Starší dorost - sezona 2022/2023 (ročník 2004 a mladší)

Hodnocení staršího dorostu - jaro 2023

Mimořádně úspěšnou sezónu staršího dorostu shrnul trenér Dušan Petráček.

Po loňském úspěšném tažení mladšího dorostu v KP U17 (třetí místo) jsme si celý zbylý tým s kolegou Jiřím Rezkem po domluvě s vedením posunuli do KP U19 a doplnili dalšími hráči ze staršího dorostu. Letní příprava probíhala v domácích podmínkách a prvním cílem, i když jsme ještě úplně nevěděli, do čeho jdeme, byl postup do finálové skupiny KP U19.

Soutěžní premiéra se Slávií HK nám vyšla na výbornou, ale zároveň nás ještě nechala v nejistotě, o jakou šlo kvalitativní úroveň. A pak přišlo druhé kolo v Jičíně. Tam jsme okusili špičkovou kvalitu. Vše prováděné v maximální intenzitě. Tady nám došlo, pokud chceme být úspěšní, musíme ve všech ohledech přidat. Poté bylo důležité ustálit výkonnost, která měla občasné výkyvy. Začalo se nám dařit herně i výsledkově, a už na konci podzimu, čtyři kola před koncem základní části, jsme měli jistotu postupu do finálové skupiny v kapse.

mladší dorost, 30.6.2023, foto: Zdenek Hrobsky Foto: Zdeněk Hrobský

V zimní přípravě jsme za to pořádně vzali a s pomocí tělocvikáře Jirky Součka na sobě kluci hodně zapracovali. Potřebovali jsme i posílit, protože na některé hráče prostě nebylo spolehnutí. Zkoušeli jsme z okolí hráče dorosteneckého věku hrající soutěže mužů. Jejich neochota (osobní i klubová), a podceňování úrovně soutěže, byla frustrující. Ale v jednom klubu a hráči jsme našli pochopení, a za to patří Meříči poděkování. Příchod Martina Sekyry byl pro nás klíčový v dalších částech sezóny. O tom jsme se přesvědčili už v zimním semifinále poháru s Rychnovem. Vítězné finále ve vánici v Trutnově proti Vrchlabí s našimi úžasnými fanoušky jsme poctivě odpracovali a dovezli do Jaroměře první pohár KFS HK.

Na začátku jara, kdy se ještě dohrávala základní část, jsme měli personální problémy, ale na trénincích dál tvrdě pracovali. Poslední kolo, před začátkem finálové skupiny, jsme se herně i výsledkově chytili, a s myšlenkou na mety nejvyšší vstoupili do prvního zápasu na půdě vítěze základní části Jičína. Zodpovědně odehraný zápas přinesl výhru, kterou jsme potvrdili i v dalších kolech, ale herní projev nám upadal. S Cidlinou přišla velká facka a pohovor s týmem, který padl na úrodnou půdu. Další domácí zápasy s Novým Hradcem a opět s Jičínem snesly to nejpřísnější měřítko, a k vidění byly od všech aktérů špičkové výkony. Pro nás, jak se později ukázalo, i rozdílové body do tabulky, včetně dvouciferné výhry se Dvorem. Důležité bylo ustát výsledkově i následující zápas se stále se lepšícím Rychnovem. Bereme bod. A pak už velmi nervózní poslední dvě kola, kdy jsme opět měli ještě personální nouzi. Ve hře o prvenství v posledním kole byly rázem tři týmy, ale udělat poslední krok je to nejtěžší, a o tom se přesvědčili všichni. Nám se opět, s fanklubem v zádech, povedlo brankou v 85. minutě posledního zápasu překlopit misky vah v náš prospěch a tak dovézt do Jaroměře i druhý letošní pohár pro vítěze KP U19.

Na místě je také důležité poděkovat za support od vedení klubu, nejen nejlepšímu hlavnímu pořadateli Petru Libichovi, báječnému muži s klikou Vaškovi Mlejnkovi, skvělému tělocvikáři Jiřímu Součkovi, sekretářce a ovocnáři v jednom Jiřímu Skalickému, neslevujícímu kolegovi Jiřímu Rezkovi, ale hlavně našim hráčům za skvělou reprezentaci klubu a že to s námi vydrželi... nebo naopak??? VÁM VŠEM VELIKÉ DÍKY.

mladší dorost, 30.6.2023, foto: Václav Mlejnek Vlevo zimní pohár U19, vpravo pohár pro vítěze Krajského přeboru U19. Foto: Václav Mlejnek

Starší dorost to dokázal! I přes prohru na Novém Hradci vyhrál titul přeborníka Krajského přeboru!

