Rozhovor s Milošem Exnarem před sezonou 22/23

Předseda klubu a trenér mužů Miloš Exnar - funkcionář, sportovec a lídr jaroměřské kopané. Zjistili jsme, co všechno se mu honí hlavou před začátkem nového fotbalového ročníku.


Jaroměř skončila v minulém ročníku na solidním třetím místě nejvyšší krajské soutěži. Co chybělo k tomu, aby skončila v tabulce ještě výše?
Myslím, že třetí příčka je maximum, který tým mohl dosáhnout. Při vědomí kvalit Bydžova a Slavie HK jsme kádr přes zimu nedoplňovali a vytýčili si cíl uhájit právě třetí místo v tabulce, což se nakonec podařilo, byť to bylo s velkým přispěním kolapsu Police v poslední desetiminutovce v domácím zápase s Třebší.

Jak hodnotíte právě skončenou letní přípravu našeho ,,A“ týmu? Jak probíhala, kolikrát týdně jste trénovali?
Příprava trvala tři týdny a trénovali jsme čtyřikrát týdně v domácích podmínkách. S přípravou jsem spokojen, zrcadlo ale samozřejmě nastaví až vlastní mistrovská soutěž.

Jaroměř nesehrála mnoho přípravných zápasů, byl to záměr?
Úplně ne, určitě chybí zápas s Třebechovicemi, který jsme neodehráli vinou marodky hostujícího týmu. Na druhou stranu máme poměrně početný kádr, a tak de facto každý tréninkový zápas má svou kvalitu.

Do týmu přišli hned čtyři noví hráči, a to Jirka Podolník, Jiří Kořínek, Jiří Kudrnáč a Šimon Rind. Naplnili všichni Vaše očekávání?
První dva jmenovaní jsou zkušení hráči, o jejich kvalitách není nutné jakkoliv spekulovat. Naopak ti dva zbývající jsou na začátku své mužské fotbalové kariéry a mají vše před sebou. Obecně jsem rád, že všichni čtyři jsou Jaroměřáci a vrací se tam, kde s fotbalem začínali.

Kádr ,,A“ týmu bude čítat nějakých 18 – 19 hráčů do pole. Je to počet, se kterým chcete jít do sezóny?
Ve finále ano. Je pravda, že takto početný kádr v Jaroměři již dlouhé roky nebyl. Bude na mě jako na trenérovi, aby každý hráč měl pocit, že je součástí a platným členem týmu. Důležitým prvkem letošní sezóny bude komunikace mezi mnou a týmem resp. jednotlivými hráči.

Podle soupisky to vypadá, že tým by měl být ještě silnější, než v minulé sezóně. Cítíte to také tak? Jaké budou tedy vlastně jeho cíle?
Vypadá to tak. Na druhou stranu se domnívám, že letošní krajský přebor půjde svou kvalitou nahoru. Mou celoživotní filosofií je se fotbalem bavit a bavit fotbalem naše fanoušky. Z pohledu sportovního pak budeme chtít atakovat nejvyšší příčky tabulky. Několikrát jsem prohlásil, že chci dopadnout lépe než v loňské sezóně…

V předkole „Poháru hejtmana KHK“ jste vyhráli 5:2 v Nové Pace. Jak toto utkání hodnotíte?
Prostřídali jsme maximální možný počet hráčů, k utkání jsme přistoupili jako k přípravnému a z tohoto pohledu splnilo jednoznačně svůj účel.

Díky vítězství v předkole nás v rámci 1. kola čeká 24.8. utkání ve Velichovkách. Co od tohoto utkání, ve kterém je spousta jaroměřských hráčů, očekáváte?
V tomto utkání dostanou příležitost hráči, kteří nebudou tolik vytíženi v prvních třech mistrovských kolech. Na zápas se celý tým včetně mě už moc těšíme.

Jaroměř zajíždí v rámci prvního kola Krajského přeboru tuto sobotu do Červeného Kostelce, kde se v rámci velkých oslav otevření nového stadionu utká s domácím týmem. Očekává se velmi početná návštěva, natěšení domácí hráči, s jakým cílem pojedete k tomuto utkání?
Jednoznačně s cílem tento zápas vyhrát. Úvodní zápas sezóny stejně tak jako ten poslední je vždy velmi důležitý pro náladu a sebevědomí týmu. Očekávám, že domácí ale budou mít ty samé cíle, a tak uvidíme kvalitní fotbalové derby.

Miloš Exna, 20200626, foto: Václav Mlejnek Miloš Exnar při utkání s TJ Velichovky 26.6.2020.

Fanoušci budou chodit do Růžové ulice na fotbal po dlouhé době nově, namísto neděle v sobotu. Co Vás vedlo k této změně?
Upřímně přiznám, že impuls vzešel hlavně z kabiny a plně mu rozumím. Přece jen se slaví vítězství nebo rozebírá prohra v sobotu, když druhý den nemusíte jít do práce… Důležitým aspektem pak byla i kvalita hřiště. Za stávající situace A tým vždy uzavíral herní víkend a na hřišti to bylo hlavně v druhé polovině podzimu už znát.

Nebojíte se menší účasti fanoušků v sobotní hrací dny?
Nebojím, věřím, že si cesty do Růžovky najdou a my je svými výkony potěšíme.

Vaše závěrečné slovo pro jaroměřské fanoušky?
Samozřejmě je zvu do našeho areálu nejen na zápasy mužů, ale i na zápasy dalších věkových kategorií. A moc si přeji, aby do Růžovky chodili rádi.

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.