Muži vezou ze Solnice přesvědčivé vítězství

PŘIDÁNA FOTOGALERIE PETRA REICHLA
klikněte zde

12. kolo AM Gnol 1.A třídy mužů - neděle 27.10.2019 od 14:30 h., hřiště Solnice

SK Solnice - FK Jaroměř 1:6 (1:3)

Branky: 35. Novák O. - 10. Častvaj, 26. Exnar Ma., 40. Čenovský, 48. Častvaj, 56. Častvaj, 58. Poděbradský

SK Solnice:  Šeba - Prokop, (46. Pavlů), Novák, (75. Barták), Hrabar, Stieber (C), Tomeš, Vídeňský, (56. Drašnar), Hovorka, Šedivý, Jirásek, Hanuš (81. Kubec Jiří)

FK Jaroměř:  Miller - Valášek, Častvaj, Horák, Pácalt, Michálek (C), Grmela (65. Toman), Exnar Ma. (61. Emlar), Exnar Mi., Čenovský (75. Németh), Poděbradský


SK Solnice je nováček soutěže, postoupil z B třídy ze druhé příčky, když skončil bod za Třebechovicemi. Před zápasem zaujímal s deseti body z 11 zápasů třináctou příčku těsně za Jaroměří.

V 7. minutě vyslal první střelu na Millera domácí Tomeš. Jaroměř si poprvé vystřelila na domácí bránu až v 11. minutě po rohovém kopu, a hned vynesla eso. Nehlídaný žolík Častvaj pálil bez rozmýšlení a překvapil brankáře i stadion - 0:1. Úplně sám před brankářem s míčem na noze se ocitl v 15. minutě Čenovský, jenže dlouhán Šeba, který před prázdninami chytal ještě juniorskou ligu za FC Hradec Králové, byl na místě. Gól ve 26. minutě byl ale fatálním selháním domácí obrany. Bratři Exnarové si přihráli přes třetinu hřiště. Matěj si byl vědom, že je hlídaný a že před ním čeká ještě Šeba. Přihrávku odkopl trochu doprava, což na místě strnulého brankáře překvapilo a byl ze hry. Po míči šel domácí Hovorka, ale neodkopl jej do autu včas, Matěj ho zezadu oběhl a skluzem za jeho zády poslal na prázdnou bránu - 0:2. Kandidát na nejnepravděpodobnější gól roku. Ve 34. minutě vhazoval Horák směrem k Častvajovi, pro míč ale vystartoval domácí Novák a svými novými červenobílými kopačkami z dobrých třiceti metrů vypálil ultimativní ránu na Millera. Trefil se pod břevno - 1:2. Ve 39. minutě otestoval Šeba Matěj Exnar slepým nábojem, o minutu později ale Čenovský pálil ostrými. V nepřehledném závaru v domácím brankovišti nedal Miloš Exnar ve výskoku razanci do přihrávky od Čenovského, Šebovi přesto líný míč vyklouzl z rukavice a zachraňovat musel domácí Vídeňský odkopem od tyče. Jenže tím skočil z mola rovnou do tlamy žraloka. Čenovský mezitím doběhl, jeho čelisti sklaply, a bylo to 1:3. Přes následující tlak Solnice se do poločasu nic nezměnilo.

1.A SK Solnice - FK Jaroměř, 27.10.2019, foto: Václav Mlejnek V 56. minutě zadrnčelo břevno (na snímku), z dorážky ale Častvaj dorovnal svůj hattrick hlavičkou na 1:5.

Vstup Jaroměře do druhé části byl impozantní. Ve 48. minutě Čenovský naschvál přeskočil míč a přihrávku lstivě přenechal za ním stojícímu Častvajovi. Tím převezli obranu i Šeba - 1:4. V 51. minutě byl Matěj Exnar v souboji se Šebou jeden na jednoho neúspěšný, o minutu později měl šanci soupeř, Šedivý se propasíroval obranou, ale bránu o metr minul. V 56. minutě se Miloš Exnar přímým kopem na bránu trefil do břevna, míč se odrazil směrem k Častvajovi a ten hlavičkou překonal vstávajícího brankáře - 1:5. V 58. minutě se vydal vpřed Poděbradský, a po přihrávce od Častvaje do vápna skóroval i on - 1:6. Domácí se ani za tohoto stavu nevzdali, v 70. minutě mohl hlavičkou vylepšit stav Šedivý takřka z brankové čáry, jenže minul.

Solnice nebyla ani jednoduchý, ani odevzdaný soupeř, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Jenže Jaroměř svými góly, snad s výjimkou posledního, mohla dnes nakrmit pohon na principu nekonečné nepravděpodobnosti ze Stopařova průvodce po Galaxii. Ať byl míč kdekoliv na hřišti, byl zároveň v solnické bráně.

Josef Pleskot, trenér SK Solnice: Dnes se u nás soupeř prezentoval dobrým výkonem, my jsme mu to v určitých fázích zápasu bohužel svou pasivitou a chybami usnadnili.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Na rozdíl od minulých zápasů jsme dnes naše šance proměňovali. Utkání se výsledkově definitivně zlomilo čtvrtým gólem. Tří bodů z venku si po domácích ztrátách ceníme.

Rozhodčí: Jiříček, Pešava, Hofman

DS: Milan Šedivý

ŽK: 53. Jirásek Milan, 79. Hrabar Patrik - 0

Diváků: 100

YouTube

Záznam na kanálu KFS HK. 1. poločas, 2. poločas.


1.A SK Solnice - FK Jaroměř, 27.10.2019, foto: Václav Mlejnek Gól Jiřího Poděbradského v 58. minutě. Foto 2x: Václav Mlejnek

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.