Těsná prohra starších žáků na domácí půdě

SŽ - 5. kolo DAHASL KP - skupina B - neděle, 29.8.21 14:30 - stadion v Růžové ulici - Jaroměř

FK Jaroměř/TJ Velichovky - SK Miletín/FKM Javorka 1:2 (0:1) 

Branky: 79. Dítě - 32. Laš, 57. Janák

FK Jaroměř: Olexa - Dohnal D., Mrkos(C), Hanák, Bedlek - Dítě, Pospíšil, Baudyš, Nguen  - Pleskač, Hrobský

Průběžně střídali: Kadlec, Hochsteiger, Kašajík

Třetím zápasem pokračovala pro starší žáky podzimní část sezony Krajského přeboru svým 5. kolem. Poprvé jsme se představili na domácím hřišti, kde jsme přivítali tým SK Miletín/FKM Javorka.

Již začátek zápasu ukázal, že to dnes budeme mít hodně těžké. Fyzicky vyspělý soupeř hrozil rychlými průniky po krajích hřiště a nebezpečně se tlačil do naší "šestnáctky". Naše obrana byla v neustálé permanenci, avšak úvodní tlak se nám podařilo přežít. Několikrát jsme se také my drali za soupeřovu obranu, avšak naše akce končily před soupeřovým vápnem. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, tak jsme ve 32. minutě těsně před naším vápnem zbytečně ztratili míč, soupeř se rychle dostat do našeho pokutového územi a v zakončení se nemýlil hostující Laš - 0:1. Takto první půle také skončila 

Druhý poločas byl z naší strany určitě lepší než ten první, snažili jsme se více tlačit dopředu a utkání zdramatizovat. To však také vedlo k soupeřovým rychlým kontrům, kde jsme hostujicím rychlíkům dávali až moc prostoru a několikrát nás zachránil Olexa v bráně. Druhý gol bohužel padl opět do naší sítě. V 57. minutě se trefil po závaru a našem nedůrazu ve vápně Janák - 0:2. Až posledních 15 minut jsme soupeře trochu zatlačili, kopali hodně standatních situací, trefili břevno. Nic z toho bohužel nevedlo k brance, v koncovce jsme nezachovávali dostatečný klid. Až minutu před koncem jsme se po pěkné akci dočkali snížení, kdy se nám podařilo poslat prudký přízemní míč ze strany do vápna, kam si z druhé strany naběhl Adam Dítě a střelou z první nedal brankáři šanci, 1:2. V poslední minutě jsme ještě zkusili a chtěli vyrovnat, avšak na to již nezbyl čas.

Martin Čenovský - trenér FK Jaroměř: Bohužel se zatím nedokážeme vypořádat s fyzickou vyspělostí soupeřů. Hráči hostí byli zase o hlavu vyšší a pár kilo těžší než my a to je problém hlavně v osobních soubojích, které jsou pro vývoj zápasu důležité. Také jsme však nedokázali zachycovat rychlé krajní hráče soupeřů, ke kterým jsme ani po několika domluvách nepřistupovali dostatečně včas. Naše "zkušená" obranná čtyřka nezahrála dobrý zápas, potřebujeme od nich víc. Musíme makat dál na trénincích a naše fyzické nedispozice nahradit nebojácností v kombinaci a chytrostí v soubojích.

 

Rozhodčí: Dorotík Petr

ŽK: 0:0

Diváků: 50

DAHASL KP starších žáků U 15 - skupina B FK Jaroměř/TJ Velichovky - SK Miletín/FKM Javorka, 29.8.2021, foto: Václav Mlejnek Střelecký průlom v letošním ročníku zajistil starším žákům hráč s číslem 11 Adam Dítě (zcela vpravo). Foto: Václav Mlejnek

Fotogalerie k zápasu zde.

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.