Áčko vybojovalo v Jičíně nejtěsnější možné vítězství a osamostatnilo se na 2 místě tabulky !

PŘIDÁNA FOTOGALERIE

20. kolo VOTROK KP - 4.4.2015 od 16:00 - hřiště UT Jičín.

SK Jičín - FK Jaroměř 0:1 (0:1)

Branky: 9. Novák

SK Jičín: Puš - Materna, Ulvr, Řeháček, Drusan - Bucek, Miler, Gaubman-K, Veg (68. Mészáros) - Vacek, Voldán

FK Jaroměř: Ondráček - Horák, Ruml, Ruprich, Novák - Exnar (90. Hrobský), Michálek, Svoboda-K (62. Bano), Čenovský (85. Častvaj), Škoda (75. Emlar) - Holub

Jaroměř cestovala do Jičína s vědomím, že zde ještě nevyhrála a že se utkání odehraje na neoblíbené, malé a tvrdé místní ,,umělce". Úvod zápasu jí však vyšel nadmíru dobře. Již ve 2 minutě se dostal za obranu domácích Čenovský, byl zezadu ve vápně stažen, ovšem píšťalka rozhodčího Svobody zústala nepochopitelně němá. V 8 minutě kopal roh Čenovský, na jeho prudký centr si naběhl ideálně Novák a prudkou hlavičkou vstřelil úvodní a nakonec i jediný gól celého zápasu - 0:1. Jaroměř tento gól uklidnil, mohla spoléhat na pozorné bránění a rychlé brejky. V 15 minutě hlavičkoval nebezpečně nad její branku Vacek. Ve 20 minutě mohl navýšit vedení Jaroměře Škoda, ovšem v závaru ve vápně domácích a střely z otočky vystřelil vysoko nad. Ve 39 minutě měli asi největší šanci domácí. Vacek trefil při exekuci rohového kopu zadní tyč Ondráčkovy branky.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a snažili se s výsledkem něco udělat. Pozorně pracující obrana Jaroměře jim toho však moc nedovolila. První šanci měl Voldán, ale jeho střela z dálky doprostřed Ondráčkovy branky neměla šanci na úspěch. Domácí se dále tlačili před branku Jaroměře, ovšem její obrana dnes pracovala velmi dobře. V 68 minutě mohla Jaroměř navýšit vedení, když předvedla krásnou akci. Ideální přihrávku mladého Honzy Bana doprava na nabíhajícího Martina Škodu, který centroval do vápna na nabíhajícího Matěje Exnara, však domácí obrana na poslední chvíli odkopla. Od této chvíle se na hrišti přestal hrát fotbal a spíše se bojovalo. Hra byla neurovnaná s možstvím soubojů a faulů na obou stranách. Rozhodčí udělil v nervózním závěru spoustu žlutých karet a dokonce i 2 červené, po jedné na každé straně. Na straně Jaroměře to bylo pro střelce jediné branky Patrika Nováka, který tak bude bohužel týmu v několika dalších a těžkých zápasech chybět...

Jaroměři pomohl brzký gól, který vstřelila již v 9 minutě. Na malé umělce se mohla soustředit na bránění, které se ji dnes dařilo velmi dobře, neboť kromě trefené tyče z rohového kopu si Jičín žádnou vyloženou šanci za celý zápas nevypracoval, a tak je její důležité vítězství zasloužené.

Miroslav Jeník, trenér SK Jičín: Dnes jsme podali zatím nejlepší herní výkon, ale bohužel hned na začátku jsme neuhlídali roh hostů a inkasovali jsme branku. Poté jsme byli lepším týmem, ale naše šance a závary zůstaly nevyužity. Někteří hráči by se měli zamyslet nad svou nedisciplinovaností, z níž vzešla červená karta v závěru utkání !

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Vzhledem ke klimatickým podmínkám se zápas musel odehrát na umělé trávě, což úrovni utkání neprospělo. Pomohl nám rychlý gól po standardní situaci. Domácí po změně stran vsadili na nakopávané míče, ovšem obranná čtveřice fungovala velmi kompaktně. Chválím celý tým včetně lavičky za nezměrnou touhu urvat tři body.

Rozhodčí: Svoboda, Bačo, Frič

DS: Přibyl

ŽK: 19. Miler, 20. Řeháček, 89. Vacek, 90. Puš - 25. Ruml, 42. Exnar, 60. Ondráček, 70. Ruprich, 89. Emlar

ČK: 86. Materna - 90. Novák

Diváků: 105

SK Jičín - FK Jaroměř A 4.4.2015, foto: Václav MlejnekSouboje Puš - Novák orámovaly celý zápas, gólem počínaje a červenou kartou konče. Foto: Václav Mlejnek. Galerie k zápasu zde. Další galerie, tentokrát z jičínského deníku, zde (autor: Josef Hlaváček).

TVcom

Videozáznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Ohlasy v tisku:

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.