Trenérské taktovky Áčka se ujímá Miloš Exnar.

Série nevydařených utkání v úvodu jara, která obnášela čtyři prohry v řadě s týmy ze spodních pater tabulky, přinesla změnu na trenérské lavičce ,,A" týmu FK Jaroměř. Po vzájemné domluvě ukončil své působení u mužů trenér Roman Kyral.

“Předně bych chtěl dementovat veškeré zprávy, které proběhly v tisku v tom smyslu, že trenér Roman Kyral byl odvolán. Od Romana jsem věděl o jeho úmyslu tři týdny dopředu a ten svému slovu po nevydařených zápasech dostál,” uvedl předseda FK Jaroměř Jiří Lebedinský, který si práce odstupujícího trenéra velmi cení. “Panu Kyralovi je třeba jen a jen poděkovat za práci, kterou zde odvedl. Tréninky, příprava na zápasy a vše okolo bylo na velmi vysoké úrovni a rozhodně toto není důvodem jeho konce u A týmu Jaroměře.”

Pro muže, hrající krajský přebor, se tak otevírá prostor ke hledání nového receptu na to, jak svůj dobrý potenciál proměnit v bodové zhodnocení. “Shodli jsme se na tom, že to bude nejlepší pro tým. Je to změna, impuls, a věříme, že se hráči chytnou ne jedním, ale celou sérií povedených zápasů a posunou se tabulkou vzhůru, neboť teď je mužstvo na místech, kam rozhodně kvalitou kádru a svou tradicí nepatří,” doplnil Lebedinský. Jako nový lodivod byl k týmu jmenován staronový trenér Miloš Exnar, který ochotně projevil zájem pomoci mužstvu v nelehké situaci. Paralelně s týmem A bude působit u úspěšného týmu staršího dorostu, který nadále trénuje. Prioritou se však samozřejmě stává jeho vedení ,,A" týmu.

Vedení klubu sází na příležitost změny, ale nevolá po revoluci. “Přemýšleli jsme i o tom, že bychom přivedli nějakého trenéra odjinud (nekompromisního rabiáta, impulzivního a energického, prostě opak pana Exnara), ale myslím si, že tým je potřeba teď spíše uklidnit a podpořit,” věří Lebedinský.

Komentáře obou trenérů se pokusíme zveřejnit na webu v nejbližších dnech.

muži A - Dobruška - FK Jaroměř, 11.3.2017, foto: Václav Mlejnek Nultá minuta jara. Optimističtí hráči čekají na zahájení zápasu s Dobruškou. Foto: Václav Mlejnek

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.