkonem, hlavně v první půli, potěšili sebe a hlavně naše fanoušky. Poděkování patří celému týmu včetně lavičky.

Miroslav Píša, vedoucí mužstva FK Vysoká nad Labem: Když máte ambice v zápase uhrát dobrý výsledek, nesmíte v 10. min prohrávat 2:0.V improvizované sestavě jsme dnes na lepší výsledek neměli. Alespoň nějaké pozitivum - po dlouhé době návrat hráčů Homolky a Dvořáka do sestavy.

Rozhodčí: Otava, Odvárko, Styblík

Delegát: Jiřík

ŽK: 30. Ponikelský - 19. Prorok, 37. Ptáček, 49. Haken

Diváků: 178

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

 


Zkrácený sestřih zápasu:


Libčany potvrdily roli favorita soutěže - Áčko se vrací bez bodů

28. kolo VOTROK KP - hřiště Libčany - 3.6.2017 od 17:00.

SK Libčany - FK Jaroměř 3:0 (2:0)

Branky: 10. Chromek, 21. Rompotl, 77. Polyakov

SK Libčany: Tošovský - Černý-K, Polyakov (78. Mokrý), Chromek, Rompotl, Jiřík, Freidl (82. Mádlo), Ježek (87. Linder), Kabeláč, Hůlka

FK Jaroměř: Ondráček - Horák, Holub (78. Balcirák), Ponikelský, Knap - Michálek-K, Kilevník (61. Korenčík), Müller (64. Heidler), Čenovský, Bano, Vondrouš (46. Petráček)

Libčany začaly zápas útočně. V 6. minutě se po dobré rozehrávce podařilo odhlavičkovat míč z malého vápna. V 9. minutě šli domácí do vedení. Po špatné domluvě Holuba s Ondráčkem o převzetí míče se míče chopil Chromek a nekompromisně zakončil - 1:0. V probíhající 21. minutě proběhl libčanský hráč mezi třemi jaroměřskými hráči, ale Holub ho před hranicí velkého vápna zastavil. Bohužel tento zákrok posoudil rozhodčí jako faul a tak se kopal přímý kop. K němu se postavil Chromek, který orazítkoval břevno Ondráčkovy branky. Následně se balón od břevna odrazil k Rompotlovi, kterému jaroměřští hráči nekladli žádný odpor a on jednoduše zakončil - 2:0. Další velký závar před naší brankou proběhl v 41. miuntě. Centr letěl k brance, ale Čenovský ho špičkou kopačky ve skoku odrazil na roh.

Jaroměř měla ve druhém poločase hodně šancí na vyrovnání. V 52. minutě vyslal Müller Petráčka po lajně, ten dal přízemní centr na Kilevníka, který ve veliké šanci hodně přestřelil branku. Mezi 50. a 60. minutou začala hra Jaroměře mírně ožívat. V 63. minutě opět obrovská šance ne vstřelení branky, když hlavou zakončoval k tyči Korenčík. Brankář Libčan však byl na svém místě. V 77. minutě přidaly Libčany další branku. Po chybě ve zpracování na útočné půlce Jaroměře šel Polyakov do brejku z boku sám na Ondráčka. Na pomoc mu přispěchali ještě jeho 3 spoluhráči, rozhodl se ale zakončit sám a střela nakonec propadla až do branky - 3:0. Naši se při této šanci, končící brakou, nestačili vrátit. Snížení skóre mohlo být v 83. minutě, kdyby asistent rozhodčího neposoudil neposoudil Petráčkovo postavení jako ofsajdové. V 88. minutě Petráčekovu střelu zneškodnily nohy domácího gólmana. V samém závěru 90. minuty šel Balcirák rovněž sám na brankáře, ale střela šal opět do noh brankáře.

Soupeř disponoval rychlostí, sehraností, dobrým zpracováním těžkých balónů a sehrávání standardních situací. To Jaroměři bohužel dnes chybělo.

Jan Schejbal, předseda SK Libčany: Tentokrát jsme žádnou velkou fotbalovou kvalitu neviděli. Na rozdíl od soupeře jsme byli v koncovce produktivní a to rozhodlo o konečném výsledku. Doufáme, že se hráči šetřili na středeční finále krajského poháru na které se velmi těšíme.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: V první půli se nám nedařilo téměř nic a domácí z minima šancí vytězili maximum. Po změně stran a přeskupení rozestavení se náš výkon zlepšil, vytvořili jsme si i gólové příležitosti, ale soupeř si už výhru zkušeně pohlídal.

Rozhodčí: Mucha, Ježek, Bečvář

Delegát: Šob

ŽK: 47. Polyakov - 47. Ponikelský

Diváků: 150

KP Libčany - FKJ, 3.6.2017, foto: Jan Ruprich Foto: Jan Ruprich

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.