ban 20181224 svatky a krtek_b

Novinky

Hodnocení uplynulé sezóny napříč klubem

Kategorie: Novinky

Nová fotbalová sezóna 2018/2019 je doslova za dveřmi. Pojďme si však v krátkém zhodnocení trenérů připomenout ještě tu loňskou. Nutno říci, že v jaroměřském fotbale jednu z nejúspěšnějších v jeho historii…



MINI přípravka   (Jiří Hiesl, Jiří Kučera)

Hodnocení sezóny 2017/18 z pohledu trenérů Mini přípravky je poměrně jednoduché. Sezónu jsme v srpnu 2017 začali se šesti dětmi ročníku 2011 a jedním 2012. Takto jsme hráli a trénovali celou podzimní část. Jarní část končíme s počtem osmnácti dětí v ročnících 2011,12,13, což je pro budoucnost jaroměřského mládežnického fotbalu určitě dobrá zpráva a sezóna tak může být hodnocena pozitivně.

U šesti dětí ročníku 2011, které trénují delší dobu, jsme se soustředili na zlepšení individuálních dovedností jako je vedení míče, zpracování míče, přechod jeden na jednoho, začali jsme také zapojovat přihrávku v zápasech a náznaky kombinační hry. Všechny tyto děti si již vyzkoušely i fotbal za Mladší přípravku s kluky o rok až dva staršími, kde se myslíme nikterak neztratily. Hlavním porovnáním pro nás trenéry byl jarní turnaj v Kochánkách, kde kluci obsadili krásné 7.místo a ukázalo se, že v dovednostech s míčem se mohou rovnat týmům z velkých měst (Sparta Praha, Slavia Praha, FK Jablonec n N.),  ale nasazením, bojovností a zaujetím ve hře tomu tak není. Proto jsme se v jarní části sezóny na toto zaměřili a snažili se to u kluků zlepšit.

U dětí, které se nově zapojily v průběhu zimní přípravy v hale nebo později na jaře venku, jsme se snažili o celkový rozvoj jejich motoriky, poznání základních fotbalových dovedností a pozitivní vztah ke sportu obecně a hlavně o to, aby je tréninky bavily a zůstaly tak členy FK Jaroměř.

Mini přípravka FK Jaroměř se účastní také Okresní soutěže pro tyto týmy na malém hřišti v rozestavení 3+0, kde jak na podzim, tak i na jaře předváděla výborné výkony. V této kategorii se primárně nehraje na výsledky, nicméně kluci a holky z FK Jaroměř z 32 zápasů 29 vyhráli, 1 remizovali a 2 prohráli se skóre 330:95, což pro ně znamenalo konečné první místo se ziskem 88 bodů.

V hodnocení je také nutné poděkovat rodičům za fandění, dopravu na tréninky a zápasy.

minipřípravka FK Jaroměř - Sokol Zábrodí, 19.4.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - Sokol Zábrodí, 19.4.2018



Mladší přípravka   (Petr Libich, Martin Slezák)

Uplynulý ročník hodnotíme velice kladně. Přes zimu jsme pravidelně trénovali v místních halách a zúčastnili se několika kvalitních turnajů, kde jsme měli šanci ukázat naše herní dovednosti. Musíme kluky za předvedené výkony v turnajích pochválit, kdy jsme v zápasech předváděli kvalitní hru ve všech herních činnostech. Na jaře, s přemístěním na zelený trávník, jsme si chvilku zvykali na jiný odskok míče, ale i s tím jsme se postupem času vyrovnali.

V krajských turnajích jsme herně nezklamali, kluky jsme protáčeli na všech postech včetně brankáře a do týmu jsme postupně úspěšně začleňovali hráče z ročníku 2011. Teď o prázdninách nás čeká závěrečné společné soustředění ročníků 2009, 2010, 2011 a poté se už starší kluci připojí k ročníku 2008, kde si budou zvykat na jiný systém 5+1 a jiné soupeře.

