Těsná, ale zasloužená výhra áčka s Hořicemi

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

2. kolo MIACOM Krajský přebor mužů - Neděle 8.8.2021 - hřiště Růžovka.

FK Jaroměř - TJ Jiskra Hořice 1:0 (1:0)

Branky: 45. Gorol

FK Jaroměř: Červenka - Horák, Michálek (K), Pohořálek - Exnar Mi. (89. Bano), Votrubec, Gorol, Exnar Ma., Valášek - Petráček (59. Čenovský), Kocourek (84. Častvaj)

TJ Jiskra Hořice: Krejčí - Vávra, Palm D. (K), Pour, Šedivý (79. Ernst) - Palm P., Kněžourek, Hátle, Kedroň - Skalský (65. Bango), Dobrovolný

Jaroměř začala utkání aktivně a zatlačila hosty na jejich polovinu. Dlouho se však přes pozornou obranu hostí nemohla dostat do vyložené šance. To se povedlo až ve 20. minutě, kdy Kocourek postupoval sám na Krejčího, ale ten jeho slabou střelu kryl. Domácí pokračovali v trpělivé hře se snahou vstřelit gól, ale pozorní hosté nebezpeční vždy uhasili. Když už se zdálo, že v prvním poločase gól nepadne, tak udeřilo. Ve 45. minutě napřáhl za vápnem Gorol a jeho krásná střela se otřela o zadní tyč a míč se zatřepal v síti - 1:0.

Jaroměř vlétla do druhého poločasu ještě s větším odhodláním a cílem utkání definitivně zlomit. Hned ve 46. minutě trefil Valášek po úprku tyč Krejčího branky. Domácí dále tlačili a hosté již nestíhali bránit, a tak přicházeli další šance. V 64. minutě kopali domácí roh, ale Čenovský hlavou v dobré šanci minul hostující branku. V 74. minutě postupovali domácí tři na dva, Valášek přihrál do vyložené šance Votrubcovi, ale ten brankáři tváří v tvář neskóroval. V 76. minutě přihrál Valášek na zadní tyč Miloši Exnarovi, ale jeho střelu směřující již do branky hostující obrana na poslední chvíli zblokovala. V 78. minutě měli jedinou nebezpečnou šanci zápasu hosté, když zahrávali roh a kapitán Palm hlavičkou jen těsně minul domácí branku. V 80. minutě utekl aktivní Valášek, přihrál před branku osamocenému Čenovskému, ale ten ve vyložené šanci trefil pouze golmana hostí uprostřed branky. Poslední dobrou šanci měl v 88. minutě Gorol, ale jeho bombu Krejčí vyrazil s námahou nad.

Jaroměř byla od začátku utkání lepším týmem a šla do zaslouženého vedení. To se jí však hlavně ve druhém poločase nepodařilo navýšit, a to i přes řadu vyložených šancí. Hosté tak drželi domácí ve strachu o výsledek až do samotného konce utkání.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Jsem rád, že jsme potvrdili tři body, které jsme přivezli z Jičína. Hlavně ve druhém poločase jsme soupeře jasně přehrávali, nemohli jsme však vsítit druhý uklidňující gól, a tak utkání skončilo tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Josef Vydra, předseda TJ Jiskra Hořice: Před zápasem se ještě zhoršila již tak nedobrá personální situace, ale přesto jsme dobrou defenzivou drželi domácí ve strachu o výsledek do poslední minuty. Nutno však sportovně uznat, že domáci i spoustu šancí zahodili. Přesto pro naše statečné pochvala za bojovnost a nasazení. Domácím pak gratulace k zaslouženým třem bodům.

ŽK: 15. Votrubec, 30. Michálek, 80. Exnar Mi. - 44. Palm, 64. Šedivý, 70. Dobrovolný

Rozhodčí: Beránek, Šiling, Žerovnický

DS: Židík

Diváků: 362

KP muži A FK Jaroměř - TJ Jiskra Hořice, 31.7.2021, foto: Václav Mlejnek Foto 2x: Václav Mlejnek

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Ohlasy v tisku:


Zkrácený sestřih zápasu:



Friday the 19th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.