Rozhovor s další posilou jaroměřského ,,A" týmu

Již tento víkend startuje (nebo by měla startovat - počasí...) pro Jaroměřské fotbalisty jarní část divizní sezóny. V krátkém rozhovoru představujeme další posilu v jaroměřském dresu a tím je Pavel Matějka ml. (ročník 1996).

Pavle, představ se prosím krátce jaroměřským fanouškům.

Narodil jsem se v Trutnově a zde i žiji.  Pocházím z fotbalové rodiny, všichni členové dělají do fotbalu. Je mi 19 let a tento rok maturuji na sportovním pedagogickým lyceu v Chrudimi.

Popiš krátce našim fanouškům svou fotbalovou kariéru.

Začal jsem s fotbalem v Trutnově, odehrál jsem tu celé období přípravek a žáků. V 15 letech jsem šel na střídavý start do Pardubického mladšího dorostu, soboty jsem hrál v Pardubicích a v neděli v Trutnově. V 17. letech jsem se stal Pardubickým hráčem a vydržel jsem tam až do konce roku 2015. V té době jsem byl půl roku hráčem A-týmu. Bohužel jsem se neprobojoval do sestavy, a tak jsem hrál pouze za B-tým. Druhý půlrok sezony strávím tady -  v Jaroměři, a už se na něj moc těším!!

Jaký je Tvůj dosavadní největší úspěch ve Tvé fotbalové kariéře?

Za své největší fotbalové úspěchy považuji tituly – Mistra republiky Krajských výběrů, vítězství českého poháru ( byl jsem vyhodnocen nejlepším hráčem finále) a vítězství v poháru Josefa Masopusta ( Mistrovství republiky středních škol).

Jaké jsou Tvé první dojmy ze svého nového týmu a jak bys ho popsal?

Výborné. Je to pro mě veliká změna být po 5 letech v jiném klubu. Dostal jsem nový impulz a rozhodně si to v Jaroměři užívám a bavím se fotbalem. V kabině je super atmosféra a myslím si, že Jaroměř má hodně dobrý tým , který má chuť poprat se o záchranu v divizi.

Na co se ve svém novém působišti těšíš nejvíc?

Těším se na zápasy za Jaroměř, zde můžu hrát útočněji a to mám strašně moc rád. A samozřejmě taky na taťku, který mě naposledy trénoval před 7 lety, bude to super.

Vzhledem k tomu, že Tvůj otec v Jaroměři trénoval již na podzim, měl jsi nějaké zprávy o týmu a sledoval jsi jeho výsledky?

Ano, hodně jsme se bavili s taťkou o Jaroměři. Byl jsem se podívat asi na 3 zápasy a 3 jsem viděl na internetu. Myslím si, že v divizi nevyčnívá žádný tým a všechno je hratelné.

Je něco, co Tě za tu krátkou dobu v Jaroměři mile, nebo i nemile překvapilo?

Celý tým mě mile překvapil, kluci mě výborně přijali. Teď už jen vyladit formu a myslím si, že na jaře budou úplně jiné výsledky. Jedinou slabinu vidím v útoku, musíme se více tlačit do šancí a chtít střílet góly.

Věříš v záchranu Jaroměře v divizi?

Myslím si, že Jaroměř by se teď měla zaměřit na hezký útočný fotbal a užít si to pořádně. Vždy je nějaká šance a nic není nemožné.

Nějaký vzkaz závěrem pro náročné jaroměřské fanoušky?

Určitě bych vzkázal fanouškům, že do toho s kluky dáme všechno a pokusíme se je bavit fotbalem, který budeme předvádět. A ať se chodí na nás dívat, protože to bude stát za to.

Matějka Pavel

Saturday the 4th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.