Závěrem bychom chtěli poděkovat klukům za přístup k tréninkům a zápasům, rodinným příslušníkům za dopravu a vynikající podporu v hledišti. Děkujeme.

mladší přípravka FK Jaroměř - Chlumec/RMSK, 29.4.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - Chlumec/RMSK, 29.4.2018



Starší přípravka   (Martin Čenovský, Lukáš Müller)

V hodnocení sezóny kluků narozených v r. 2007/8, hlavně tedy její druhé jarní části, musíme být převážně pozitivní. Oproti podzimní části jsme se zvedli především v kombinaci, individuálně i týmově, a naše výkony se stabilizovaly a nebyly jako na houpačce. Pravidelně jsme přehrávali i nejlepší týmy v naší skupině a to Kostelec n.O./Častolovice nebo Chlumec n. C./Nový Bydžov. Nejvíce nás těší chuť a nasazení kluků prakticky ve všech mistrovských turnajích, vyjímaje turnaje na Slavii v HK, kde přístup ani předvedená hra nebyly v pořádku. Klukům ročníku narození 2007 přejeme co možná nejvíce úspěchů v kategorii mladších žáků, kam se letos posouvají a 2008kám úspěšný poslední rok ve starší přípravce. Zejména ať se fotbalem i nadále hlavně baví.

starší přípravka FK Jaroměř - Chlumec/RMSK, 29.4.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - Chlumec/RMSK, 6.5.2018



Mladší žáci   (Jiří Lebedinský, Jiří Rezek, Jiří Skalický st.)

Tým mladších žáků (ročníky 2005-2006) vstoupil do sezóny 2017/2018 pod vedením trenérů Jiřího Lebedinského a Jiřího Rezka. Vzhledem k relativně vysokému počtu hráčů před sezónou jsme se rozhodli přihlásit do okresního přeboru i ,,B“ tým, kde by dostávali šanci všichni hráči, neboť počet hráčů této kategorie se blížil dvaceti. Tento krok se však trošku minul účinkem a vzhledem k tomu, že během podzimu nám skončilo hned několik hráčů (Vágner, Rehák, Radil, Kočica…), tak jsme nakonec byli rádi, že jsme i jarní část OP dohráli. Zde o výsledky a postavení vůbec nešlo a proto jej ani nebudeme více zmiňovat.

Co se týče Krajského přeboru, tak předsezónní cíl byl splněn, neboť se nám podařilo postoupit do finálové skupiny KP mezi nejlepších 9 týmů z 27 v celém kraji.

V této finálové skupině jsme nakonec obsadili 5. místo. Z 20ti zápasů jsme dokázali 10x zvítězit, připsali jsme si 9 porážek a pouze jednou jsme remizovali. To vše při skóre 37:45 které ukazuje na poměrně málo vstřelených gólů (neproměněných 100% šancí bylo ale opravdu strašně moc) a rovněž i velké množství inkasovaných branek (zde to přičítáme dvěm až třema nepovedeným zápasům, kde jsme hodněkrát inkasovali a tým se víceméně ,,sesypal“). Toto konečné postavení asi nakonec odpovídá naším aktuálním možnostem, i když jsme mohli skončit daleko lépe, ale to by se muselo sejít více faktorů, mezi které patří například: štěstí v koncovce, 100% účast všech hráčů na turnajích a hlavně trénincích, neboť bez tréninků to prostě nejde a je to znát… zvláště pak v této zmíněné finálové skupině.

Na druhou stranu si myslíme, že tým byl ke konci sezóny relativně hodně vyrovnaný a neopírali jsme se o jednu, nebo dvě individuality, jako to bylo v jiných týmech. A toto je i náš hlavní cíl, tj. týmovost a vyrovnanost všech hráčů.

Věříme, že kluky bude fotbal nadále jen a jen bavit a že jim, rodičům a nám trenérům bude v podání kluků rozdávat pouze a jenom radost, nikoliv žádný stres…

mladší žáci FK Jaroměř - FC Vrchlabí, 3.9.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - FC Vrchlabí, 3.9.2017



Starší žáci   (Jiří Skalický ml.)

Do jarní část sezóny 2017/18 jsme měli přesně 11 starších žáků, proto jsme si museli vypomáhat mladšími žáky, tímto jim děkuji za pomoc. Do sezóny jsme vstoupili dvěma pohárovými výhrami proti Novému Městu a Velkému Poříčí. První soutěžní zápas jsme v Novém Městě vysoko zvítězili a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom navázali na slabší podzimní výkony. Bohužel zápasy doma s Červeným Kostelcem, s Hořicemi, Vrchlabím a venku v Rychnově, se nám opět nepovedly. S Hořicemi jsme předvedli hrůzostrašný výkon a doma prohráli 2:6. Ve venkovním zápase na Novém Hradci jsme v oslabené sestavě po bojovném výkonu prohráli tím nejtěsnějším rozdílem. V těžkém zápase proti Broumovu jsme po dobrém výkonu vybojovali bod. Po ztrátách s lehčími soupeři na podzim a zejména na jaře, jsme se nedostali do finálové skupiny, kde bychom změřili své síly s těžšími soupeři. Ve skupině o umístění jsme všechny čtyři zápasy vyhráli. Za zmínku stojí vysoké domácí vítězství proti Hořicím 12:1 a v Rychnově 0:9. Skupinu o umístění jsme s přehledem vyhráli a v celkovém umístění jsme skončili na sedmém místě.

