Hodnocení podzimu 2018 očima trenérů starší přípravky

Seriál zimních hodnocení jaroměřských týmů z pohledu jejich trenérů dnes pokračuje kategorií starší přípravky. Na její hodnocení (ročníky 2008 - 2009) jsme se zeptali trenérů Martina Slezáka a Lukáše Müllera. Realizační tým doplňuje vedoucí družstva Miloš Baudyš.


Jak byste zhodnotili podzimní část sezóny 2018/19?



Pro kompletní statistiku starší přípravky klikněte na obrázek.

Do podzimní části jsme nastupovali s nejistotou a obavami, protože náš tým starší přípravky neměl dostatek hráčů do krajské soutěže. Už jsme zvažovali možnost spojení s jiným klubem, k čemuž nakonec díky příchodu nových dětí nedošlo. Ale i přesto naše základna není široká a některé zápasy jsme odehráli téměř bez střídání. Jinak podzimní část hodnotím pozitivně. Do týmu přišlo několik nových kluků, u kterých je vidět chuť a pokrok v herních činnostech. Ve hře jsme začali více používat postupnou rozehrávku od brankáře a obránců. V brance nastupovali pravidelně Vašek s Honzou. U obou je vidět progres. V trénincích jsme se zaměřili na zdokonalování herních činností a komunikace mezi sebou.


Který ze zápasů hodnotíte jako nejpovedenější a naopak?
Některé zápasy jsme odehráli proti herně a fyzicky vyspělejším soupeřům. Když jsme měli chuť, dokázali jsme bojovností a nasazením předvádět pohlednou hru. I když jsme zrovna nevyhráli, tak jsme s předvedenou hrou byli spokojeni. Naopak přišly zápasy, které se nám herně nepovedly a náš výkon byl odevzdaný, hlavně poslední podzimní zápas. Jinak umístění na 3. místě ve vyrovnané skupině C v krajském přeboru po podzimu považuji za úspěch.


Co máte s týmem v plánu v zimní přestávce?
My vlastně žádnou zimní přestávku nemáme. Z venkovního prostředí jsme se přesunuli do tělocvičen, kde trénujeme 3x týdně. Zde se snažíme o zdokonalení koordinačních schopností a dynamiky. Samozřejmě nezapomínáme na práci s míčem v herních činnostech a průpravných cvičeních. Zúčastníme se také několika halových turnajů a rádi bychom zajistili nějaké přáteláky v rámci tréninku. Někteří hráči se zúčastňují tréninků a turnajů ve výběrech OFS Náchod, což považujeme za přínos.


Cíl týmu pro jarní část?
Hlavním cílem nejen pro jarní část je naučit kluky hrát fotbal, učit je ho hrát a dále zdokonalovat, včetně vzájemné komunikace. Proto si přejeme co největší účast na trénincích, abychom mohli dále rozvíjet soutěživost, samostatnost a dovednost hráče.


oslava gólu, foto: Václav Mlejnek Turnaj SP FK Jaroměř - TJ Rasošky (23.9.2018). Foto: Václav Mlejnek.


Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.