Áčko zvládlo pohárové osmifinále v Hořicích a postoupilo do jarního čtvrtfinále!

Osmifinále poháru hejtmana KFS KHK - středa 27.9.2023 od 16:30 - hřiště Hořice.

TJ Jiskra Hořice - FK Jaroměř 0:1 (0:1)

Branky: 45. Bano

TJ Jiskra Hořice: Kubín - Šeda, Vávra (K), Hátle, Bango (60. Rathovský) - Havelka (60. Michálek), Palm P. (36. Nečesaný), Pácalt, Podsadlo - Kedroň (65. Podrubecký), Jonáš (65. Bango)

FK Jaroměř: Červenka (46. Prokhyra) - Horák, Sekyra, Beran (4. Rezek), Pohořálek (71. Bajer) - Častvaj, Exnar Ma. (46. Hemelík), Bano, Votrubec (K) - Kocourek (63. Gorol), Exnar Mi.

Hořice nastoupily na Gothardě do osmifinále Poháru hejtmana s novým trenérem Pavlem Procházkou a bez útočného dua bratrů Drozdových.

Hořický Jonáš hned ve druhé minutě nevyužil možnost otevřít skóre a minul pravou tyč. Podobně jako v deváté minutě Miloš Exnar, který trefil břevno domácí brány. Ve 26. minutě mířil Jonáš přesněji, ale Červenka ho vychytal. Ve 37. minutě vypálil z ostrého úhlu Rezek. Brankář Kubín míč vyrazil, Kocourek dorážel, ale míč zamířil výš, než střelec zamýšlel, a Jaroměř vedla 2:0 na břevna. Deset sekund před koncem poločasu se k břevnistům zařadil málem i Bano, který pálil z hranice vápna. Míč ale sklouznul po konstrukci dolů a gól do šatny znamenal vedení Jaroměře 0:1.

Pohár mužů TJ Jiskra Hoice - FK Jaroměř, 27.9.2023, foto: Václav Mlejnek Jako moudrý klobouk z Harryho Pottera rozhodovalo hořické břevno o osudu jaroměřských střel. Uprostřed v červeném dresu Jan Bano, jehož míč jako jediný skončil v nebelvírské síti. Miloš Exnar a Zdeněk Kocourek budou svou střeleckou mušku zlepšovat v Mrzimoru. Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k zápasu zde.

Do druhého poločasu nastoupil do brány za Červenku Prochyra, trenéři obou týmů ostatně prostřídali kompletní lavičku. V 75. minutě nahrál Sekyra přes celé hřiště Miloši Exnarovi. Ten zezadu vypíchl míč obránci, který se dostal k balónu dřív, přeskočil brankáře před prázdnou domácí bránu, ale vystřelil nad. Zbylé dva útoky hostí vychytal domácí gólman Kubín, který čerstvě oslavil 16 narozeniny. Prochyra na druhé straně byl neméně úspěšný.

Za necelý měsíc přijedou Hořice do Jaroměře. Pohárový zápas tak byl zajímavým poměřením sil před mistrovským utkáním, ve kterém Hořice pravděpodobně nastoupí v ještě silnější sestavě.

Josef Vydra, předseda domácích: Favorizovaná Jaroměř sice těsně zvítězila, ale naše "juniorka" se nemá za co stydět. V prvním poločase nás dvakrát zachránila branková konstrukce i výborný Kubín, ale v závěru k vyrovnání moc nechybělo. Byl to další krok k obnově našeho sebevědomí a herního posunu.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes jsme byli málo efektivní v útočné fázi. Z mnoha šancí skončila gólem pouze jediná. Za postup jsme rádi, těšíme se na jarní kola!

Rozhodčí: Vlachýnský, Ikizgül, Kánská

ŽK: 0 - 0

Diváci: 83

 

Zkrácený sestřih:

 

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

Sunday the 5th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.