Muži B - sezona 2023/2024

Béčko prohrálo v Provodově

19. kolo OP - neděle 28.4.2024 od 16:00 - hřiště Provodov

Sokol Provodov - FK Jaroměř B 4:0 (2:0)

Branky: 36. Vlášek, 45+5 Balcar, 48., 58. Berger

FK Jaroměř B: Prokhyra - Horčička, Koller (65. Štohanzl), Michálek, Kramář J. - Toman, Beneš (46. Souček), Smetana, Čenovský, Kordina - Vach (77. Horký)

Sokol Provodov: Weisser - Horkel, Bogusz, Šrajbr (50. Hladík), Zelenka, Balcar, Štrof, Čisár (70. Lengonhat), Runkas, Berger, Vlášek (77. Voborník)

Trenéři FK Jaroměř B: V oslabené sestavě se nám dařilo nepouštět první tým tabulky do šancí. Bohužel ke konci poločasu domácí dvakrát zaskočili a přehodili brankáře Prokhyru, čímž se ujali dvougólového vedení. Druhý poločas jsme začali chybou v rozehrávce a domácí nájezd proměnili. Tři body tedy dnes zaslouženě zůstaly na půdě Provodova.

ŽK: 37. Balcar, 61. Berger - 9. Beneš

Rozhodčí: Špaček, Šolc, Bárta

Diváků: 180

Rozhovor s obráncem Ondřejem Tomanem

Po sedmileté pauze se počet jaroměřských fotbalových družstev rozrostl o rezervu mužů. S ní se do Jaroměře vrátil, mimo jiných, i Ondřej Toman. Náchodský deník s ním nedávno přinesl rozhovor, který si dnes můžete, s malým zpožděním, přečíst také na našem webu. Otázky kladl sportovní redaktor Vladimír Machek.


Ondro, o víkendu jste přehráli Babí 5:2, jak těžký zápas to byl?
Vzhledem ke stavu záložního hřiště, na kterém se zápas odehrál, to byl rozhodně těžký zápas. Ze začátku to chvíli trvalo, než jsme si zvykli, ale poté se projevila naše příprava a soupeře ze spodních příček tabulky jsme s převahou udolali.


 Ondřej Toman (1999)

V roce 2007 začínal v Jiskře Jaroměř. Na podzim 2022 na rok přestoupil do SK Smiřice. Od července 2023 hraje v FK Jaroměř na postu obránce B-týmu.

Vy jste dal nakonec vítěznou branku, můžete ji popsat?
Branek jsem mohl vstřelit hned několik, ale díky skvělému presinku Martina Čenovského se mi pak podařilo vystřeli gól do prázdné brány. Pocit to byl uklidňující a zárověň motivující ke vstřelení více branek.

Béčko Jaroměře vstoupilo do jara s pětibodovou ztrátou na první Provodov, jaké jsou cíle pro druhou polovinu sezóny? Chcete se porvat o postup?
Podzim se nám velice povedl a cíl pro druhou část sezóny je stejný. Bojovat jako tým a získat co nejvíce bodů. Samozřejmě nesmím zapomenout na naše fanoušky. Chceme hrát atraktivní fotbal, aby jich chodilo co nejvíce. Rozhodně se o postup popereme a nedáme Provodovu nic zadarmo.

Vy jste se do Jaroměře vrátil v létě ze Smiřic, proč přišla tato změna?
Do Smiřic jsem se vydal s cílem získat fotbalové zkušenosti, protože v áčku jsem předtím moc šancí nedostával. Ve Smiřicích byla a bude skvělá parta. Jsem klukům vděčný, že jsem si s nimi mohl zahrát. Přemýšlel jsem i o další sezóně strávené ve Smiřicích, ale po nabídce Jiřího Poděbradského jsem se rozhodl vrátit domů a kopat za béčko.

Jak po půl roce vnímáte kvalitu okresního přeboru na Náchodsku?
Když se řekne okresní přebor, člověk si představí neatraktivní a nakopávaný fotbal. Z mých dosavadních zkušeností mohu říci, že tomu tak není. Momentálně se tam nachází spousta silných týmů a individualit, které tomu okresnímu fotbalu dávají úroveň. Žádný zápas není jendoduchý a každý zápas je boj.

