Rozhovor s Borisem Markarjancem

Jedním z jarních nováčků v týmu mužů je obránce Boris Markarjanc. Vyzpovídali jsme ho pro klubový web.

Obligátní otázka pro nového hráče: odkud jsi přišel a co tě upoutalo na nabídce Jaroměře, že jsi se rozhodl přijmout angažmá?
Přišel jsem ze Žamberka z hostování, jinak jsem byl hráč Libčan. A co rozhodlo? Asi hlavně to, že jsem předtím hrál za dorost ve Slávii s Dádou Votrubcem, a když jsem teď dostal nabídku od pana Exnara, tak jsme se s Dádou o tom bavili.


 Boris Markarjanc (* 2.11.99)

Do Jaroměře přišel ze Žamberka. V dorostenecké kategorii prošel Olympií HK a Slávií HK. Českou divizi dorostu U-19 hrál s týmem z Třebše.

V kategorii dospělých si vyzkoušel krajské přebory za Libčany a Žamberk.

Co jsi se o klubu od Daniela dozvěděl?
Říkal mi, že trenér je strašně fajnovej člověk, což je prostě pravda, a že je s ním radost spolupracovat. Hrála tam roli i možnost hrát krajský přebor, i když zkušenost jsem měl už i s pardubickým přeborem, když jsem hrál za Žamberk.

Ty jsi před časem dostal pozvánku do reprezentace...
... do 19. let do týmu Arménie a pak jsem ještě byl v týmu Západní Arménie, a to už byl mužský tým, který se účastnil turnajů CONIFA (pozn.: CONIFA je malá verze FIFA pro státy nebo územní celky, které nejsou celosvětově uznány a nemohou být členy FIFA). Za dorosteneckou reprezentaci jsem sehrál dva přípravné zápasy proti Slovensku, což byla pro mne obrovská zkušenost.

Takže máš i arménské občanství?
To právě nemám. Pokud bych ho kvůli fotbalu chtěl mít, musel bych zároveň absolvovat povinnou vojenskou službu v Arménii, nebo se případně vyplatit vysokou částkou, a to aniž bych měl jistotu, že za Arménii ten fotbal budu hrát. S rodinou jsme se shodli, že by to nebyla dobrá investice.

Mluvíš perfektně česky. Narodil ses v Čechách?
Ano, narodil jsem se tady. V Arménii se narodil můj taťka.

Společná fotka z reprezentace s Henrikhem Mkhitaryanem, záložníkem Arsenalu, jehož obrovská popularita doma v Arménii se dá srovnat s popularitou Pavla Nedvěda v Čechách. Foto: archiv Borise Markarjance

Jak se podle tebe bude vyvíjet zbytek sezóny pro jaroměřský klub?
Zbytek sezony proběhne tak, že začneme dělat body. Jsme mladej tým a já si myslím, že je to dobře, když mladý kluci dostanou šanci v krajským přeboru a nehrajou v "B" týmech nebo podobně. A hrozně se mě líbí, že právě pan Exnar se snaží zapojovat mladý kluky, takže náš věkovej průměr je nějakých 22 let v základní sestavě, což je něco neskutečnýho, to většina týmů nemá. Týmy, co hrajou nahoře, mají průměr kolem třiceti let i víc. Jak jsem řekl, myslím si, že začneme dělat body.

Foto: Václav Mlejnek


Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.