Áčko neodolalo standardkám Sparty, z Kutné Hory jede s prázdnou

PŘIDÁNA FOTOGALERIE

1. kolo divize C - 9.8.2015 od 17:00 – hřiště Kutná Hora.

Sparta Kutná Hora - FK Jaroměř 3:1 (3:0)

Branky: 8. Antoš, 11. Křelina, 30. Křelina - 73. Kilevník

Sparta Kutná Hora: Zich - Skokan, Franc, Schwarz, Nekvinda - Maxa, Wolf (K) (58. Papoušek), Hačka (70. Filipec), Bora (80. Pospíšil) - Křelina (86. Šindelář), Antoš (90. Černohlávek)

Náhradník: Kubát

FK Jaroměř: Ondráček - Horák (86. Vladeka), Svoboda, Holub (K), Michek - Čenovský (65. Škoda), Krahulec (86. Častvaj), - Michálek (58. Bano), Kašajík (70. Ruprich), Kilevník - Exnar

Náhradník: Šebesta

V historickém zápase nastoupil dnes jaroměřský fotbalový tým, po 41 letech v celostátní soutěži, v divizi C, proti svému prvnímu soupeři Kutné Hoře, a to na jeho stadiónu. První poločas se ujala aktivity Sparta Kutná Hora. V páté minutě začal prudký útok domácích a po řadě hlaviček Ondráček zabodoval. V 8. minutě se opět opakoval útok domácích, následovalo několik rohových kopů a při tom posledním hlavou zakončil domácí Milan Antoš - 1:0 V 11. minutě po výhodě střílel Libor Křelina přímo na bránu, Svoboda chtěl vyskočit na hlavičku, jenže míč letěl moc vysoko a skončil v bráně - 2:0. V 15. minutě Exnar mohl jít sám na brankáře, jenže ho o míč stačil obrat soupeř. Ve 21. minutě vyskočil Čenovský a současně s ním i soupeř a kolenem trefil Čenovského do zad a ten skončil s bolestivým zraněním na zemi. Ve 29. minutě dostal žlutou kartu kapitán domácích Wolf za podražení Exnara. O minutu později pronikl opět Křelina mezi naší obranou a Ondráček nechytil jeho střelu - 3:0. Ve 35. minutě Wolf fauloval na druhou žlutou, ale rozhodčí rozhodl na volný přímý kop. Ve 41. minutě šel opět Exnar sám na branku, střílel k pravé tyči, gólman vyrazil a poté následoval roh, který Jaroměř nevyužila.

Do druhého poločasu vstoupila Jaroměř útočně. V 52. minutě Čenovský fauloval a volný přímý kop mířil přímo do rukou Ondráčka, který vyrazil. Vzápětí opět domácí doráželi, ale Ondráček byl na místě. V 60. minutě Bano nahrával Exnarovi, Franc fauloval Exnara na hranici pokutového území, měla se pískat penalta, ovšem rozhodčí ukázal na volný přímý kop. Kopal ho Bano, který těsně minul branku domácích. V 72. minutě, když na hřiště přišel Škoda, hned se zapojil do hry a nahrál na Exnara, gólman soupeřovu střelu odrazil. V 73. minutě nahrál Ruprich Martinu Kilevníkovi, který svoji střelu proměnil v jedinou branku Jaroměře - 3:1. V 79. minutě mohla být penalta po zákroku na Kilevníka. Rozhodčí si ničeho nevšiml a hrálo se dál. V 84. minutě soupeř při výskoku fauloval Rupricha, volný přímý kop gólman domácích chytil.

1. kolo divize C, Sparta Kutná Hora - FK Jaroměř, 9.8.2015, foto: Václav Mlejnek Branka Martina Kilevníka v 73. minutě. Foto: Václav Mlejnek
Galerie k zápasu zde. Další galerii můžete nalézt zde pod článkem.

Jan Holík, trenér Sparty Kutná Hora: Při hodnocení zápasu musím oddělit oba poločasy. Do soutěže jsme chtěli vstoupit dobře, což se nám podařilo. První poločas byl z naší strany herně lepší, což jsme vyjádřili i gólově. Hodně nám pomohly branky ze začátku utkání. Následně jsme po samostatném úniku přidali třetí branku. Soupeř hrozil ze zajištěné obrany a rychlým přechodem do brejků, což se nám částečně podařilo splnit a pokrýt. Ve druhém poločase nemůžeme být herně spokojení. Asi to bylo zapříčiněné počasím. Nicméně očekávám, že výkon ve druhém poločase bude lepší, než jsme předvedli.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Měli jsme v úvodu zápasu až příliš velký respekt k soupeři, který nás nemilosrdně potrestal ze standardních situací. S přibývajícími minutami se náš herní projev zlepšoval a ve druhém poločase jsme byli domácím více než vyrovnaným soupeřem a po zásluze vstřelili premiérovou divizni branku. Dnes jsme prohráli, ale věřím, že jsme s týmem na správné cestě.

Rozhodčí: Václav Kotyza, Ondřej Čechlovský, Josef Vnuk

Delegát: Jan Kořínek

ŽK: 29. Wolf, 60. Franc - 75. Kilevnik

Diváků: 130

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

 

Ohlasy v tisku:

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.