Sobotka v Růžovce bezezbytku obstála v roli favorita

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

15. kolo AM Gnol 1.A třídy mužů - neděle 16.11.2019 od 13:30 h., stadion Jaroměř, Růžovka

FK Jaroměř - SK Sobotka 0:3 (0:2)

Branky: 0 - 8. Sochor, 26. Miler, 70. Pavlíček (p.k.)

FK Jaroměř:  Miller - Valášek, Častvaj, Horák, Pácalt, Michálek (C), Grmela, Exnar Mi., Emlar, Poděbradský (77. Hanusík), Toman (74. Németh)

SK Sobotka:  Puš - Materna, Klečal (C), Šotka (50. Pištěk), Knobloch, Miler, Kocourek (60. Čerych), Sochor, Kunst (79. Klouček), Juriga, Halbych (52. Pavlíček)


Domácí Jaroměř vstoupila do zápasu aktivně, přesto už v osmé minutě přišel smolný gól. Miller vyrazil střelu Sochora mířící do šibenice, ta ale nabrala směr kolmo vzhůru, dopadla za jeho záda, a poskočila za brankovou čáru - 0:1. Mělo to zřejmě svůj psychologický důsledek, domácí se po zbytek poločasu nedostali ze hry k žádné akci ohrožující soboteckou bránu. Soupeř naopak na hřišti zalitém podzimním sluncem zářil. Ve 12. minutě mířil hostující Miler velmi těsně vedle tyče. O šest minut později vystřelil z běhu Sochor, brankář na míč nedosáhl, naštěstí za ním stál ještě Poděbradský a pohromu odvrátil. Po další šestiminutovce bylo v jaroměřském brankovišti horko po rohovém kopu, když hlavičkoval Klečal, jenže příliš vysoko. Ale už ve 25. minutě to Sobotce vyšlo. Toman neodstavil od míče Milera, který si přihrávku zpracoval na hrudi a křížem do vzdálenějšího rohu brány skóroval - 0:2. Ve 29. minutě zkusil štěstí z dálky hostující Halbych. Čtyři minuty před přestávkou se po standartní situaci dostal k míči Emlar, ale gólman Puš, kterého diváci pamatují jako dlouholetou oporu Jičína a konkurenta bývalého brankáře Jaroměře Michala Ondráčka v čele bránkářských statistik vychytaných nul, byl ve střehu.

1.A FK Jaroměř - SK Sobotka, 16.11.2019, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek

Ve druhé půli Sobotka polevila, domácí bránu ohrozila až v 54. minutě. Světlý okamžik Jaroměře přišel v 59. minutě, kdy Puše zkusili obejít Emlar a hned po něm Horák. O minutu později nadějně hlavičkoval opět Emlar. V 68. minutě překonal Millera Pavlíček, který na hřiště naskočil krátce předtím, ale Toman ještě stihl míč odkopnout. Jenže když v 70. minutě proměnil Pavlíček nařízenou penaltu, osud zápasu byl zpečetěn - 0:3.

Jaroměř dnes na Sobotku nestačila ani ve třinácti, když dvanáctým hráčem byla Pušova bolavá záda a třináctým ostré Slunce nízko nad obzorem, které svítilo soupeři nepříjemně do očí. Do jarních bojů tak bude vstupovat se 14 body ze 13. pozice.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Sobotka má momentálně na klíčových postech výrazně vyšší kvalitu než my. Tomu odpovídá i výsledek dnešního utkání.

L. Štrobl, trenér SK Sobotka: Dnešní utkání se nám v celku povedlo. Dobře jsme se pohybovali a byli i více na balónu než náš soupeř. Škoda jen neproměněných brankových příležitostí, kterých jsme měli dost.

Rozhodčí: Karel Šiling, Roman Nývlt, David Žerovnický

DS: Jiří Krenčík

ŽK: 26. Exnar Mi. - 32. Halbych, 71. Miler, 86. Klečal

Diváků: 112

YouTube

Záznam na kanálu KFS HK. 1. poločas, 2. poločas.



Zkrácený sestřih zápasu:



1.A SK Solnice - FK Jaroměř, 27.10.2019, foto: Václav Mlejnek Gól Jiřího Poděbradského v 58. minutě. Foto 2x: Václav Mlejnek

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.