Náchod v letním poháru otočil zápas s Jaroměří

5. kolo LP mužů KFS AGRO CS - 17.6.20 18:00 - Náchod-Běloves

FK Náchod B - FK Jaroměř 4:2 (0:1)

Branky: 60. Plšek, 67. Poděbradský (vlastní), 74. Vaněček, 88. Vejprava T. - 38. Emlar J., 49. Toman O.

FK Náchod B: Nýč - Rorbach (46. Bareš), Zelman, Plšek, Vejprava T. (C), Doucek (46. Franěk), Čejchan, Vencl, Novák, Podolník (46. Vaněček J.), Kubrt

FK Jaroměř: Mertlík - Filip, Poděbradský, Michálek (C), Toman (70. Čekal), Chalupa (46. Petráček), Exnar Mi., Valášek, Častvaj (60. Kořínek), Emlar L. (80. Vach), Emlar J. (60. Hykš)


Náchod chtěl rychle rozhodnout zápas a vsadil na překvapivé brejky, zatímco Jaroměř trpělivě dobývala každý centimetr trávy. Na zastupujícího brankáře Mertlíka si ve čtvrté minutě vystřelil Plšek, v deváté Čejchan a o chvíli později zastavil Plška Michálek těsně před palbou na bránu. Po sólovém výletu Zelmana ale šel na opačné straně k rohovému praporku Exnar a domácí brankář Nýč musel poprvé vyrážet. Ve 27. minutě se jaroměřské obraně podařilo odvrátit další Zelmanův pokus o doklepnutí centru. Jaroměř si nicméně desítky minut držela dobytá území, což ve 38. minutě zúročil Jakub Emlar - 0:1.

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Náchod B - FK Jaroměř, 17.6.2020, foto: Václav Mlejnek Jakub Emlar (v bílé pětce) otevírá skóre.

Po gólu do šatny vsítila Jaroměř i gól ze šatny, když ve 49. minutě přihrál Častvaj dobře postavenému Tomanovi, který pro zakončení zvolil prostor pod horní tyčí - 0:2. Náchod už v začátcích letního poháru v bělovesské bitvě v Červeným Kostelcem prokázal psychickou sílu, když během několika minut otočil prohru 1:4 na remízu a nakonec i na výhru po pokutových rozstřelech. Nejinak tomu bylo i dnes. V 53. minutě ještě Michálek vyškrábl z brankové čáry Vaněčkovu dohrávku rohového kopu, v 60. minutě se ale trefil po zemi Plšek - 1:2. V 66. minutě vyběhl Mertlík vpravo za malé vápno, Vaněček ovšem stihl poslat míč kolem něj směrem k bráně. Poděbradský sprintoval míč vyrazit z čáry, skluzem ho ale doklepl do vlastní sítě - 2:2. Na svůj opravdový gól si Vaněček počkal do 74. minuty, kdy zleva oběhl obranu a střelu vyslal šikmo k pravé tyči - 3:2. I přes několik jaroměřských úderů na náchodskou bránu měl v 88. minutě poslední slovo domácí kapitán Tomáš Vejprava, byť v té chvíli mezí ním a třemi tyčemi stáli čtyři bránící hosté - 4:2.

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Náchod B - FK Jaroměř, 17.6.2020, foto: Václav Mlejnek Ondřej Častvaj (bílá trojka) přihrává Ondřejovi Tomanovi (zcela vlevo), který ve 49. minutě zvyšuje na 0:2.

trenér FK Náchod B: 

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Sehráli jsme fyzicky náročný zápas, který se výsledkově zlomil v jeho závěrečné třetině. Samozřejmě nás mrzí ztráta dvougólového vedení, když soupeř nemilosrdně potrestal naše individuální chyby.

Rozhodčí: Kalaš, Vítek, Nožka

Diváků: 45

Žluté karty: 52. Plšek, 59. Vaněček - 0

muži A - Letní pohár AGRO CS, FK Náchod B - FK Jaroměř, 17.6.2020, foto: Václav Mlejnek Jakub Emlar, autor prvního gólu Jaroměře, v 57. minutě v souboji s náchodskou obranou. Foto 3x: Václav Mlejnek

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.