Hodnocení staršího dorostu

Trenér staršího dorostu Miloš Exnar hodnotí podzimní část soutěže. Realizační tým doplňuje asistent Matěj Exnar a vedoucí týmu Petr Koller.



Skončila první polovina soutěže, jak jsi spokojen s umístěním staršího dorostu?

Přezimujeme na třetím místě tabulky za týmy Trutnova a Pardubic. S tímto umístěním panuje velká spokojenost. Jsme nováčkem této soutěže, a proto naším cílem bylo hrát v oblastním přeboru důstojnou roli, což se beze zbytku podařilo.

A co výkony týmu?

Měli jsme výborný vstup do soutěže, naplno jsme bodovali v Letohradě a v Náchodě, domácí premiéra s Vrchlabím byla rovněž za tři body. To nám pomohlo, poněvadž od úvodních kol se pohybujeme v horních patrech tabulky. Prohráli jsme třikrát venku s mužstvy z pardubického kraje (Svitavy, Pardubičky a Živanice), doma nás pak herně i výsledkově „přejel“ Trutnov.

FKJ SD - Vysoke Myto, 11.9.2016, foto: Václav Mlejnek

Trenér Miloš Exnar slaví s týmem vítězství nad Vysokým Mýtem. Foto: Václav Mlejnek

Můžeš zmínit nejpovedenější a nejméně povedený zápas a rozebrat příčiny úspěchu a neúspěchu?

Výsledkově si ceníme nejvíce vítězství nad lídrem oblastního přeboru týmem Pardubic, kterého jsme tím sesadili z prvního místa. Hned za tím je výhra nad tradičním rivalem Slavií HK, která je složená z hráčů Olympie a zápasy proti trenéru Suchomelovi mají vždy velký náboj. A do třetice budu jmenovat plný bodový zisk z hradecké Třebše. Nepovedeným zápasem je jednoznačně již zmiňovaný duel s Trutnovem. Základem úspěchu v dorosteneckém fotbalu je agresivita, rychlost a úspěšnost v osobních soubojích. Když dokážete k těmto atributům přidat nadstavbu v podobě gólového efektu, jste úspěšným týmem.

Co bys označil za silnou, a co naopak slabou stránku Tvého týmu?

Jednoznačně nejsilnější stránkou našeho týmu je právě týmovost a herní kreativita. Kluci od úvodních kol přistoupili k soutěži s velkým odhodláním a zaujetím. Jsme velmi silní ve hře dopředu, zejména v rychlé přechodu do útočné fáze. V průběhu podzimu jsme několikrát měnili herní rozestavení. Byly zápasy, které jsme odehráli s vysokým presinkem, ale také zápasy, kdy jsme nechali hrát soupeře a soustředili se právě na brejkové situace. Slabé stránky určitě máme, ale necháme si je pro sebe v naší kabině. Máme stále na čem pracovat.

Chtěli byste vyzdvihnout nějakého svého hráče?

Po každém utkání na úterním tréninku vyhlašujeme „hráče zápasu“. Jsem rád, že se ta jména různí. Jsem spokojen s každým hráčem, který odmaká zápas na hranici svých možností. Konkrétní jméno sdělovat nebudu, chceme se prezentovat jako tým.

Co čeká tým v zimní přípravě?

Trénovali jsme do konce listopadu, prosinec byl volný. Zimní přípravu zahájíme v lednu, budeme kombinovat malou a velkou UMT, tréninky budou třikrát týdně. Máme ambici se herně posouvat, proto budeme v zimní přípravě hledat kvalitní soupeře z řad dorosteneckých ligových mužstev. Zimu si zpestříme tradičně halovým turnajem v Třebši. Zvažujeme rovněž krátké zimní soustředění.

S jakým cílem budete vstupovat do jarní části sezóny?

Chceme se nadále pohybovat na samé špici oblastního přeboru, nadále chceme naše hráče dobře připravit pro mužský fotbal a vychovat generaci hráčů, která v budoucnu vykope pro Jaroměř divizní soutěž.

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.