Kořínkův hattrick proti Sobotce posunul Jaroměř do čela tabulky

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

2. kolo AM Gnol 1.A třídy mužů - neděle 30.8.2020 od 17:00 - hřiště Jaroměř

FK Jaroměř - SK Sobotka 3:1 (1:1)

Branky: 29. Kořínek J., 47. Kořínek J., 54. Kořínek J. - 37. Klečal T. (p.k.)

FK Jaroměř:   Červenka - Častvaj (58. Filip), Michálek (C), Poděbradsky - Valášek, Exnar Ma. (88. Mertlík), Exnar Mi., Gorol, Horák - Kořínek (84. Vach), Emlar J. (75. Emlar L.), na střídání připraveni Petráček, Kořen K. (B)

SK Sobotka: Puš - Pištěk, Materna, Klečal (C), Šotka, Kocourek (78. Pavlíček), Knobloch, Baster, Král (70. Halbych), Miler, Přikryl (70. Čerych)


Již ve třetí minutě dostal Kořínek od spoluhráčů dvojšanci na zakončení, sobotecký Puš dvakrát míč odrazil. Dvě slepené střely vyslal Kořínek ještě v 17. minutě, tentokrát Pušovi pomohla obrana. Ve 24. minutě zlehka otestoval Červenku hostující Baster. Vzápětí po levém křídle útočil Valášek, ze tří spoluhráčů ve vápně si pro přihrávku nakonec vybral soupeřova obránce. Podobně ve 29. minutě naběhl Jakub Emlar, přihrál Kořínkovi, a ten zkusmo zkraje velkého vápna poslal míč k bráně. Puš, ačkoliv vyběhl daleko dopředu, na balón nedosáhl, a ten se zvolna dokutálel za brankovou čáru - 1:0. Ve 31. minutě dvakrát nabil Jakubovi Emlarovi Horák, sobotecká obrana mu ale nedopřála skórovat. Ve 36. minutě nařídil sudí penaltu po obranném zákroku Červenky na Milera, když se při výskoku protly v jednom bodě míč, Červenkovy rukavice a Milerova hlava. Pokutový kop proměnil ve 37. minutě kapitán hostí Klečal - 1:1. Šanci dostat Sobotku do vedení promarnil Miler o dvě minuty později, když před prázdnou bránou z malého vápna poslal míč vysoko do nebes. Poločas skončil přihrávkou Jakuba Emlara na Horáka, ten ale před odkrytou bránou nevystřelil, místo toho přihrál na Kořínka, do toho se ale stihl vložit Puš.

1.A FK Jaroměř - SK Sobotka, 30.8.2020, foto: Vaclav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek

Na začátku druhého poločasu přinesl zklidnění Kořínek, když hned ve 47. minutě zvýšil na 2:1 po přihrávce Gorola. V 54. minutě přihrával Horák, Jakub Emlar promáchl, ale Kořínek pohotově dorazil na 3:1. V 61. minutě vyslal střelu z dálky Kocourek. Červenka skvěle uchránil dvojgólový náskok v 68. minutě, když se Miler pokusil o pumelici k pravé tyči. Puš si sáhl na míč po střele Miloše Exnara z těžkého úhlu v 76. minutě. V 78. minutě mířil Kořínek zblízka nad branku, o minutu později vychýlil střeleckou mušku příliš vlevo. Obě minely mu zaplněná tribuna po jeho hattricku velkoryse prominula. V 87. minutě se mohl mezi střelce zapsat Lukáš Emlar, který nezmátl Puše ani rafinovanou baletní otočkou, i když se mu v dobré pozici nabízel Vach. Tradiční závěrečné Pušovo hecování do vyrovnávacího tlaku sobotecké nevybudilo a stav zůstal nezměněn.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Tým Sobotky není naším oblíbeným soupeřem, v posledních dvou letech jsme s ním nezískali v mistrovských zápasech ani bod. Jsem rád, že tato série dnes skončila. Naše vítězství považuji za naprosto zasloužené. Vypracovali jsme si dostatek příležitostí, hosty jsme v poli až na krátkou pasáž v závěru první půle přehráli.

Ladislav Štrobl, trenér SK Sobotka: Dnes jsme byli proti dobře poskládanému domácímu týmu ve všem o krok pozadu, a tak si domácí připsali zasloužené vítězství.

Rozhodčí: Vích, Říha, Kiezler

Delegát svazu: Leoš Slavíček

ŽK: 57. Kořínek - 57. Knobloch, 76. Halbych

ČK: 0 - 0

Diváků: 328

YouTube

Záznam na kanálu KFS HK. 1. poločas, 2. poločas.




Zkrácený sestřih zápasu:



Saturday the 27th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.