Lebedinský: Zimu hráči odflákli...

Náchodský deník přinesl tento týden rozhovor s Jiřím Lebedinským, ze kterého vybíráme...



Na podzim získala Jaroměř 21 bodů, na jaře jen 13. V čem byl podle vás mezi podzimem a jarem největší rozdíl?
Rozdíl mezi podzimem a jarem je jednoznačně ve špatné zimní přípravě. V letní přípravě byl přístup hráčů i jejich tréninková docházka v pořádku. Zimu však hráči doslova odflákli a výsledek se tak zákonitě dostavil.

Ještě bych navázal na předchozí otázku. Jaroměřský kádr prošel po sestupu z divize výraznější obměnou, přesto paradoxně na podzim, kdy se měl tým sehrávat, posbíral téměř dvakrát více bodů než na jaře. Čím si to vysvětlujete?
Výborně nám vyšel vstup do podzimní části sezóny a tým se pak vezl na vítězné vlně, kde posbíral de facto všechny své podzimní body. Poté však přišlo uspokojení a špatný konec podzimu, který předznamenal bídné jaro.

Asi se nedá konečná 13. příčka považovat za úspěch, přesto ale snad nebylo všechno černé. Na čem se dá v souvislosti s letošní sezónou do budoucna stavět?
Za úspěch se toto umístění samozřejmě považovat nedá. Do budoucna se dá stavět rozhodně na odchovancích a dorostencích, kteří se v týmu v průběhu jarní části sezóny postupně začleňovali. Toto je taky jediná správná cesta, kterou by se jaroměřský fotbal měl ubírat i v budoucnu.

Hned zkraje jarní části přišel na lavičku staronový trenér Miloš Exnar, bude u týmu působit i na podzim?
Ano, mohu potvrdit, že pan Miloš Exnar bude působit u „A“ týmu i v příští sezóně a věřím, že to nebude pouze v příští sezóně…

Před jarní částí jste s ohledem na personální problémy stáhli B-tým z I. B třídy. Je to stav, který je nevratný, nebo do budoucna opět o rezervě uvažujete?
Určitě to není nezvratný stav. V našem starším dorostu bude příští sezónu hrát velmi početný a hlavně kvalitní ročník 99. V sezóně 2018/2019 tedy budeme v Jaroměři určitě přihlašovat znovu „B“ tým, kde budou hrát tito hráči + další bývalí hráči „B“ týmu, kteří budou ochotni trénovat a zapojit se do zdárného fungování tohoto rezervního týmu.

Autor: Michal Rojšl a redakce Náchodského deníku

Odkaz na článek v Náchodském deníku zde.
Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.