Áčko neproměnilo spoustu vyložených šancí, a tak odešlo v prvním jarním zápase poraženo!

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

16. kolo Divize ,,C" - Hřiště Růžovka v Jaroměři, 13.3. od 14:30 h.

FK Jaroměř - Kutná Hora 0:1 (0:1)

Branky: 12. Schwarz

FK Jaroměř: Ondráček - Matějka, Hrabík, Ruml, Knap - Čenovský (76. Častvaj), Horák, Michálek, Holub, Bano (83. Seifert) - Škoda

Sparta Kutná Hora: Ptáček - Šesták (88. Vodička), Franc, Maxa, Schwarz - Skokan, Vácha (90. Šmidrkal), Mandutz (57. Mačka), Regner - Nekvinda, Šindelář (84. Vocel)

Úvod zápasu patřil aktivním hostům, kteří získali mírnou herní převahu. Výsledkem toho byl roh ve 12 minutě, kdy se trefil zpoza vápna hostující Schwarz - 0:1. Hosté byli dál lepším týmem, ale do žádné vyložené šance se nedostali. Od 20 minuty začali domácí hráči lépe kombinovat a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 19. minutě prošel středem Čenovský, přihrál do lajny Knapovi, který vysunul Horáka. Ten postupoval sám na brankáře Ptáčka, ale nadvakrát nedal. Ve 29 minutě vykopl Ondráček dlouhý výkop na Škodu, ten střílel ze strany, ale Ptáček byl na místě. Ve 35 minutě se připoměli hosté, když Maxa střílel po odraženém míči těsně vedle. Ve 35 minutě přihrál Holub ideálně na Bana, který postupoval sám na Ptáčka, ale bohužel nedal. Ve 36 minutě prokoličkoval Bano přes 2 obránce hostí a předložil ideální míč na Škodu, který však ve vyložené šanci z hranice penalty přestřelil. Ve 40 minutě podnikli hosté brejk, Šesták prošel u lajny kolem domácího obránce, předložil Váchovi, ale ten ve skluzu minul. Ve 44 minutě se obtočil okolo obránců hostů domácí Holub, ale jeho bombu Ptáček kryl.

PUFoto: Václav Mlejnek

Druhý poločas začala Jaroměř opět aktivně. V 50 minutě vystřelil prudce domácí Bano, ale Ptáček byl opět na místě a jeho bombu s obtížemi vytěsnil konečky prstů mimo svou branku. V 55 minutě šel do samostatného úniku Holub, ale hostující hráč ho ve skluzu na poslední chvíli zblokoval. V 60 minutě zahrávala Jaroměř roh, ale úplně volný Ruml míč hlavou dobře netrefil. Od této chvíle se na hřišti odehrával spíše boj, než fotbal a hosté zkušeně kouskovali hru a nepouštěli domácí do šancí. V 76 minutě vyslal hostující Maxa ránu těsně nad Ondráčkovu svatyňi. Jaroměř se dál tlačila alespoň za vyrovnáním, ale s přivývajícím časem z toho byla spíše křeč. Hosté mohli v 85 minutě definitivně rozhodnout. Vácha zatáhl po lajně míč a přihrál přes celé vápno úplně volnému Vocelovi, který však prázdnou domácí branku minul.

Jaroměř nesehrála vůbec špatné utkání. Po úvodním náporu hostů měla pět 100% šancí na vyrovnání, ale bohužel je neproměnila, a to o výsledku zápasu nakonec rozhodlo. S přibývajícím časem se dostávala již do křeče a gól se jí nakonec vstřelit nepodařilo, a tak odešla ,,hořce" poražena nejtěsnějším možným rozdílem.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: V první půli jsme si vytvořili několik jasných brankových příležitostí, které jsme však nedokázali proměnit. Druhá polovina zápasu byla už spíše bojem o každý metr hřiště. Nedařilo se nám udržet míč na zemi a soupeř si už své jednobrankové vedení udržel. Pokud selžeme i v těch nejvyloženějších šancích, nemůžeme získat tři body, byť byl náš herní výkon nadstandardní. 

Jan Holík, trenér Sparty Kutná Hora:Musím říct, že se nám povedl vstup do utkání, kdy jsme dali brzkou branku. Soupeř pak přidal na důrazu. Utkání bylo plné osobních soubojů. Domácí nahrazovali svou kvalitu bojovností. Zápas pro nás byl nesmírně těžký. Trvalo nám, než jsme se vyrovnali s nasazením soupeře, který vyhrával spousty osobních soubojů. Během prvního poločasu nás domácí dokázali dostat pod tlak. Oboustranně se hrál v prvním poločase otevřený fotbal, za což jsem nebyl rád. Šance byly k vidění na obou stranách. Jediný rozdíl mezi námi a soupeřem v prvním poločase byl, že se nám podařilo z jedné šance vstřelit gól. Ve druhém poločase byl z naší strany výkon lepší. Směrem dozadu jsme se vyrovnali se soubojovými situacemi soupeře. Z brejku jsme měli i příležitosti, ale ani ty vyložené jsme nedali. Utkání jsme dohráli vítězně, za což jsme rádi. Třech bodů z venku si nesmírně ceníme.

Rozhodčí: Baum, Kapoun, Šimeček

DS: Štěpánek

ŽK: 13. Ruml, 90. Hrabík - 37. Franc, 67. Skokan

ČK: 90+1 Hrabík

Diváků: 223

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

 


Zkrácený sestřih zápasu:


Ohlasy v tisku:

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.