Prohra staršího dorostu v prvním přípravném utkání s kvalitním soupeřem

1. PÚ - sobota 28.1.2023 od 10:00 - UMT Pardubice "Hůrka".

TJ Sokol Moravany - FK Jaroměř 3:1 (0:0)

Branky: 55. Nykodým, 75. Nykodým, 88. Kosina - 57. Skalický

FK Jaroměř: Maurits - Potoček, Lebedinský, Kašpar R., Bělohlávek - Hepnar, Skalický, Hemelík, Lipenský - Kašpar A., Libich

Průběžně střídali: Rezek, Korityák, Šibor

Chyběli: Kordina, Horčička, Hrobský

Moravany/Dašice: Hemer – Bubeník, Janatka, Šafránek, Morávek Nykodým, Kosina, Bakeš, Provazník Pinkas, Peterka

Průběžně střídali: Dobrovolský

Chyběli: Hájek, Bidlo, Kudlačík, Jouza, Bulyk

K prvnímu přípravnému utkání zajížděli starší dorostenci do Pardubic, kde se utkali s týmem Krajského přeboru Pardubicka - TJ Sokol Moravany. Od začátku se hrálo velmi dobré utkání v rychlém tempu a nasazení.

Kvalitní soupeř dobře kombinoval a postupem času získával mírnou územní převahu. Výsledek zápasů není důležitý, pro tým to byla rozhodně velmi dobrá prověrka a ukázka toho, na čem musí v následujících týdnech zapracovat.

Milan Bakeš, trenér Moravany/Dašice: K další přípravě jsme si na Hůrka pozvali opět soupeře z královohradecka. Mužstvo z Jaroměře se pohybuje také na předních místech své skupiny, proto jsme očekávali podobnou kvalitu jako minulý týden. Pro utkání jsme museli počítat s několika absencemi, proto jsme měli k dispozici pouze jednoho hráče navíc.
První poločas skončil bez branek, i když pár příležitostí se urodilo na obou stranách. Náš výkon v něm ovlivnilo zranění a ztráta Lukáše. Sráželo nás množství nepřesností a ani pohybová nabídka nebyla ideální. Vliv na to měla i soupeřova aktivita v napadání a větší agresivita v osobních soubojích.
Do druhého poločasu jsme prohodili kluky na třech postech a naší hře to pomohlo. V utkání jsme získali mírně navrch a dokázali jsme to vyjádřit i brankově. Zlepšil se pohyb ve středové řadě a dokázali jsme udržet balóny vepředu. Výsledkem bylo několik brankových příležitostí z nichž jsme tři dokázali proměnit. Potěšitelné je i zlepšení v defenzivní činnosti, ačkoli rychle inkasovaná vyrovnávající branka zamrzí. V příštím týdnu nás čekají dvě utkání a v prvním dostanou příležitost i někteří žáci.

Dušan Petráček, Jiří Rezek -  trenéři FK Jaroměř: V prvním přípravném utkání, kde dostali dostatečný prostor všichni hráči, jsme byli pozadu oproti soupeři v práci s míčem. Korektní, férový zápas z obou stran s velmi kvalitním rozhodčím splnil svůj účel.

ŽK: 0-0

Rozhodčí: Hendrych (KFS PCE)

Diváků: 15

přípravné utkání TJ Sokol Moravany/SK Sparta Dašice U19 - FK Jaroměř U19, 28.1.2023, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek.

Fotogalerie k zápasu zde.

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.