Áčko bojovalo do poslední chvíle v ,,Jablonečku" o body, nakonec však odešlo poraženo

26. kolo Divize ,,C" - hřiště Jablonec - 21.5.2016 od 17:00 hodin.

Jablonec nad Jizerou - FK Jaroměř 3:1 (2:1)

Branky: 5. Skuhravý, 13. Tichý, 85. Žitka - 42. Škoda

Jablonec nad Jizerou: Farský - Sedláček, Halama (K), Skuhravý, Kozák - Šulc (62. Pelta), Rozkovec (83. Karásek), Tichý, Zemánek (68. Heřmánek) - Štemberk (84. Chropůvka), Macháček

FK Jaroměř: Ondráček - Matějka, Hrabík (84. Emlar L.), Michálek, Knap - Štajer, Čenovský, Horák, Bano (75. Mertlík) - Škoda (K), Holub

Áčko zajíždlo po týdenní pauze (zápas s Litolí) na další mistrovský zápas Divize ,,C" do Jablonečku. Trochu nás překvapila úroveň zdejšího areálu, který určitě nebyl úplně ,,divizní", i když hřiště bylo ještě ,,v pohodě"...ÚVod zápasu Jaroměři vůbec nevyšel. Hned v 6. minutě přišel lehký centr z pravé strany, který Ondráček v rukavicích neudržel a domácí hráč Skuhravý měl lehkou úlohu - 1:0. V 10. minutě zahrával trestný kop jaroměřský Štajer, ale domácí brankář byl pozorný. Ve 13. minutě kopali domácí roh na který si naskočil úplně osamocený Tichý a hlavou pohodlně skóroval - 2:0. Jaroměř tento gól nepoložil - naopak ji probudil. V 16. minutě zahrával další trestný kop hostující Čenovský a domácí brankář předvedl excelentní zákrok, když jeho střelu do ,,víka" chytil. V 18. minutě byl před Ondráčkovou brankou závar, který hostující brankáře vyřešil a následná dorážka Šulce šla nad. Ve 21. minutě utekl hostující obraně jeden z nejrychlejších hráčů divize Štemberk, ale Ondráček si s jeho střelou poradil. Ve 30. minutě postupovali úplně sami na Ondráčka 2 hráči domácích. Zemánek přihrával ještě na lépe postaveného Rozkovce, který ale prázdnou hostující branku netrefil. Ve 40. minutě kopal trestný kop Horák a jeho bomba skončila na spojnici domácí branky. Ve 42. minutě již udeřilo. Na levé straně utekl Bano, nacentroval do vápna domácích, kde se uvolnil Škoda a k tyči zavěsil - 2:1.

TJ Sokol Jablonec nad Jizerou - FK Jaroměř 21.5.2016, foto: Jan RuprichFoto: Jan Ruprich

Druhý poločas začal opatrně z obou stran a žádné mužstvo nechtělo udělat chybu. V 51. minutě hlavičkoval rybičkou těsně vedle domácí Tichý. V 59. minutě pak měli domácí hráči výhodou trestného kopu, ale Sedláček netrefil branku. Od této chvíle byla Jaroměř v poli lepším týmem, domácí lehce znervózněli, ale hostující hráči se nedokázali dostat do žádné vyložené šance. V 67. minutě přihrával domácí Pelta (syn šéfa FAČR) pod sebe na Zemánka, který ale přestřelil. Jaroměř se dále tlačila za vyrovnáním, ale domácí neustále hrozili z brejků. V 76. minutě přihrál ideálně Holub na Škodu, který postupoval ze strany na branku domácích, ale těsně minul zadní tyč. V 85. minutě bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. Domácí podnikli další rychlý brejk, kdy Pelta přihrával Žitkovi ,,do ofsajdu?", a ten šancí nepohrdl - 3:1. Jaroměř již neměla na zvrat síly, a tak odeša poražena.

Jaroměři dnes neveyšel začátek zápasu a velmi brzy prohrávala o dvě branky. Teprve dvougólové vedení domácích jí probralo z letargie a začala hrát. I přes snahu ve 2. poločase je vítězství domácích zasloužené, nicméně Jaroměřští hráči se dnes nemají za co stydět a odjíždějí z Jablonce s hlavami nahoře.

Pavel Matějka, trenér FK Jaroměř: Začátek zápasu nás nezastihl v plné koncentraci. Domácí na nás vlétli a než jsme se rozkoukali, dva nula jsme prohrávali. Oba góly jsme domácím věnovali naším laxním přístupem. Od této chvíle jsme se soupeři vyrovnali. Konec prvního poločasu přinesl náš tlak, sérii trestných kopů a hlavně gól, který nám dával naději na obrat. Druhý poločas přinesl již jen náš platonický tlak. Dnešní prohra je z kategorie zbytečných. S "Jablonečkem" se dalo hrát i vyhrát. Na druhou stranu tým trenéra Skuhravého hrál to, co jsme mu dovolili a to dnes stačilo na poklidnou výhru.

Rozhodčí: Brychta, Raplík, Mrkáček

DS: Tereba

ŽK: 40. Tichý, 56. Zemánek - 19. Hrabík, 58. Knapk, 67. Michálek, 82. Ondráček

Diváků: 200

 

TVcom

Záznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.