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

10. kolo Premier Steel KP SD U19 - finálová skupina - sobota 18.6.2023 od 13:30 - hřiště Nový Hradec Králové.

FC Nový HK - FK Jaroměř 3:2 (3:1)

Branky: 14. Horyna, 40. Karmín, 43. Horyna - 26. Hemelík, 84. Lebedinský (p.k.)

Sestava FC Nový HK: Špina - Málek, Karmín, Moravčík, Pultar (62. Vavřička), Sedláček, Horyna (C), Kolín, Burda, Mádle (72. Tláskal), Novotný

Sestava FK Jaroměř: Maurits - Bělohlávek (67. Burian), Lebedinský, Sekyra (K), Hrobský - Hepnar, Hemelík, Rezek, Korityák - Libich, Kašpar A. (90. Bartoníček)

Od začátku se hrálo svižné utkání, kde byla na obou týmech vidět značná nervozita ze zápasu, neboť oba týmy byly ve hře o vítězství v KP. Lepší začátek měla Jaroměř, která byla aktivní a v 10. minutě trefila břevno domácí branky. Poté udeřilo z ničeho nic na druhé straně. Jaroměř nesložila zbraně a po kličkované ve vápně vyrovnal Hemelík. Od tohoto gólu domácí přidali, naopak hostům se tolik nedařilo. Výsledkem toho byly 2 rychlé góly za sebou, které domácí vstřelili a šli tak do kabin s dvoubrankovým vedením.

Bylo jasné, že pokud chce Jaroměř vyhrát titul přeborníka kraje, musí vstřelit alespoň branku, nebo prohrát ,,pouze" o gól. Druhý poločas se již nehrálo tak pohledné utkání, ale bylo to spíše o bojovnosti. Domácí byli herně mírně lepším týmem, ale hosté vyráželi do rychlých brejků. Když už se zdálo, že si domácí důležité vítězství pohlídají, podnikla Jaroměř brejk na jejímž konci byl faulován Jirka Rezek a kopala se penalta. K té se nakonec postavil Matěj Lebedinský a v důležité chvíli proměnil!. Domácí tento gól opařil a nezmohli se již víceméně na nic. Jaroměřští hráči dohráli konec zápasu velmi zkušeně a na výsledku se tak již nic nezměnilo. Hned po zápase tak mohla vypuknout veliká radost celého týmu a fanoušků. Pohár za vítěze Krajského přeboru předal hráčům sekretář Královéhradeckého KFS p. Ladislav Brož.

Dušan Petráček, Jiří Rezek - trenéři FK Jaroměř:   Zajíci se počítají po honu a my ještě jednoho důležitého trefili za pět dvanáct. Konec jsme pohlídali a další letošní pohár (víc jich získat už nešlo) dovezli do Jaroměře! Děkujeme našim úžasným fanouškům za podporu.

ŽK: 19. Moravčík, 76. Kolín, 77. Horyna - 23. Hemelík, 84. Lebedinský

Rozhodčí: Trejbal

Diváků: 90

KP U19 FC Nový HK - FK Jaroměř, 17.6.2023, foto: Václav Mlejnek Ladislav Brož předává pohár pro vítěze krajského přeboru U-19 do rukou kapitána týmu Martina Sekyry. Foto: Václav Mlejnek.

Fotogalerie Zdeňka Hrobského k zápasu zde.

KP U19 FC Nový HK - FK Jaroměř, 17.6.2023, foto: Zdeněk Hrobský Foto: Zdeněk Hrobský.

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.



Gólový sestřih:



Nepříliš povedený výkon staršího dorostu znamenal první domácí prohru ve finálové skupině

9. kolo Premier Steel KP SD U19 - finálová skupina - neděle 11.6.2023 od 17:00 - hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - RMSK Cidlina ,,B" 2:3 (1:2)

Branky: 4. Kašpar A., 89. Hepnar - 27. Malina M., 40. Malina M., 55. Malina D.

Sestava FK Jaroměř: Maurits - Kordina (61. Bělohlávek), Sekyra (K), Libich, Hrobský - Korityák, Kašpar R. (46. Burian), Hemelík, Hepnar - Rezek, Kašpar A.