Děkuji klukům za předvedené výkony a rodičům za pomoc během zápasů.

starší žáci TJ Červený Kostelec - FK Jaroměř, 12.5.2018 foto Václav Mlejnek TJ Červený Kostelec - FK Jaroměř, 12.5.2018



Mladší dorost   (Tomáš Paleček, Jiří Červenka)

Po podzimní části jsme měli dobře nachystanou výchozí pozici pro zbytek jarní části a vlastně i pro následnou nástavbovou část. Bohužel během zimní přípravy odešli hráči do jiných klubů, nastoupila dlouhodobá zranění a u některých upadla i tréninková morálka, která chyběla právě v důležitých zápasech. Muselo nastoupit doplňování staršími žáky, kteří úplně nezacelili mezery v našem týmu, k tomu vytížení klíčových hráčů ve starším dorostu, a tak bylo jasné, že taková situace je dlouhodobě neudržitelná a ruku v ruce začaly přicházet neúspěchy v klíčových zápasech, které nás nakonec odsoudily na 4. místo v celkovém pořadí. Účasti ve finálovém turnaji jsme se nakonec museli zříci. Určitě to není dobrou vizitkou, ale v letošní sezoně jsme prostě dojeli na úzký kádr...

mladší dorost FK Jaroměř - FC Vrchlabí, 28.4.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - FC Vrchlabí, 28.4.2018



Starší dorost   (Petr Koller)

Po dobré zimní přípravě, kde jsme odehráli tři velmi kvalitní přípravná utkání, jsme nastoupili do jarní části. I když jsme utrpěli pouze dvě porážky, tak jsme skončili na čtvrtém místě. Jsme na kluky hrdí, že dokázali odehrát sezónu v malém počtu (11 hráčů). Mají velmi dobrou kvalitu a mají před sebou určitě dobrou kariéru. Zlatou tečkou za sezónou bylo vítězství v krajském poháru, které jsme navíc pořádali na domácí půdě. Velké poděkování patří hráčům a trenérům mladšího dorostu, bez jejich ochoty a pomoci by sezóna vypadala jinak.   

starší dorost FK Jaroměř - SK Pardubičky, 7.6.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - SK Pardubičky, 7.6.2018



Muži A   (Miloš Exnar)

Sezónu 2017/2018 hodnotím jednoznačně jako úspěšnou, celkové 2.místo je prakticky maximem toho, co se dalo z pohledu umístění v tabulce dosáhnout. Vítězný Náchod byl jasným lídrem soutěže, měl ve svém kádru rozdílové hráče, a to zejména v útočné fázi.

Jednoznačným pozitivem skončené sezóny je defenzivní činnost týmu, v této fotbalové disciplíně jsme se jednoznačně zlepšili a nebylo jednoduché nám vstřelit gól. Speciální kategorií jsou potom pokutové kopy, které nám v 6 případech ze 7 přinesly plusový bod navíc. Tam máme nejlepší bilanci z celé plejády týmů v KP.

S čím jsme se naopak potýkali, bylo střílení gólů. Zejména v úvodu jarní části byly soupeřovy branky pro nás doslova zakleté. Na jaře jsme poprvé skórovali až v pátém zápase na půdě Jičína, a to v 89. minutě! Náš jarní střelecký půst tak trval neuvěřitelných 449 minut!!!

Naopak konec jarní části nás zastihl ve střelecké a herní pohodě. Vyhráli jsme všech 5 posledních utkání v řadě a do soupeřových sítí nasázeli 20 gólů, což činí průměr 4 góly na zápas! 

V sezóně 2017/2018 fungovala symbióza zkušených a mladých hráčů, kádr byl doplňován dorostenci, v závěru sezóny již byly tréninky mužů a SD společné. V sezóně 2017/2018 se podařilo zopakovat 2. místo ze sezony 2014/2015. Teď už zbývá jen KP vyhrát!

muži A FK Jaroměř - Sokol Třebeš, 17.6.2018 foto Václav Mlejnek FK Jaroměř - Sokol Třebeš, 17.6.2018. Foto 8x: Václav Mlejnek

Wednesday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.