Rozhovor Martina Čenovského pro Fotbal v kraji

Trenér starších žáků Martin Čenovský poskytl rozhovor pro šesté číslo týdeníku Fotbal v kraji. O svých svěřencích mimo jiné řekl...


První zápasy nám ukázaly, že se dlouhá pauza na týmu starších žáků projevila. Chyběla rozehranost, herní návyky, herní jistota. Avšak byl jsem moc rád, že naopak u kluků nechyběla tolik potřebná chuť, která když v mužstvu je, o to lépe se pak pracuje.

Bohužel letošní letní příprava nám dost kolidovala s dovolenými kluků. Netrénovali jsme v takových počtech, jak by bylo potřeba. Přesto jsme se snažili trénovat poměrně intenzivně a kluci po dovolené museli naskočit za pochodu.

trenér starších žáků Martin Čenovský, podzim 2020, foto: Václav Mlejnek Trenér starších žáků Martin Čenovský.

Při plném počtu máme čtrnáct hráčů. Je to sice dost „fousový“ počet na to, abychom se v sezoně mohli vyhýbat problémům s počtem hráčů, avšak jsme rádi, že dokážeme soutěž odehrát sami bez toho, aniž bychom museli do souklubí, ke kterému se musejí týmy přiklánět čím dál častěji, vzhledem ke stále ubývajícímu počtu kluků, kteří se fotbalu chtějí věnovat. Prvních šest soutěžních utkání jsme vzhledem k různým předehrávkám odehráli v anglickém systému (3x za týden), tudíž jsme pak trénovali dvakrát v týdnu, teď jsme již začali trénovat třikrát.

tým starších žáků 2020/21, foto: Václav Mlejnek Tým starších žáků na podzim 2020. Foto 2x: Václav Mlejnek

Cílem je, aby fotbal hráče bavil. Důležité pro nás také je, abychom viděli u kluků posun ve věcech, na kterých pracujeme. No a také bychom chtěli postoupit do jarní finálové skupiny krajské ligy. Zápasy se silnými krajskými týmy mohou kluky jen a jen posouvat dál.

Celé znění rozhovoru najdete v týdeníku Fotbal v kraji v čísle 6 zde.
Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.