Hodnocení podzimu 2018 očima trenérů mužů

Koncem roku jsme se zeptali na hodnocení podzimu trenéra mužů Miloše Exnara, který trénuje s asistentem Matějem Exnarem. Realizační tým doplňuje vedoucí mužstva Evžen Zvolánek.


Skončila podzimní část sezóny, jak byste ji zhodnotili?
Podzim byl ve znamení generační obměny, který byla navíc umocněna ještě zraněním některých klíčových hráčů. Ze sportovního hlediska 10. místo, na kterém přezimujeme, určitě není úspěchem a není to něco, na co bychom si chtěli zvykat. Tým má však z mého pohledu obrovskou perspektivu, věkový průměr v mnoha zápasech nepřevyšoval 21 let. Velkým pozitivem letošního podzimu je tréninková morálka drtivé většiny kádru.



Pro kompletní statistiku týmu klikněte na obrázek.

Který ze zápasů hodnotíte jako nejpovedenější a naopak?
Nepovedený zápas jsme sehráli v Hořicích, kde jsme po první půli prohrávali o čtyři góly a po změně stran jsme dokázali už jenom korigovat tento nepříznivý stav. Podobný příběh měl i zápas s Chlumcem, kdy jsme si nechali soupeře příliš gólově odskočit. Celkově musím říci, že na můj vkus nedokážeme dostatečně využít domácí hřiště a ztrácíme hodně bodů právě v Růžovce, které potom chybí. Povedené zápasy byly všechny ty vyhrané. Dodaly našemu mladému týmu sebevědomí. A například prohra 1:2 s Vysokou mne nemrzí. Tam nemám ani jedinému z hráčů cokoliv vytknout. Prohry k fotbalu patří a tahle byla se vztyčenou hlavou.


Co máte s Vaším týmem nyní v plánu do dalších měsíců?
Velmi důležitým aspektem bylo to, že jsme výsledkově zvládli poslední utkání podzimu s Vrchlabím. Nyní si od fotbalu řádně odpočineme, a to jak fyzicky, tak mentálně. Zimní příprava začne v polovině ledna, čekají nás zápasy s divizními týmy, ale i s týmy z úrovně A-Třídy a B-třídy. Trénovat budeme třikrát týdně a budeme kombinovat UMT v Růžovce s UMT v Trutnově. Samozřejmě je už tradicí, že spousta hráčů se bude účastnit halové Fajn ligy.


Cíl Vašeho týmu pro jarní část?
Konkrétní sportovní cíl si v tento okamžik nebudeme dávat. Cílem bude dojít co nejdál resp. v tabulce KP co nejvýš. Jak jsem již předeslal, síla tohoto týmu roste s každým zápasem, protože mladí hráči získávají zkušenosti a sebevědomí. Určitě budu chtít, aby tým zůstal pohromadě. A jak je mým zvykem, začít zvát již v průběhu jara do týmu hráče z dorostu, konkrétně ročník 2000.


odchod do kabin, foto: Václav Mlejnek Hráči na rozlučce po podzimu. Na stole leží malinká zlatá kopačka před nejlepším střelcem podzimu Martinem Knapem. Foto: Václav Mlejnek.

Tuesday the 23rd.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.