Těsné vítězství starších žáků na úvod Agro Cupu

SŽ - 1. kolo AGRO CS POHÁR KFS - skupina C - neděle, 30.5.21 12:30, hřiště v Růžové ulici - Jaroměř

FK Jaroměř - FC Slavia HK 2:1 (0:1) 

Branky: 55. Lebedinský, 72. Hemelik - 30. Bezdíček

FK Jaroměř: Dufek - Olexa, Korityák, Bělohlávek, Bedlek - Dítě, Mrkos, Lebedinský, Hemelík, Vojtíšek - Bano N. Průběžně střídali: Baudyš, Kadlec, Hofman, Nguyen, Dohnal D.

Dne 30.5.2021, jsme se od 12:30 představili na domácím hřišti v úvodním zápase jarního Agro Cupu a hlavně také konečně po předlouhé pauze zapříčiněné Covidovou dobou. Pochopitelně jsme se již na zápas všichni moc těšili a chtěli si ho hlavně užít.


Od úvodu zápasu bylo na obou týmech vidět, že jim chybí herní rozehrannost, což se však po takové pauze dalo čekat. První pětiminutovka se odehrála na naší straně hřiště, avšak soupeř postupoval spíše ragbyovými posuny, než že by si vytvořil nějakou převahu a dokázal zahrozit. Poté se naopak hrálo více na soupeřově polovině, kde jsme dokázali být více na míče a dostávali se také do slibných situací, které jsme však nepřesnými nahrávkami v předfinální fázi nedokázali zužitkovat. Když už jsme se za soupeřovu obranu dostali, tak jsme nedokázali důrazněji zakončit. A tak ve 30.minutě využil propadlého míče za naší obranou Bezdíček, který skoroval střelou podél golmana Dufka - 0:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Po změně stran jsme přidali v nasazení, avšak stále nás brzdila řada nepřesností v kombinaci. Nakopl nás až gol Matěje Lebedinského v 55. minutě, který chytře přeloboval vylezlého brankáře hostí z 35ti metrů a srovnal skore zápasu na 1:1. Od té doby jsme byli lepším týmem, lehce jsme přeskupily řady a fyzicky svého soupeře začali převyšovat. Tento tlak jsme proměnili v 72. minutě utkání, kdy po zisku míče ve středu hřiště posunul Mrkos hezky míč aktivnímu Hemelikovi mezi obránci, který se mezi nimi protáhl a zkušeně zakončil k bližší tyči - 2:1. Soupeř se již na závěrečný tlak nezmohl, a tak jsme své těsné vedení již udrželi.

Martin Čenovský, Dušan Petráček - trenéři FK Jaroměř: V tomto utkání jsme kluky nechtěli přehnaně svazovat taktickými pokyny. Cíl by dostat se pomalu zpět do zápasového tempa a zápas si užít. Chuť a nasazení nám v zápase nechyběly, avšak nedokázali jsme být přesní v kombinaci a spousta jednoduchých ztrát nás srážela v přefinální fázi a také zbytečně vysilovala. Některé pasáže zápasu však špatné nebyly a kluky chceme pochválit za otočení výsledku ve druhém poločase a za touhu zvítězit. Každá takováto vydřená výhra je pro sebedůvěru v dalších zápasech důležitá.

Rozhodčí: Janeček Štěpán

ŽK: 0:1 ČK: 0:0

Diváků: 50

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.