Áčko zaslouženě otočilo nepříznivý vývoj zápasu v Polici a postoupilo v poháru dál!

1. kolo poháru hejtmana KHK - hřiště Police - 5.8.2017 od 17:30.

TJ Spartak Police n.M. - FK Jaroměř 2:3 (2:0)

Branky: 19. Kudláček, 22. Bergmann - 49. Knap, 75. Bano, 80. Müller

TJ Spartak Police n.M.: Bouška – Hauschke (81. Dunovský), Kollert (79. Pataki), Kudláček, Rieger - Bergmann, Jandík, Klapkovský , Vik - Mucha, Semerák

Sestava FK Jaroměř: Ondráček - Valášek, Müller, Horák, Knap - Častvaj (83. Németh), Bano, Čenovský (K), Kilevník (46. Holub), Petráček (76. Exnar Mi.) - Jirásek (46. Vondrouš)

Jaroměř zajížděla na horkou půdu domácích s vědomím posledního vzájemného pohárového zápasu a také s tím, že domácí jsou velmi silní v ofenzívě. Utkání tak začalo pěkně zostra a do první šance se dostal ve 3. minutě Petráček, ale střílel vedle. V 5. minutě zahrozili domácí, kdy agilní Klapkovský střílel rovněž těsně vedle. V 8. minutě vystřelil Valášek a jeho bombu vytáhl s obtížemi domácí brankář nad. Ve 12. minutě měla Jaroměř obrovskou šanci. Kilevník přihrával pod sebe na Bana, ale ten nedokázal v dobré pozici zakončit, a tak udeřilo na druhé straně, kdy domácí vstřelili během tří minut dva hodně slepené góly. V 19. minutě prošel obranou hostí Semerák a vystřelil, jeho odraženou střelu dorazil do prázdné branky Kudláček - 1:0. Ve 22. minutě to již bylo o dvě branky. Rozhozenou jaroměřskou obranu potrestal Bergmann, když ve skluzu skóroval centr z lajnové čáry - 2:0. Jaroměř tato situace nepoložila a snažila se s výsledkem něco udělat, ovšem do žádné vyložené šance se již do konce poločasu nedostala.


První kolo Poháru hejtmana KHK 2017/18, 5.8.2017, foto: Václav Mlejnek První překonal jaroměřského Michala Ondráčka domácí Ladislav Kudláček (s číslem 8). Foto: Václav Mlejnek.

Do druhého poločasu vstoupila Jaroměř velmi dobře a hlavně odhodlaně. Ve 49. minutě se k rozehrávce TK za vápnem ujal Knap a jeho nepříliš prudkou střelu pustil domácí brankář za svá záda - 2:1. Tlak Jaroměře sílil a na domácí branku se valil jeden útok za druhým. Do dobré šance se dostal Valášek i Bano, ale neuspěli. V 75. minutě se probil do domácího vápna Knap a vystřelil. Jeho střelu domácí brankář vyrazil před sebe, kdy nedokázal dobře trefit míč Vondrouš, ale z další dorážky se již nekompromisně trefil Bano - 2:2. V 80. minutě zahrávala Jaroměř další z mnoha rohů a odražený míč trefil v těžké pozici Müller - 2:3. Jaroměř se po tomto gólu trochu stáhla, ale byla dále nebezpečná. Snaha domácích o vyrovnání skončila vždy daleko před vápnem a za celý druhý poločas si nevypracovali žádnou vážnou šanci. Jaroměř mohla naopak přidat další branky, kdy největší šanci měl v 89. minutě Valášek, který postupoval úplně sám na domácí branku, ale trefil pouze brankáře.

Vítězství Jaroměře je v tomto zápase zasloužené. S výjimkou krátké pasáže v prvním poločase, kdy dostala dva hodně smolné a šťastné góly, byla lepším týmem a zvláště druhý poločas přinesl její velikou převahu, kterou dokázala, narozdíl od poločasu prvního, zúročit i gólově.

Karel Klimeš, předseda domácích: Utkání proti favoritovi jsme měli nadějně rozehrané, bohužel druhý poločas nás soupeř převyšoval ve všem. Blahopřeji soupeři k postupu.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Pro tvořící se vnitřní charakter týmu je velmi důležité, že se nám podařilo otočit zápas, ve kterém jsme prohrávali již o dvě branky. Postupu si ceníme. Zvítězit na horké poličské půdě není vůbec jednoduché. Soupeř měl kvalitu zejména směrem dopředu.

Rozhodčí: Šedivý, Svoboda, Škoda

ŽK: 36. Ondráček

Diváků: 50

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free themes - All rights reserved.