Představujeme posilu týmu: Martin Kilevník

Již za tři týdny začíná pro Jaroměř historická sezóna.  Po dlouhých 41 letech se bude v Jaroměři hrát republiková soutěž - Divize C. Vzhledem  ke kvalitě této soutěže bylo nutné, aby tým posílil, a tou zatím největší posilou je bezesporu Jaroměřák Martin Kilevník, kterého jsme vyzpovídali v krátkém rozhovoru. Co vše nám tedy na sebe Martin prozradil?

Martine, vzpomeneš si ještě, jak je to dlouho, kdy jsi hrál naposledy v dresu Jaroměře?
Tak naposledy to muselo být někdy v sedmnácti nebo osmnácti letech, tedy někdy před 20 lety, a to ještě jen na pár zápasů, přesně kolik už ale nevím, protože po mém příchodu z Náchoda, kde jsem hostoval od mládežnických let, jsem se zase brzy stěhoval do České Skalice za Jirkou Valešem a Honzou Benešem.

Popiš krátce našim fanouškům svou již velmi dlouhou fotbalovou kariéru.
Tak to už budu muset opravdu pátrat v paměti. V České Skalici jsem odcházel na vojnu, kde jsem začal hrát za tamní Olomoucký klub (kraj, tamní župa), do kterého si mě vytáhl trenér Miroslav Kouřil (bývalý známý fotbalový kanonýr Slavia Praha). Přes něho jsem nakoukl i do béčka Sigmy. Má příprava v tamním klubu se ale nedočkala dlouhého trvání (asi 3 měsíce), pro úmrtí v rodině. Nakoukl jsem i do hradecké rezervy, divizní Olympie HK, znovu jsem nakoukl do Náchoda a pomohl zachránit ČFL. V neposlední řadě jsem dlouhodobě zakotvil ve Dvoře Králové, kde jsem se i zabydlel a založil s manželkou rodinu. Loni jsem přestoupil k rivalovi Dvora do Trutnova a vyzkoušel si tak, jak chutná nelibost dvorských fanoušků, kteří mě měli po dlouhou řadu let za svého abych se tu dnes mohl v poklidu vrátit a nejspíš zakončit fotbalovou kariéru.

Všeobecně jsi vnímán jako prozatímní největší posila Jaroměře do historických divizních bojů. Popiš, jak se tvůj příchod do Jaroměře uskutečnil?
Tak zda budu pro Jaroměř posila i v těchto letech ukáže až čas, ale rád bych se jí stal i přes tento už pokročilý věk. A jak se můj příchod uskutečnil? Velmi rychle. Pokud vezmu v potaz, že jsem se přes svůj odchod do konkurenčního Trutnova stal pro Dvůr a hlavně jeho dlouholetého mecenáše pana Karadžose rebelem, tedy nepotřebným. Na druhý pokus se můj plán zahrát si doma v Jaroměři nakonec podařil, i když jsem tu nemohoucnost vrátit se zpět a hrát ve Dvoře kousek od baráku zprvu dost kousal...

Jaké byly tvé první dojmy ze svého nového týmu a jak bys ho popsal?
Dojmy? Byla a je tu sranda na každém tréninku, i když se tu teď jen běhá. Špílmachři jako Čenda, Adam Horák, nebo Bémák a další se tu starají i o vše ostatní okolo fotbalu.

Na co se ve svém novém působišti těšíš nejvíc?
Určitě na to, až doma poprvé vyhrajeme a samozřejmě i na můj první gól.

Je něco, co tě za tu krátkou dobu mile, nebo i nemile překvapilo?
Doufám, že mě mile překvapí domácí návštěvy na stadiónu.

Jaroměř čeká již tento víkend (19.7.2015 od 17:00) v předkole poháru FAČR tým Trutnova, kde jsi celou minulou sezónu působil. Je v silách současného jaroměřského týmu tohoto soupeře vyřadit a přivítat tak o týden později v Jaroměři ex-ligový FC Hradec Králové?
Tak zda je to v našich silách prozatím nevím. Jsem s týmem krátce, ale jsou tu dobří fotbalisté. Proti zkušenému Trutnovu, který je po minulé sezóně na koni budeme muset předvést ale mnohem lepší výkon, než v přípravném utkání proti Kostelci. A kdo ví, třeba se na nás usměje v naší nové sezóně štěstí i bez některých našich stálic v sestavě (Škoda, Svoboda, Ruml). Rád bych uspěl a dokonal tak k postupu do divize další fotbalový svátek a přivedl sem jaroměřským fanouškům do našeho města ex-ligový FC Hradec Králové.

Kdo je podle tebe největším favoritem příští divizní sezóny?
Bezesporu Kutná Hora s Živanicemi, a uvidíme co posílená Olympa HK

Na jaké umístění podle tebe má současný tým na konci divizní sezóny?
Jednou věcí je chuť a touha, druhou realita. Bude ale na nás, abychom trenérovy představy přenesli na trávník, vytvářeli si šance a dávali góly. Porveme se o to, aby nastávající sezóna byla úspěšná a my figurovali co nejdále od sestupových příček. Byl bych rád za každý bod, každý gól... protože vím, jak je divize každým rokem vyrovnaná a hlavně těžká.

Co bys chtěl vzkázat závěrem jaroměřským fanouškům?
Tak hlavně trpělivost. Přál bych si plný stadión a parádní domácí atmosféru, aby se u nás doma hrálo všem soupeřům těžko. Jsme až na mě mladý tým složený z Jaroměřáků, nebo kluků z blízkého okolí a nižších soutěží, což 99% mančaftů díky finančním prostředkům v divizi říct nemůže.

Thursday the 2nd.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.