Jaroměř veze tři body z Libčan za velmi dobrý výkon celého týmu

5. kolo MIACOM KP mužů - Sobota 28.8.2021 - hřiště Libčany.

SK Libčany - FK Jaroměř 0:3 (0:1)

Branky: 34. Kocourek, 48. Kocourek, 60. Votrubec

SK Libčany: Čábelka - Peš (34. Libřický), Mařas, Rompotl (64. Hůlka), Jiřík (K) (84. Voda) - Havrda Fi., Friedl (81. Mokrý), Havrda Ma. (46. Studýnka), Novotný - Hofman, Krejčík

FK Jaroměř: Červenka - Poděbradský, Michálek (K) (68. Častvaj), Horák - Pohořálek, Votrubec, Exnar Ma., Exnar Mi. (57. Petráček), Valášek - Gorol, Kocourek (79. Bano)

V poslendí srpnovou sobotu nastoupil jaroměřský tým s touhou vytěžit po letech body z nepřívětivého pažitu v Libčanech. Úvodní minuty utkání se nesly ve znamení dobré poziční hry hostujícího týmu, kdy kontroloval hru a nepouštěl domácí k jakémukoliv ohrožení jaroměřské svatyně. Velmi zodpovědný výkon hostující obrany a středové osy byl od poloviny poločasu okořeněn velmi dobrým využíváním nebezpečných náběhů Daniela Valáška a Aleše Pohořálka. Kritické ohrožení branky domácích tak bylo jen otázkou času. Udeřilo ve 34. minutě. Po rozehrání přímého kopu ve středu hřiště přišel krásný centr z pravé strany a Zdeněk Kocourek nedal domácímu gólmanovi sebemenší šanci - 0:1. Prvních 40 minut utkání bylo nejen plně pod takotvkou hostujícího týmu. Skóre mohl navýšit Radek Gorol, jehož střelu k tyči vykryl domácí gólman. Další výborná střela Zdeňka Kocourka byla zblokována domácí obranou. První poločas byl zakončen nervózní hrou některých domácích hráčů, kteříí neunesli dominantní výkon jaroměřského týmu.

KP muži A SK Libčany - FK Jaroměř, 28.8.2021, foto: Václav Mlejnek První gól Zdeňka Kocourka ve 34. minutě.

Očekávaný nápor domácího týmu na začátku druhého poločasu byl dychtivě vyhlížen několika desítkami domácích diváků. Ve 48 minutě přišla ale další mrazivá, nicméně zasloužená sprcha ze strany hostujícího týmu. Obratné zpracování uprostřed šestnáctky předvedl bojující Zdeněk Kocourek, který nekompromistně umístil střelu na zadní tyč a opět vystavil domácího gólmana do role přihlížejícího - 0:2. Nejenže tento úvod druhého poločasu zmrazil domácí chuť na vyrovnání skóre, ale v následujících minutách si s chutí hrající hosté vypracovali několik výborných příležitostí. Jaroměřské útoky ohrožovaly domácí branku nejen po zdařilých akcích po obou stranách hřiště, ale také dobrou kombinační hrou středem hřiště. V 60 minutě hry tuto aktivitu korunuval Daniel Votrubec přesně umístěnou střelou k levé tyči - 0:3.

Snaha domácích o korigování skóre přinesla jedno nastřelené břevno branky Lukáše Červenky a nařízení pokutového kopu po zákroku Jiřího Poděbradského na domácího nejlepšího střelce Hofmana. Výborný výkon celého týmu podtrhl Lukáš Červenka, který domácího exekutora pokutového kopu skvěle vychytal. Závěrečné minuty již nic nezměnily na zaslouženém vítězství jaroměřského týmu, který veze z Libčan po mnoha letech, tři body do Růžovky.

KP muži A SK Libčany - FK Jaroměř, 28.8.2021, foto: Václav Mlejnek Lukáš Červenka vystihl tři minuty před koncem penaltu Karla Krejčíka a připsal si do statistik třetí vychytanou nulu v letošním krajském přeboru.

Jiří Suchomel, trenér SK Libčany: Po poslednim zápase jsme se chteli fanouškům omluvit dobrým výkonem se silnou Jaroměří. Bohužel, povedlo se nám úplný opak a hledali bychom pouze velmi málo pozitiv na tomto výkonu, a tak Jaroměř zcela zaslouženě zvítězila. Ve středu nás čeká dohrávka s Vysokou a jestli chceme uspět, budeme muset ukázat zcela jiné nasazení a zaujetí pro hru.

Evžen Zvolánek, vedoucí týmu FK Jaroměř: Po dlouhé době jsme dnes v Libčanech konečně zaslouženě zvítězili. Tři body si odvážíme po velmi zodpovědném výkonu. Hráči perfektně plnili taktické pokyny a dokázali se i střelecky prosadit. Třešničkou na dortu byla chycená penalta Lukášem Červenkou. Vítězství je pro našeho slavícího trenéra M. Exnara!

ŽK: 31. Novotný, 45. Rompotl, 59. Havrda, 84. Hůlka - 19. Gorol

Rozhodčí: Filip, Horský, Hlaváč

DS: Štěpař

Diváků: 105

KP muži A SK Libčany - FK Jaroměř, 28.8.2021, foto: Václav Mlejnek Hrálo se v náročném terénu. Foto 3x: Václav Mlejnek

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Fotogalerie k zápasu zde.


Gólový sestřih zápasu:




Ohlasy v tisku:

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.