1. zápas 1. výhra v nové soutěži

1. kolo VČ přebor dorostu - 13.8.2016 od 10:15 - hřiště Mistrovice.

FK Letohrad -  FK Jaroměř 1:5 (1:2)

Branky: 16. Častvaj, 24. Konrád, 49. Petráček, 82. Bano, 85. Častvaj - 43. Dvorský

FK Jaroměř:  Červenka - Valášek, Mertlík, Grmela, Balcirák - Častvaj, Konrád, Emlar, Petráček ( 60. Pácalt) - Exnar, Toman P. ( 46. Bano)

FK Letohrad : Vyšohlíd - Faltus, Filip, Pávek ( 72. Kořán), Vaníček, Sedláček ( 58. Preclík), Schon, Slodičák, Šimko, Veselý, Dvorský

Jaroměř si na počátku vytvořila tlak. V šesté minutě Petráček energicky přihrál podél brankové čáry, míč ale přistál za vzdálenější tyčí a Častvaj se z příliš ostrého úhlu do brány nevešel. V 16. minutě byl Častvaj drzejší, míč propasíroval zprava pod rukou vybíhajícího brankáře, sám kolem něj prosvištěl obloučkem zleva, a do prázdné brány skóroval - 0:1. V 18. minutě po rohovém kopu Petráček v dobré pozici uvnitř vápna hlavičkoval, ale balón jeho snahu ignoroval a svou trajektorii dostatečně nezměnil. Podobně pro jeho střelu z hranice šestnáctky o minutu později byla branka Letohradu přiliš úzká. Ve 24. minutě překvapil Konrád obranu i brankáře a střelou z dálky zvýšil na 0:2. Ve 27. minutě kopali přímý kop z nebezpečné blízkosti domácí, Červenka střelu chytil. Deset minut před přestávkou prošvihla Jaroměř třírohovou sérii, protože gól nevytěžila. Ke slovu se naopak dostali domácí a Dvorský kolenem poslal jednu branku Jaroměři do šatny - 1:2.

VČ přebor staršího dorostu FK Letohrad - FK Jaroměř, 13.08.2016, foto: Václav Mlejnek Vykopává dnes dvougólový kapitán Ondřej Častvaj. Foto 2x: Václav Mlejnek.

Na začátku druhé půle musela letohradská obrana odvracet několik důrazných ztečí; kapitulovala až ve 49. minutě, kdy se konečně dočkal Petráček - 1:3. Po třicetiminutové pasáži bezzubého přebíhání od brány k bráně se letohradská mládež unavila a Jaroměř nasadila drtivý závěr. Nejprve Bano v 82. minutě z přímého kopu nedal domácím šanci - 1:4. V 85. minutě si Častvaj zpracoval přihrávku Bana a ladným obloučkem poslal míč za brankářova záda - 1:5. Emlarovu dvojitou dorážku dvě minuty před koncem domácí gólman se štěstím vychytal.

Miloš Exnar, Matěj Exnar - trenér FK Jaroměř: Z hráčů byla od úvodních minut cítit obrovská touha po vítězství. Zápas jsme výsledkově mohli zlomit již v první půli, ale soupeř těsně před přestávkou vstřelil kontaktní gól. V druhém poločase jsme rychle skórovali a znovu odskočili na dvou gólový rozdíl, což bylo klíčové pro další vývoj zápasu. Velká pochvala pro všechny hráče za maximální přístup k utkání.

ŽK: Mertlík

Rozhodčí: KFS Pce

Diváků: 40

VČ přebor staršího dorostu FK Letohrad - FK Jaroměř, 13.08.2016, foto: Václav Mlejnek

Fotogalerie k zápasu:   - web FK Jaroměř, autor Václav Mlejnek.


Šatna po zápase s FK Letohrad:

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.