Sestava RMSK Cidlina B:  Jablonovský - Herzán, Schmidt (C), Masařík, Štoček, Malina D., Kněžourek, Malina M., Veselý (66. Podsadlo), Nydrle, Fanta

KP U19 FK Jaroměř - RMSk Cidlina B, 11.6.2023, foto: Václav Mlejnek

Dušan Petráček, Jiří Rezek - trenéři FK Jaroměř:  V podstatě je možné napsat totožný komentář jako k minulému utkání. Snad jen ještě s přídavkem zbytečné nervozity, která nám o to víc svazovala nejen nohy. Děkujeme našim fanouškům za podporu.

ŽK: 44. Kašpar A., 47. Hemelík - 49. Malina D., 83. Nydrle, 89. Malina M.

Rozhodčí: Matoušek

Diváků: 55

KP U19 FK Jaroměř - RMSk Cidlina B, 11.6.2023, foto: Václav Mlejnek Dvě minuty před koncem snížil náskok soupeře Tomáš Hepnar (mimo záběr). Sekyrovu přihrávku vrátil z levé hranice vápna k pravé tyči, kde proklouzla nad hlavou brankáře Jablonovského do hostující brány. Foto 2x: Václav Mlejnek.

Starší dorost padl na penalty v Rychnově nad Kněžnou

8. kolo Premier Steel KP SD U19 - finálová skupina - sobota 3.6.2023 od 9:30 - hřiště Rychnov nad Kněžnou.

Spartak Rychnov n.K. - FK Jaroměř 3:2PK (1:2)

Branky: 8. Lukášek, 57. Koráb - 37. Kašpar, 35. Kašpar

Sestava FK Jaroměř: Maurits - Lebedinský, Sekyra, Hrobský - Korityák, Skalický (K), Rezek, Hemelík, Hepnar - Libich (83. Kordina), Kašpar A.

Od začátku se hráli velmi svižné utkání a byli to domácí, kteří do zápasu vstoupili daleko lépe, aktivněji a po rychlé akci ze strany se dostali do vedení. Jaroměři dlouho trvalo, než se dostala z domácího tlaku. To se jí povedlo až kolem 30. minuty zápasu. Výsledkem toho bylo ve 37. minutě vyrovnání po rychlém brejku, kdy se trefil Adam Kašpar. Ten samý hráč se pak prosadil o pár minut později v nelehké pozici ještě jednou a dal hostům vedení.

Druhý poločas již neměl takové tempo, neboť oběma týmům začali postupně docházet síly. Domácí byli i tak v kombinaci a důrazu lepším týmem.  Zaslouženého vyrovnání se pak dočkali v 57. minutě po rohovém kopu, který hostující obrana trestuhodně neuhlídala. Domácí se do konce zápasu tlačili za vítězným gólem, hosté spoléhali spíše na brejkové situace.

Ani jeden z týmů se do konce utkání již neprosadil, a tak o vítězi utkání museli rozhodnout pokutové kopy. V nich byli lepší domácí a připsali si tak zaslouženě bod navíc.

Dušan Petráček, Jiří Rezek - trenéři FK Jaroměř: Abychom mohli pomýšlet na tři body se soupeřem, jakým dnes byl Rychnov, musí všichni hráči na hřišti odevzdat výkon na hranici svých možností. To nám dnes chybělo a proto bereme pouze bod.

ŽK: 90. Koráb - 3. Lebedinský, 60. Kašpar, 73. Sekyra, 81. Libich

Rozhodčí: Filip

Diváků: 33

Starší dorost deklasoval tým Dvora Králové

7. kolo Premier Steel KP SD U19 - finálová skupina - neděle 2.5.2023 od 17:00 - hřiště Jaroměř.

FK Jaroměř - TJ Dvůr Králové n.L. 11:0 (6:0)

Branky: 14. Kašpar, 16. Libich, 24. Skalický, 34. Libich, 38. Hepnar, 44. Hemelík, 51. Hepnar, 62. Hepnar, 68. Hepnar, 71. Kašpar, 75. Kašpar

Sestava FK Jaroměř: Maurits - Lebedinský, Sekyra, Hrobský (55. Kordina) - Korityák, Skalický (K), Rezek (60. Burian), Hemelík (65. Bartoníček), Hepnar - Libich, Kašpar A.

Dušan Petráček, Jiří Rezek - trenéři FK Jaroměř:  Správný přístup k ošemetnému utkání od všech hráčů znamenal dvoucifernou výhru v derby a tři důležité body do tabulky. Poděkování mladšímu dorostu za výpomoc a divákům za podporu.

ŽK: 61. Sekyra

Rozhodčí: Nožka

Diváků: 98

KP SD U19 finále jaro FK Jaroměř - TJ Dvůr Králové n. L., 21.5.2023, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek Fotogalerie k zápasu zde.

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.