Jaroměř udolala i druhého pohárového soupeře

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

1. kolo poháru - Muži - 4.8.2019 17:30 stadion Jaroměř, Růžovka

FK Jaroměř - FK Černilov 2:1 (1:0)

Branky: 43. Čenovský M., 70. Exnar Ma. - 90. Markovič T.

FK Jaroměř: Schejbal J. - Poděbradský, Michálek (C), Mertlík (70. Hanusík), Valášek, Grmela, Pácalt (46. Horák), Petráček (62. Toman), Chalupa (62. Exnar Mi.), Exnar Ma., Čenovský

FK Černilov: Šebesta - Charous, Štěnička (58.Mikunda), Svatoň, Schwarzer, Matoušek, Urban, Markovič, Šmied, Hušek (C), Daněk

Hned ve druhé minutě zamířil svou střelu k levé tyči Šebestovy brány Čenovský. Totéž zopakoval ve 24. minutě Matěj Exnar. O chvíli později tečoval míč patou hostující Markovič, zrádná střela naštěstí minula bránu zprava. Ve 29. minutě, krátce po kontaktu Čenovského se Schwarzerem, odehrál míč do Šebestova brankoviště Chalupa, Čenovský však vysoko přestřelil. Ve 42. minutě nepřesně mířil hostující Svatoň na Schejbala, a minul jak brankáře, tak branku. Tribuny zajásaly dvě minuty před konce poločasu, kdy po přihrávce Poděbradského skóroval Čenovský - 1:0.

muži A - 1. kolo Poháru hejtmana KHK mužů, 4.8.2019, foto: Václav Mlejnek Foto: Václav Mlejnek.

Ve 46. minutě těsně přestřelil břevno hostující Markovič. V 57. minutě už musel Schejbal zasáhnout a vykrývat střelu Schwarzera. Schejbalovy reflexy jsou i přes krátkou brankářskou pauzu skvělé. V 60. minutě instinktivně vykopnul hlavičku právě prostřídaného Mikundy. Nepřekonal ho ani Šmied v 66. minutě. V 68. minutě dostal Horák od Šebesty, stojícího u levé tyče, gólovou pozvánku do prázdné brány. I když jaroměřský hráč stál pouhé tři metry od brankové čáry, Šebesta se stihl přemístit a pozvánku stornoval. V 70. minutě nabídl Šebesta prázdnou bránu Tomanovi, kterému se ale postavil do cesty Mikunda. Zkušenou dorážkou tedy zvýšil na 2:0 až Matěj Exnar. Hosté se nevzdali, Schejbal musel vyrážet v 77. i 78. minutě. V 90. minutě poslali hosté dopředu bývalého dorosteneckého odchovance FK Pardubice Markoviče, který se ocitl sám před Schejbalem a snížil náskok na 2:1. Na zvrácení vývoje zápasu však už zbývající čas hostům nestačil.

V první poločase si vytvořila víc šancí Jaroměř, a to v poměru 8:2. Ve druhém poločase to bylo naopak, Černilov zabral a zvítězil na šance 3:7, nikoliv však na góly. Další kolo Poháru proběhne ve středu 4. září.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes jsme mohli a měli zápas rozhodnout výsledkově dříve, ale nedařilo se nám ve finální fázi. Učíme se znovu vyhrávat na domácím hřišti, a to je určitě dobré zjištění.

Martin Šmied, sekretář FK Černilov: Neradi se vymlouváme na nekompletní sestavu, tu jsme měli i před týdnem v "Meříči". Jen snaha nestačí, chybělo nasazení. Občas jsme sice předvedli kombinaci, ale narazili jsme na soupeře, pro kterého bude zkušený Poděbradský potřebnou posilou do zadních řad. A hlavně v šestnátce byla Jaroměř důraznější.

Rozhodčí: Šiling, Nývlt, Prinz

Diváků: 163

Aktualizace: Po prozkoumání videozáznamu upraven popis ve 29. minutě

TVcom

Záznam můžete shlédnout na YouTube. 1. poločas, 2. poločas.



Zkrácený sestřih zápasu:



Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.