Důležitá výhra starších žáků v derby ve Dvoře Králové

SŽ - 8. kolo DAHASL 1. Krajská liga žáků U 15 - skupina A - neděle, 10.10.20 15:00, hřiště Pod Hankovým domem - Dvůr Králové n./L.

TJ Dvůr Králové n./L. - FK Jaroměř 1:4 (0:1) 

Branky: 59. Vágner24. a 63. Lebedinský, 43. Kadlec, 79. Hemelík 

 FK Jaroměř: Dufek - Olexa, Libich (C), Korityák, Bedlek - Pospíšil,  Lebedinský, Hemelík, Bělohlávek - Kadlec, Bano. Průběžně střídali: Hofman

  Dnes, 10.10.2020, jsme zajížděli na velmi důležité utkání do Dvora Králové n. L. Tradiční derby týmů, které bojují v tabulce o jarní finálovou skupinu. Již jsme věděli, že je to také poslední zápas před zastavením všech soutěží, tudíž jsme ho i proto chtěli zvládnout a užít si ho.

 Na velmi těžkém, promáčeném terénu, se od úvodních minut hrálo vyrovnané utkání. Domácí spoléhali na rychlé protiútoky a dlouhé balony za obranu na velmi nebezpečného a rychlého Hampla, který naší obranu hned od začátku dost zaměstnával. My jsme si po pár minutách vytvořili lehkou herní převahu a dostali se i do pár zajímavých zakončení, které jsme však nevyužili. Nutno říci, že poté i soupeř měl řadu šancí a pasáž zhruba 10 - 15 minut, kde mohl minimálně třikrát skorovat, ovšem proti byla jednak muška domácích útočníků, a také výborný Míša Dufek, který předvedl pár vele důležitých zákroků. Tlak soupeře jsme přečkali a branku vstřelili my. Ve 24. minutě se z přímého kopu z 20-ti metrů trefil pod břevno Lebedinský, 0:1. Poté se opět hrálo "nahoru-dolu", výsledek se však do poločasu již nezměnil.

Do druhé části jsme vstoupili soustředěně a odměnou nám byl brzký gol, kdy se po dobré nahrávce Bana trefil po odrazu o domácího obránce se štěstím Kadlec, 0:2. V další části jsme hru ovládali a měli další příležitosti. Dařilo se nám již lépe bránit domácí nebezpečné brejky a když už nějaký balon za naší obranu propadl, tak nás opět zachránil dnes vynikající Dufek. Soupeř přece jen kontaktní branku vstřelil, trefil se Vágner, 1:2. Naštěstí jsme na tento gol rychle zareagovali a ve svém dnes druhém samostatném nájezdu se tentokrát nemýlil Lebedinský a po kličce bránkáři upravil v 63. minutě na 1:3. Tento moment nás uklidil a poté jsme si dovolili spoustu věcí, například Matěj Pospíšil na pár metrech elegantně vymotal tři bránící obránce kolem sebe. Na konci se ještě prosadil svým typický lobem přes golmana Hemelík a určil konečné skore 1:4 v náš prospěch.

 

Martin Čenovský, Dušan Petráček - trenéři FK Jaroměř: Dnes jsme na kluky apelovali, aby si dnešní zápas maximálně užili, protože nikdo neví, kdy se opět začne hrát. Na druhou stranu ho bylo nutné odehrát na 100% a s velkou bojovností a nasazením. Soupeř je doma silný a samotný zápas byl důležitý s ohledem na boj o jarní "finálovku". Takže určitě bylo o motivaci z více důvodů postaráno. Kluci k utkání přistoupili dobře a rvali se o každý míč. Zápas byl hodně vyrovnaný. Dnes rozhodla naše lepší koncovka, výborný Dufíno v bráně, který chytit čtyři 100% šance soupeře, dále pak velká bojovnost a naše možná větší fotbalovost v důležitých fázích zápasu. Děkujeme všem klukům za jejich dnešní výkon.

 

Rozhodčí: Škoda Martin

ŽK: 1:1 ČK: 0:0

Diváků: 0

1. KL U-15 sk. A TJ Dvůr Králové - FK Jaroměř, 10.10.2020, foto: Vaclav Mlejnek Foto: Renata Jírová

Galerie Renaty Jírové k zápasu zde

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.