Hodnocení starších žáků

Do hodnocení podzimní část fotbalových soutěží se dnes pustil trenér starších žáků Jiří Skalický.

Skončila první polovina soutěže, jak jsi spokojen s umístěním starších žáků?

S umístěním rozhodně být spokojený nemohu a ani nejsem. Myslím si, že tým má na víc, než na to, co předvádí. Deváté místo se sedmi body není něco, s čím bych mohl být spokojený.

A co výkony týmu?

Výkony jsou hodně pod očekáváním. Představoval bych si větší nasazení a bojovnost v zápasech. Bohužel je v týmu i několik jedinců, kteří si jdou jen zahrát a je jim úplně jedno, jaký bude jejich osobní a hlavně týmový výkon.

FKJ SŽ - Nový HK, 28.9.2016, foto: Václav Mlejnek

Jiří Skalický ml. u lavičky se svými svěřenci při zápase s Novým Hradcem Králové. Foto: Václav Mlejnek

Můžeš zmínit nejpovedenější a nejméně povedený zápas a rozebrat příčiny úspěchu a neúspěchu?

Bohužel nemohu jmenovat žádný zápas, který by se nám hodně povedl, stále tam vidím mnoho chyb. Také bych uvítal větší koncentraci během zápasu. Měli jsme pouze lepší chvilky, o kterých se můžu zmínit – např. několik pěkných kombinací v zápasu proti Červenému Kostelci.

Co bys označil za silnou, a co naopak slabou stránku Tvého týmu?

Většina hráčů je na svůj věk dobře technicky vybavená, ale jak jsem již psal, tým má více slabých stránek. Mezi ně patří malá bojovnost, agresivita a velké množství zahozených šancí, ale hlavně schází týmový duch a chuť zvítězit, což je v tomto sportu velmi důležité.

Chtěli byste vyzdvihnout nějakého svého hráče?

Měl bych nějaké tipy, ale žádného hráče vyzdvihovat nebudu a ani nechci. Většina si myslí, že jsou mistři světa a proto můžou na tréninku dělat blbosti a srandičky. Bohužel to se promítne i během zápasů. Abych ale nebyl jen negativní, tak jsou i tací, kteří k tréninkům a k zápasům přistupují svědomitě a snaží se předvést maximum.

Co čeká tým v zimní přípravě?

Čeká nás mnoho práce, musíme zapracovat na spoustě věcí. Od fyzičky přes techniku, agresivitu atd.

S jakým cílem budete vstupovat do jarní části sezóny?

Cíl je jasný. Udělat více bodů, než v dosud odehraných zápasech. Ve zbývajících zápasech bych rád získal minimálně 15 bodů. Po tomto zisku bych byl s jarní částí sezóny spokojený. Pokud budeme bojovat, jako jeden tým, je reálné tyto body získat.

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.