Zhodnocení sezóny 2013/2014 trenérem ,,A" mužů panem Milošem Exnarem

Jak hodnotil uplynulou sezónu trenér ,,A" týmu pan Miloš Exnar? Rozhovor si můžete přečíst níže:

Právě nám skončila sezóna 2013/2014 – pro Vás premiérová u mužského fotbalu vůbec, jaká byla?

V dlouhodobých soutěžích je parametrem úspěšnosti větší počet vítězství než porážek. Z tohoto pohledu lze tedy sezónu hodnotit jako úspěšnou. Na druhou stranu přiznávám, že jsem měl vyšší ambice než konečné 6. místo. Mohlo to být určitě lepší, ale taky horší, poněvadž jarní část nebyla zdaleka podle mých představ.

Jaký je podle Vás největší rozdíl mezi trénováním dětí a dospělých?

Určitě velký. Paradoxně u mládežnických kategorií je lehčí implementovat nové věci, nové herní návyky. Dospělá kategorie je hodně o komunikaci s hráči, základem je potom kabina a mentální síla týmu. Kdo tohle zvládne, je těžko k zastavení.

Je něco, co Vás na tomto působení překvapilo mile, a naopak něco, co Vás překvapilo nemile?

Premiérová sezóna v kategorii dospělých pro mě byla velmi cenná zkušenost.  Už tento samotný fakt je pro mě pozitivem. Těšil jsem se na každý trénink, na každý zápas.  Samozřejmě byly i věci, které se dají označit jako nepovedené. Těch bylo ale podstatně méně než těch povedených.

Řekněte, který zápas (zápasy) řadíte jako nejméně povedené?

V podzimní části sezóny jsem jako trenér nezvládl domácí zápas s Libčany, kdy jsem nezareagoval na změnu herního stylu soupeře a ztratili jsme zcela zbytečně vyhraný zápas. V jarní části těch zápasů bylo mnohem více. V  zápasech, namátkou Jičín , Slavie HK, Olympia HK,  jsme inkasovali hned v úvodních minutách a to není vůbec dobrá vizitka připravenosti týmu na vlastní utkání. Pokud chceme hrát v KP ještě důstojnější roli, musíme se bezpodmínečně těmto excesům vyvarovat. Výsledkově a herně jsme zcela propadli v Kuklenách s Olympií.

Naopak uveďte zápas (zápasy), které se podle Vás týmu povedly?

Jsme druhý nejlépe střílející celek krajského přeboru. Měli jsme pasáže ve hře, kdy jsme byli schopni přehrát nejlepší týmy KP. Druhý celek přeboru Jičín, jsme na jeho domácí půdě nepustili prakticky 45 minut na naší polovinu, podobně jsme byli schopni zatlačit Týniště. Ovšem vždy jsme pykali za nepovedené vstupy do zápasu. Pokud mám jmenovat nejlépe takticky a herně zvládnutý zápas v jarní části, pak to byl domácí duel s Rychnovem.

Kdybyste měl zmínit hráče, kteří patřili v sezóně mezi opory, kteří by to byli?

Fotbal je týmový sport se vším všudy, proto na tento typ otázek nerad odpovídám. Tentokrát udělám tedy výjimku. Pokud bych měl určit hráče sezóny, pak je to hráč, který si dlouhodobě držel vysoký výkonnostní standard, měl respekt na hřišti i mimo něj- Martin Michálek.

Je vyloženě někdo, kdo Vás v průběhu sezóny zklamal?

Nikdo z hráčů se nevyvaroval „blbých zápasů“ , ale to je naprosto přirozené. Pro mě je důležité, abych od hráčů cítil touhu nechat na hřišti maximum a makat jeden za druhého. Tam určitě máme prostor pro zlepšení.

Jaroměřský ,,A“ tým na podzim šlapal jako dobře namazaný stroj, na jaře to byl ovšem bohužel hodně přidřený stroj. Čím si vysvětlujete ty znatelně odlišné poloviny soutěže?

V jarní část jsme nezvládli obrannou činnost. Inkasovali jsme značné množství gólů, o těch našich strašidelných úvodech již byla řeč… Za důležité však považuji to, že víme, kde nás tlačí bota.

Rezervní tým postoupil do I. B třídy. Jaký to bude mít podle Vás vliv na áčko?

Z tohoto postupu mám obrovskou radost a je to moc dobře pro jaroměřský fotbal. Vliv na áčko to bude mít jen ten pozitivní, poněvadž úroveň I.B třídy je určitě vyšší než okresní přebor. I.B třída je soutěž, kterou považuji za přirozený můstek mezi dorosteneckou a mužskou kategorií. V B-týmu bude navíc působit několik zkušených hráčů, kteří tak mohou předat své zkušenosti těm mladším. A v neposlední řadě je I.B třída soutěž, kde najdou uplatnění hráči, pro které byl výkonnostně KP moc a OP málo…

Podaří se vám současný kádr udržet pohromadě, nebo čeká vaši soupisku během krátké pauzy průvan?

Myslím, že není reálné, ale ani zdravé, abychom šli do další sezóny beze změn. Rád bych přivedl do týmu dva nové hráče. Na druhou stranu mám v týmu kvalitní hráče, o které bude zájem z okolních oddílů. Mým přáním je, aby tito hráči zůstali v našich barvách.

Budete pokračovat u ,,A“ týmu i v příští sezóně?

Ano, budu.

Jaké cíle si dáváte do této příští sezóny?

Chci hodně zapracovat na našem herním stylu. Chci, aby se kluci fotbalem bavili a užívali si každou minutu, kterou budou na hřišti.

Máte nějaký vzkaz pro naše fanoušky?

Rád bych jim poděkoval za podporu v celé loňské sezóně. Vím, že diváků chodilo na jaře méně než na podzim. Uděláme maximum, aby fotbal v Růžovce bavil. Fotbal se přece hraje pro lidi!

Exnar NEW

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.