Výborný herní projev starší přípravky přinesl dvě výhry proti silným soupeřům

7. kolo KP starších přípravek - skupina G - Jaro - 13.5. 2018 - hřiště Hořice

Dnes, 13.5.2018, jsme zajížděli za krásného počasí na další z mistrovských turnajů, tentokrát do nedalekých Hořic. Soupeři nás dnes čekali opravdu těžcí. Třetí tým tabulky, domácí Hořice a vedoucí celek z Kostelce n.O./Častolovic. Určitě jsme chtěli pokračovat v solidních výkonech z posledních týdnů a předvést kombinační fotbal, kterým se chceme prezentovat.

Jiskra Hořice - FK Jaroměř/Sokol Stěžery 6:12 (3:5)

Branky: Poděbradský 4x, Prokš, Bedlek, Dohnal, Machač (Stěžery: Balcar 2x, Lounek 2x)

V prvním dnešním zápase na nás čekali domácí Hořice. Se sousedem v tabulce se dal očekávat vyrovnaný zápas. Od začátku prvního poločasu byla na klukách vidět velká pohoda z posledních zápasů a soupeře jsme od úvodního hvizdu přehrávali fotbalově i v nasazení. Nebáli jsme se držet míč na zemi a kombinovat i v situacích, kdy nás soupeř napadal, a to přinášelo ovoce. Krásné akce zakončoval povedenými střelami ze střední vzdálenosti Tomik a poločas jsme vyhráli 4:0. Na vedlejším hřišti prohráli Stěžery 1:3 se silnějším týmem Hořic, takže ve druhé půli bylo stále o co hrát. Druhý poločas jsme od úvodu předváděli přesně to, co v poločase prvním. Kombinační hra od Pospy v bráně až po útočníky, k tomu zodpovědný výkon směrem dozadu. Opět z toho bylo poločasové vítězství 4:0. Stěžery vedle remizují 3:3, a tak se zrodila první naše dnešní výhra poměrem 12:6.

FK Jaroměř/Sokol Stěžery - Kostelec n.O./Častolovice 16:10 (8:6)

Branky: : Dítě 3x, Machač 2x, Poděbradský, Prokš, Dohnal, Baudyš, ( Stěžery: Balcar 3x, Zadrobílek 2x, Lounek 2x)

Utkání s lídrem tabulky. Kluky jsme před zápasem upozorňovali, aby nemysleli na to s kým hrají, ale soustředili se na výkon svůj a když to udělají, porazí každého. První poločas jsme nastoupili proti silným Častolovicím. Poslední náš vzájemný souboj byl hodně vyhrocený a soupeř nás tehdy přetlačil v důrazu. Kluci byli na tento zápas nažhavení hned od úvodu a rychle navázali na kvalitní výkon z prvního zápasu. Soupeře jsme přehrávali, s míčem jsme byli šikovnější a soupeře jsme překvapili svým napadáním, důrazem a zaujetím. Díky tomu se dostavily i goly a jednoznačně jsme tento poločas vyhráli 5:1. Stěžery - Kostelec 3:5. Právě Kostelec byl naším soupeřem v posledním dnešním poločase. Sice jsme brzy prohrávali, ale byli jsme od začátku lepším týmem a rychle se nám podařilo vyrovnat. Náš tlak neustával, a díky aktivitě jsme po pár neproměněných šancích dvakrát udeřili a vedli 3:1. Pak nastala naše jediná dnešní slabší pětiminutovka, kdy jsme přestali hrát a soupeř toho využil a vyrovnal na 3:3. Poté jsme se však opět zvedli a po zásluze jsme tři minuty před koncem vstřelili vítězný gol. Další naše šance po krásných a přímočarých akcích zůstaly nevyužity. I přes to jsme porazili i tohoto soupeře a neztratili dnes ani bod!

Martin Čenovský, Lukáš Muller - trenéři FK Jaroměř: Klukům musíme za dnešní výkony moc poděkovat a smeknout před nimi. Dlouhodobě se naše výkony zvedly, ale dnes přišel ten vůbec nejlepší proti soupeřům z čela tabulky. Nejvíce nás těší to, jakým fotbalem se prezentujeme a bavíme se jím. Protivníky jsme předčili v kombinaci, fotbalovosti, hře jeden na jednoho a dnes i v důrazu a velkém zaujetí pro hru. Dnes nemůžeme vyzdvihnout jednotlivce, museli bychom totiž jmenovat celý tým od výborného Pospy až po kluky v útoku. Tým táhly obvyklé opory a ostatní se k nim dokonale přidali. Jen tak dál, nesmíme polevit a makat!

Sestava: Pospíšil - Mrkos, Bedlek, Machač, Dohnal, Chejnovský - Poděbradský - Dítě, Baudyš, Prokš, Hanák, Bano 

Děkujeme všem rodičům a příbuzným za dopravu a skvělou podporu za zábradlím i od stolu se slunečníkem. :)

Tuesday the 23rd.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.