Výběr Královéhradeckého KFS zvítězil v národním finále Region’s cupu 2018 na Strahově

PŘIDÁN VIDEOSESTŘIH

Praha 18.4.2018 (Jan Ruprich) - Ve středu 18. dubna od 17:00 probíhalo na strahovském Stadionu Přátelství finálové utkání Region’s cupu 2018 mezi výběrem Královéhradeckého KFS a výběrem Jihomoravského KFS.

FK Jaroměř měl ve výběru KHK i svého zástupce. Byl jím jaroměřský Jan Holub, který úspěšně jistil královéhradeckou obranu z pozice stopera.

Před utkáním, kdy obě mužstva slavnostně nastoupila, se hrála státní hymna a za bránou byly vyvěšena vlajka České republiky a vlajka UEFA. Nic nebránilo tomu, aby utkání započalo.

Ze začátku zápasu měl menší převahu výběr KHK, kde se k zakončení po rohu dostal i již zmiňovaný Jan Holub. Poté ale byla hra poměrně vyrovnaná a naopak mírně převážela aktivita Jihomoravanů. Poločas ale skončil bez branek a šlo se do kabin za stavu 0:0.

Do druhého poločasu vstoupili velmi aktivně hradečtí, kteří se drželi na soupeřově polovině, ale nedařilo se jim vstřelit branku. 36 přihlížejících diváků na gól čekalo marně - utkání skončilo po devadesáti minutách 0:0 a následovaly dramatické pokutové kopy.

Kopalo se po 5-ti penaltách a následně po jedné. První kopali Jihomoraváci, jejichž zástupce jako první branku vysoko přestřelil. Do čtvrtého exekutora všichni proměnili, ale poté byl hradecký hráč vychytán a následující penaltu jihomoravané proměnili.


Jan Holub, 18.4.2018, foto: Jan Ruprich Jan Holub s pohárem Region's Cup 2018. Foto: Jan Ruprich


Vše záviselo na Janu Holubovi, který původně ani penaltu kopat nechtěl, ale nakonec byl zapsán jako pátý kopající. Pokud by penaltu neproměnil, tak by vyhrál soupeř. To se ale nestalo! Zkušený jaroměřský hráč nezklamal a exkluzivně vsítil penaltu jako Cristiano Ronaldo proti Juventusu v poslední minutě. A tak se kopalo dál. Po Holubově jedenáctce se nepodařilo jihomoravskému hráči překonat trutnovského gólmana Šťastného a závěrečnou penaltu a tedy tím i konečnou výhru dovršil brankou za záda jihomoravského gólmana Kejzlar.

Vítězem Národního finále Region’s cupu 2018 se tedy stal výběr Královéhradeckého krajského fotbalového svazu. Následně bude KHK pořadatelem jedné z kvalifikačních skupin, ve které se utkají vítězové z Bosny a Hercegoviny, San Marina, Maďarska a Česka - tedy s výběrem Královéhradeckého KFS.

Sestava KH KFS: Šťastný - Podolník, Holub, Rejl, Turner - Tobiáš (65. Tauchman), Brich, Matějka, Zezula - Kejzlar, Malý


Zkrácený sestřih zápasu od Jana Rupricha:



Odkaz na reportáž na www.fotbal.cz a fotogalerii:
https://mujfotbal.fotbal.cz/kralovehradecky-kraj-vyhral-narodni-finale-regions-cupu/a7649

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.