V utkání proti FK Deštné si Ondřej Toman (vlevo) připsal do tabulky střelců gól v 90. minutě. V této sezóně již čtvrtý. Foto: Václav Mlejnek


Tým střelecky táhne Martin Čenovský, na podzim nastupoval i trenér a bývalý ligový hráč Jiří Poděbradský, jaké je to hrát vedle takhle zkušených borců?
Měl jsem to štěstí s nimi hrát v minulosti i za áčko. Jejich kvality byly vidět i tam. Jsou to super chlapi a těším se na další roky strávené po jejich boku. Motivuje mě hrát vedle takových hráčů.

Jaká je vaše role v týmu?
Má role spočívá v běhání. Nejsem moc technický typ a od Poděbradského to slýchávám často (směje se), ale i to mi dává motivaci na sobě pracovat a zdokonalovat se. Techniku kompenzuji svou fyzičkou a bojovností.

Co vás kromě fotbalu ještě baví?
Kromě fotbalu si rád zajdu s přáteli na pár piv, ale také chodím do posilovny.

Fandíte Spartě, nebo Slavii?
Nejsem fanda českého fotbalu, i když o výsledky se zajímám. Vzhledem k početnosti fanoušků v našem týmu, a atraktivnosti stylu hry, bych si vybral Spartu.



Béčko si doma poradilo s Hejtmánkovicemi.

18. kolo OP - sobota 21.4.2024 od 17:00 - hřiště Jaroměř

FK Jaroměř B - Sokol Hejtmánkovice 6:0 (2:0)

Branky: 22., 56. Beneš, 34., 46. Kordina, 67. Čekal, 77. Gorol

FK Jaroměř B: Dufek - Potoček, Čekal (75. Horký), Michálek, Kramář (61. Štohanzl) - Toman, Skalický (46. Gorol), Smetana, Kordina - Beneš, Čenovský (61. Koller)

Sokol Hejtmánkovice: Hušek - Harasevič (K), Červený (73. Urbánek), Groksch, Hájek, Nýč, Schubert, Záleský, Vlasák, Remeš, Braha

Trenéři FK Jaroměř B: V prvním poločase se nám nedařilo proměňovat vyložené šance, ve druhém už se produktivita zlepšila. Dnes jsme byli od začátku lepším týmem a zaslouženě zvítezili.

 

ŽK: 0 - 90. Harasevič

Rozhodčí: Flígr - Jančík, Tokár

Diváků: 50

OP NA FK Jaroměř B - Sokol Hejmánkovice, 21.4.2024, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek.

Béčko neudrželo vedení a prohrálo.

17. kolo OP - sobota 13.4.2024 od 16:00 - hřiště Dolany

TJ Dolany - FK Jaroměř B 3:2 (1:2)

Branky: 38., 88. Kořínek, 69. Ulrych - 3. Bano, 13. Smetana

FK Jaroměř B: Prokhyra - Horčička (34. Štohanzl), Kudrnáč, Michálek, Sekyra - Toman, Bano (46. Rezek) (67. Beneš), Smetana, Kordina - Čenovský, Čekal (75. Kramář J.)

TJ Dolany: Karel - Šrajbr, Praslička, Huňák (83. Berger), Tokar, Rýdl (60. Čapek), Záliš, Šeda (87. Mach), Kvaček, Kořínek, Ulrych

Už ve třetí minutě utekl dolanské obraně Jan Bano a otevřel skóre 0:1. V deváté minutě zleva centroval Bano na kopačku Radima Smetany, který přesně mířil k pravé, opačné tyči, než u které stál domácí brankář Jaroslav Karel - 0:2. V 19. minutě nařídil rozhodčí Petr Tata Šolc penaltu proti Jaroměři, kterou Oleh Prochyra skvěle vystihl, vyrazil před sebe, a kterou její exekutor Ivan Tokar ani po dorážce neproměnil. Ve 36. minutě Ladislav Šrajbr přihrál před bránu nabíhajícímu Kořínkovi a ten hlavičkou zakončil k odkryté pravé tyči - 1:2.

