Béčko neudrželo vedení a poprvé prohrálo.

3. kolo OP - sobota 26.8.2023 od 17:00 - hřiště Deštné

FK Deštné - FK Jaroměř B  5:3 (3:2)

Branky:  11., 18., Práza, 30. vlastní (Panenka), 50. Rýdl, 83. Tuček - 2., 8. Čenovský, 59. Poděbradský 

FK Deštné: Sýkora - Balek, Novák, Hofman (46. Kulhavý), Kárník, Tuček, Práza, Brož, Kříž (26. Kubíček), Macháček (K), Rýdl

FK Jaroměř B: Kramář M. - Kudrnáč, Sekyra, Poděbradský, Seifert - Toman, Panenka, Čekal (35. Horčička), Souček (70. Musil) - Vach (90. Kramář Jakub), Čenovský

Orlickohorské městečko Deštné dostálo svého jména, jen místo deště pršely do sítě Jaroměře branky.

Hosté splnili zadání skórovat co nejdřív a tím nalomit psychiku soupeře. Nejprve ve třetí minutě proklouzl u pravé lajny Toman, přihrál k levé tyči a Čenovský skluzem rozvlnil domácí síť - 0:1. Zrcadlově po levé straně vyběhl v sedmé minutě Seifert, našel vysunutého Čenovského a ten opět vleže zakončil - 0:2. V té chvíli ale, jako ve správném dramatu, dochází k epickému zvratu. Po nezdařené rozehrávce překříží dráhu míče domácí Práza a hlavičkou z kraje vápna poprvé překonává Kramáře - 1:2. V 17. minutě se Čenovský pokusil o hattrick, jenže domácí Sýkora chytil, rozehrál, a Práza doběhl s míčem až k vápnu hostí, kde vybíhajícího Kramáře překopl vysokým obloučkem - 2:2. Po Sekyrově přímém kopu z dálky, který domácí brankář s vypětím sil vyrazil, přišla hvězdná pětiminutovka Marka Kramáře, který zlikvidoval tři velké gólové šance domácích. Nicméně ve 30. minutě, po nepřehledné situaci před bránou, poslal míč do vlastní sítě Panenka - 3:2. Poločas uzavřel přestřelený Prázův pokus o hattrick.

OP mužů FK Deštné - FK Jaroměř B, 26.8.2023, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k zápasu zde.

V 50. minutě prošel Rýdl obranou hostí jako nůž máslem, rozpuštěným na letním pikniku, a do prázdné brány z kraje vápna zkušeně zavěsil. Slovy hlavního pořadatele: Ta sedla - 4:2. Vzápětí měl velkou šanci Toman, který zprava překonal domácího brankáře, ale pohotový Tuček stihl míč vykopnout. V 59. minutě nejprve Poděbradský přihrál před bránu Vachovi. Jeho střelu sice brankář vyrazil, ale Vach míč doběhl a přihrál zpátky na Poděbradského, který ho dopravil za záda Sýkory - 4:3. Atmosféra zhoustla, začaly padat žluté karty a drama spělo ke své katarzi. V 83. minutě po přesné přihrávce Baleka z poloviny domácích vystřelil na Kramáře Tuček a upravil stav na konečných 5:3. Přes hektické tempo Jaroměře v posledních minutách už hosté ztrátu nedohnali.

Domácí vyhrávali osobní souboje, důsledně získávali míče a fyzické síly jim, na relativně malém domácím hřišti, vydržely celých 90 minut. Jaroměř záhy opustila úspěšnou úvodní taktiku útočit po křídlech. Na dravého a po vítězství hladového soupeře ale lepší recept nenašla.

Pavel Novák, trenér FK Deštné: Neskutečny zápas plný zvratů s vítězným koncem a na hřišti parta kluků co za to umí vzít. Včera jste nám s Danem zase dali vítr do plachet. Tak díky.

Trenéři FK Jaroměř B: Po výborném vstupu do utkání se nám nepodařilo náskok udržet a Deštné během 20 minut otočilo stav utkání. Ve druhém poločase jsme hru zlepšili, ale ani přes závěrečný tlak se nám nepodařilo vyrovnat.

ŽK: 52. Kárník, 62. Tuček, 73. Kulhavý, 87. Kubíček - 59. Panenka

Rozhodčí: Špaček - Buchta, Prušinovský

Diváků:  60


Ohlasy v tisku:


Thursday the 2nd.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.