Áčko v Rychnově vedlo a dlouho drželo příznivý stav, ale nakonec vysoko padlo

20. kolo Votrok KP - neděle 7.4.2019 od 16:30 - hřiště Rychnov n.K.

FC Sp. Rychnov n.K. - FK Jaroměř 5:1 (2:1)

Branky: 27. Zajíček, 42. Počtýnský, 83. Zajíček, 90. Počtýnský, 94. Hillebrand - 12. Roubal

FC Spartak Rychnov n.K.: Junek - Brandejs, Kábrt, Pups, Stieber O. (90. Švarc) - Pohl (K), Bittner (89. Hanyk), Bastos, Mňuk - Počtýnský (93. Hillebrand), Zajíček

FK Jaroměř: Linhart (80. Pavlis) - Horák, Michálek (K), Exnar Mi. - Roubal, Čenovský, Bano, Votrubec, Exnar Ma. - Emlar, Konrád (46. Balcirák)

Jaroměři chvíli trvalo, než se nastěhovala na polovinu soupeře. Ve 12. minutě po faulu na Čenovského rozehrál Miloš Exnar z vlastní půlky před domácí branku, kde se po hlavičkovém souboji Emlara zmocnil míče Roubal a skóroval (0:1). O minutu později domácí kanonýr Počtýnský z přímého kopu přestřelil zeď, ale brankář Linhart byl na místě. V 17. minutě Matěj Exnar těsně minul pravou tyč Rychnova. V 19. minutě Počtýnský zkusil dělovku doprostřed brány, ale Linhart ji vyrazil. Ve 27. minutě si zpracoval přihrávku Roman Zajíček, rychnovská jarní posila, a z pravé strany prostřelil jaroměřského gólmana (1:1). Ve 30. minutě obešel Roubal brankáře Rychnova, jistý gól ale odvrátil domácí obránce. Dorážku pak vysoko nad bránu přestřelil Bano. Jaroměř si kromě smolného orazítkování domácího břevna v první půli nevytvořila žádnou další šanci. Na rozdíl od domácích. Ve 42. minutě si nehlídaný Počtýnský počkal na přihrávku do vápna a ze dvou metrů skóroval na 2:1.

KP FC Spartak Rychnov nad Kněžnou - FK Jaroměř, 7.4.2019, foto: Václav Mlejnek Střelec prvního a jediného gólu Jaroměře Aleš Roubal (v červenobílém) v souboji s rychnovským obráncem Janem Kábrtem. Foto: Václav Mlejnek.

V 51. minutě vystřeli prudkou ránu domácí hráč Daniel Bastos Oliveira Flavio, kterou Linhart vytáhl na roh. Pak ale druhý poločas přinesl sérii nepřesných, či spíše bezradných přihrávek s minimem nebezpečných střel na bránu. Za zmínku stojí dvě střely domácího Stiebera v 61. a 68. minutě. Když se v 77. minutě brankář Linhart zranil, zaujmul nevděčný post kapitán Michálek. Domácí nekompromisně využili oslabení v jaroměřské bráně. Góly přidali Zajíček, Počtýnský a Hillebrand, k tomu Michálek neproměnil penaltu v první minutě nastavení, nařízenou za faul na Lukáše Emlara.

Václav Brůžek, předseda: Velice důležité tři body v boji o záchranu. Skóre je sice vysoké, ale zápas byl dlouho otevřený. Výborný výkon útočného dua Zajíček - Počtýnský podpořený celým týmem a dalším penaltovým mágem Junkem, který zlikvidoval penaltu. Výhra nás těší a posunula nás z poslední příčky. Stínem utkání je zranění hostujícího brankáře. Přejeme brzké uzdravení.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Dnes byla škoda, že jsme k našemu úvodnímu gólu nepřidali další. Zápas se definitivně výsledkově zlomil po nuceném střídání našeho gólmana. Patrikovi přejeme brzký návrat na trávník.

Rozhodčí: Matějka, Šiling, Nývlt

DS: Šob

ŽK: 55. Bastos - 66. Exnar Mi., 79. Linhart

Diváků: 120

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.


Fotogalerie Petra Reichla zde:
Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.