Áčko zvítězilo po bojovném výkonu v Dobrušce

2. kolo VOTROK KP - 16.8.2014 od 17:00 - hřiště Dobruška.

TJ Dobruška - FK Jaroměř 0:2 (0:1)

Branky: 27. Čenovský, 78. Seifert

TJ Dobruška: Klofanda - Bohuňovský (70. Michalík), Effenberk, Krahulec, Šotola (55. Čopík) - Dostál, Eimann, Mikušík-K, Böhm (72. Jirásek) - Hašek (86.Petr), Beneš (65.Šenkýř)

FK Jaroměř: Ondráček - Rejchrt, Hrobský-K, Ruml, Ponikelský (65. Horák) - Exnar, Kašajík, Ruprich, Michálek (84. Všetečka), Čenovský (70. Seifert) - Škoda

Jaroměř začala utkání v Dobrušce zostra a hned v úvodu měla 2 šance po střelách Čenovského a Ponikelského. V 18 minutě se dostal ve mlýnici v domácím vápně k míči Škoda, ovšem střílel těsně vedle. V 19 minutě měli pro změnu velikou šanci domácí, to když volej Haška minul rovněž jen těsně jaroměřskou branku. Jaroměř byla lepším týmem a domácí v poli přehrávala. Zasloužené branky se však dočkala až ve 27 minutě. Čenovský využil zaváhání domácí obrany a ocitl se úplně sám před Klofandou. Počkal si zkušeně na jeho pohyb a střelou k tyči poslal Jaroměř do zaslouženého vedení - 0:1

KP 2.kolo TJ Dobruška - FK Jaroměř 16.8.2014, foto: Leoš Dragúň - rychnovsky.denik.cz Dobrušský obránce Jiří Effenberk neúspěšně útočí na jaroměřskou bránu.
Foto: Leoš Dragúň, rychnovsky.denik.cz
Galerie k zápasu: zde.

Druhý poločas začaly oba týmy opatrně a na první větší šanci se čekalo. V 54 se dostal ke střele ve vápně Jaroměře Mikušík, ovšem střílel doprostřed branky. V 60 minutě podržel hosty dobrým zákrokem Ondráček po teči vlastních obránců. V 65 minutě vyslal do brejku Kašajík rychlého Exnara. Toho však před vápnem ,,sestřelil" domácí brankář Klofanda a byl po zásluze vyloučen. Hned v 68 minutě střílel nebezpečně do ,,víka" Čenovský, ale náhradní brankář Šenkýř byl na místě. Od 70 do 80 minuty se Jaroměř zbytečně zatáhla a domácí se snažili o korekci stavu i v 10ti hráčích a měla šance. Uklidňující druhou branku vstřelila Jaroměř až v 80 minutě. Po rychlém brejku přihrál Škoda zprava ideálně Seifertovi, který se neukvapil, obešel brankáře a do prázdné branky skóroval - 0:2. Hned v 81 minutě mohl Seifert přidat druhou branku, ovšem svou velikou šanci nevyužil. V 82 minutě trefil po rychlém brejku Exnar tyč. Tentýž hráč měl obrovskou šanci ke vstřelení gólu v ještě 89 minutě. Kašajík ho vyslal ideálně do brejku, kdy postupoval sám na branku, ovšem střílel vedle.

Jaroměř byla první poločas lepším týmem a šla do zaslouženého vedení. Ve 2 poločase se domácí snažili o korekci stavu, ovšem ublížilo jim vyloučení Klofandy, které dokázala Jaroměř potrestat a po zásluze si tak odvezla z Dobrušky 3 body.

Z. Zounar, vedoucí mužstva Dobrušky: První poločas se odehrál za mírné převahy hostujícího mužstva, oba týmy měly po jedné vyložené šanci. V druhém poločase se hra vyrovnala, ale po vyloučení našeho brankáře jsme hru otevřeli a z jednoho z brejků inkasovali.

Miloš Exnar, trenér JaroměřeJsem velmi rád,  že jsme ani ve druhém zápase neinkasovali. Soupeř sázel na dlouhé nakopávané míče a na standardní situace, které jsme však dnes dokázali ubránit. Herně máme stále ještě velký prostor pro zlepšení. V této fázi soutěže je ovšem nutno především bodovat, a to se nám dnes podařilo. Zápas nás hodně bolel, o to je však naše výhra cennější. 

Rozhodčí: Miškář, Bačo, Vítek Petr

DS: Haleš

ŽK: 4. Effenberk, 8. Mikušík, 51. Hašek, 87. Čopík, 88. Krahulec - 51. Hrobský, 78. Ruml

ČK: 63. Klofanda

Diváků: 150

TVcom

Videozáznam můžete shlédnout na webu TVcom.cz.

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free drupal themes - All rights reserved.