Vyrovnání na 2:2 zařídil ve druhém poločase v 51. minutě Roman Ulrych. Když už to vypadalo na dělbu bodů, tak se v 90. minutě k míči dostal opět Kořínek. Jeho střelu polechtal konečky prstů své brankářské rukavice Prochyra, zpomalený balón se však stejně dokutálel za brankovou čáru - 3:2. Přestože se kvůli ošetřování prodlužovalo o více než osm minut, Jaroměř už zpátky na body nedosáhla.

Trenéři FK Jaroměř B: Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a po 13 minutách jsme vedli 0:2. Bohužel se nám nepodařilo v úvodním náporu přidat více branek. Od 20. minuty se hra vyrovnala a začali hrozit i domácí, kterým se podařilo skóre srovnat. V závěru utkání jsme chtěli odvézt všechny tři body, ale vítěznou branku se nám vstřelit nepodařilo. Byli to naopak domácí, kteří využili jednoho z brejků a dokázali otočit vítězství na svou stranu.

TJ Dolany: Hrálo se za pěkného, slunečného počasí. Na dolanský stadion na očekávané derby s rezervou Jaroměře dorazila hodně slušná návštěva. Dolaňáci měli soupeři co vracet, na podzim u něj prohráli vysoko 1:6. Zápas pro domácí nezačal dobře, ale domácí stále usilovali o vyrovnání. Fantastický obrat Dolaňáků přišel v 88. minutě a mohly začít velké oslavy. Mrzí nás zranění hostujícího hráče, a doufáme, že bude brzy v pořádku.

ŽK: 21. Huňák, 40. Kvaček, 55. Tokar, 65. Šrajbr, 75. Šeda, 89. Kořínek - 25. Michálek, 64. Štohanzl

Rozhodčí: Šolc, Kaufman

Diváků: 80

OP NA TJ Dolany - FK Jaroměř B, 13.4.2024, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k zápasu zde.

Béčko rozstřílelo oslabeného soupeře.

16. kolo OP - sobota 6.4.2024 od 16:30 - hřiště Jaroměř

FK Jaroměř B - FK Deštné 7:0 (4:0)

Branky: 18., 54. Čekal, 20. Kordina, 31., 36. Rezek, 49. Čenovský, 90. Toman

FK Jaroměř B: Kramář M. (46. Dufek) - Hořčička (46. Koller), Čekal, Michálek, Bělohlávek (60. Štohanzl),  - Toman, Čenovský (K), Smetana, Kordina - Kramář J. (66. Beneš), Rezek

FK Deštné: Sýkora - Novák J., Novák P., Tuček, Rýdl, Brož, Kříž, Hofman, Macháček, Kosiak, Vítek

 

Trenéři FK Jaroměř B: V dnešním utkání jsme po celý zápas kontrolovali hru a s chutí si zastříleli. Utkání jsme zaslouženě zvítězili jednoznačným výsledkem.

Pavel Novák, FK Deštné: Sobotní zápas v Jaroměři jsme prohráli výsledkem 7:0. Obraz zápasu byl už tak nějak namalován předem, i když kluci před zápasem byli odhodláni bojovat o co nejlepši výsledek. Na zápas jsme odjížděli pouze s jedenácti schopnými borci. Vrcholem našeho snažení bylo jen to, že jsme do druhé půle museli nastoupit pouze o deseti hráčích, protože jednomu starému hráči jeho staré nohy vypověděly službu. Všem klukům, kteří tento zápas odehráli, patří na dresu velké srdíčko! Naše velké snažení s Danem Fidlerem nabralo pár trhlin.

ŽK: 63. Michálek - 17. Brož

Rozhodčí: Bárta - Martínek

Diváků: 92

OP NA FK Jaroměř B - FK Deštné, 6.4.2024, foto: Václav Mlejnek Na závěrečných 25 minut nastoupil do hry Jan Beneš. Hráč ročníku narození 1971 si za Jaroměř zahrál i v divizních zápasech, za tým B hrál až do jeho odhlášení v sezóně 2016/17. Po krátkém působení v SK Miletín a TJ Dolany fotbalovou kariéru ukončil. Na zelený trávník se vrátil po téměř šesti letech a šesti měsících. Foto: Václav Mlejnek. Fotogalerie k zápasu zde.

Thursday the 2nd.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.