Zasloužené vítězství áčka v Chlumci

12. kolo VOTROK KP. 26.10.2013 od 14:30 hřiště Chlumec

FK Chlumec n.C. - FK Jaroměř 1:4 (0:2)

Branky: 90. Pilař z p.k - 15. min. Kořínek, 29. Holub, 68. Diviš, 71. Kořínek

Sestava FK Chlumec n.C.: Kukal - Steklý (75. Kofránek), Koubek, D. Jelínek, Beneš - Drahorád (62. Doseděl), Vopátek, Pilař, J. Jelínek - Hrabík (55. Hanuš), Černohlávek (68. Kučera)

Sestava FK Jaroměř: Ondráček - Hrobský(C), Ruprich, Svoboda, Ponikelský (72. Emlar) - Michálek (63. Ulrych) - Diviš, Böhm (67. Horák A.), Holub, Exnar - Kořínek

Jaroměř začala utkání aktivně a od úvodu byla lepším týmem. Střely Böhma, Diviše a znovu Böhma však mířily těsně vedle branky domácích. V 6. minutě zahrávali domácí standardku, ovšem hlavička Vopátka šla těsně nad. V 16. minutě nahrál Holub doleva Ponikelskému, jeho střílený centr pod sebe našel v našem malém vápně volného Kořínka a ten si dokázal poradit - 0:1. V 18. minutě zazmatkovala jaroměřská obrana a ke střele se dostal Hrabík, jeho střelu však Ondráček zlikvidoval. Ve 26. minutě se jen těsně nedostal k zakončení po centru zprava znovu domácí Hrabík. Ve 29. minutě přihrál Holub do vápna Kořínkovi, ten mu vrátil balón pod sebe a Holub ze 2. metrů dokázal prostřelit domácího brankáře - 0:2. Ve 42. minutě mohl přidat další gól Kořínek, ovšem ani na 2x nedokázal domácího brankáře prostřelit. 

Úvod 2. poločas byl vyrovnaný. Jaroměř vědoma si svého dvougólového vedení pozorně bránila a vyrážela do nebezpečných brejků. V 58. minutě zacentroval Böhm na Kořínka, jeho hlavička jen těsně minula levou tyč domácí branky. V 66. minutě postupoval sám na brankáře domácích Kořínek, ovšem svůj samostatný nájezd neproměnil. V 68. minutě vysunul mazácky Holub Diviše, ten šel sám na vyběhnuvšího brankáře, udělal mu kličku a poslal míč z 35ti metrů do sítě - 0:3. V 70. minutě měl další velikou šanci Exnar, ovšem sám před brankářem zbrkle a rychle zakončil. V 71. minutě vystřelil Kořínek ze 30ti metrů na Kukala a tomu míč propadl pod tělem - 0:4. V 76. minutě měl další obrovskou šanci Kořínek, kdy po nahrávce Diviše sám před brankářem nedal. V 80. minutě centroval znovu Diviš, tentokrát na Adama Horáka a ten jen těsně přestřelil. V 90. minutě pláchl hostující obraně Kučera, Ruprich ho v souboji fauloval a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Pilař - 1:4. Ruprich za údajné následné nesportovní gesto vůči rozhodčímu viděl druhou žlutou a musel jít zbytečně pod sprchy.

Jaroměř byla po celé utkání lepším týmem a i přes těžký terén si vytvořila spoustu šancí, ze kterých dokázala 4. proměnit. Výsledek trochu kazí závěr utkání a penalta spojená s vyloučením. Utkání se hrubě nepovedlo hlavnímu rozhodčímu Svobodovi, který řídil utkání velmi necitlivě a domácím odpustil minimálně 2. žluté karty za hrubé fauly.

Martin Firbacher, trenér (domácí): V opticky vyrovnané první půli se hosté dvakrát dostali do naší šestnáctky a dali dvě branky. Naše šance zůstaly nevyužity. Po přestávce už to byla z naší strany křeč. Tlačili jsme se dopředu a nechávali hostům prostor pro rychlé brejkové situace, které řešili velmi kvalitně. Na nás leží deka, po inkasované brance se bojíme hrát a kazíme jednoduché věci. Dnes zápas nevyšel ani našemu brankářovi.

Miloš Exnar, trenér Jaroměře: Těžký terén vůbec nepřál kombinační hře, proto pro nás bylo velmi důležité poločasové vedení. Domácí s přibývajícími minutami museli otevřít hru, a tím jsme dostali prostor zápas definitivně rozhodnout. Naše vítězství mohlo být vyšší, některé vyložené šance však zůstaly nevyužity.

Rozhodčí: Svoboda, Krucký, Kubišta   DS: Střížka

ŽK: 49. Koubek D. - 25. Svoboda, 25. Hrobský, 90. Ruprich

ČK: 90. Ruprich

Diváků: 120

Úplný záznam zápasu najdete na webu TVcom.cz

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.