Áčko padlo po boji s vedoucím Týništěm !

22. kolo VOTROK KP - 19.4.2014 od 17:00 - hřiště Jaroměř

FK Jaroměř - SK Týniště nad Orlicí 2:3 (0:2)

Branky: 65. Exnar, 71. Kořínek - 24. Merganc, 30. Merganc, 64. Stejskal

Sestava FK Jaroměř: Ondráček – Hrobský-K, Holub, Svoboda, Čenovský (78. Seifert) - Böhm (46. Emlar), Michálek - Škoda, Horák A., Exnar - Kořínek

Sestava SK Týniště nad Orlicí: Rolejček - Tomášek, Odehnal, Voženílek, Michal (12. Lemfeld) - Stejskal, Plašil-K, Slezák, Vydarený - Merganc (88. Doleček), Winkler (83. Novák)

Utkání začalo velmi zostra a oba týmy chtěly hrát fotbal. Hned v úvodu se do nebezpečné střely dostal domácí Horák a po něm i hostující Stejskal. Mezi 10-15. minutou měl dvě pološance hostující ostrostřelec Mergan, ovšem pouze se zastřeloval a nevyužil je. Ve 25 minutě přišel centr do vápna domácích, který hostující Plašil sklepl na Mergance a ten se již nemýlil a k tyči skóroval - 0:1. Ve 30 minutě zacentroval zprava Stejskal a nikým neatakovaný Merganc hlavou pohodlně skóroval - 0:2. Ve 34 minutě měla tu samou šanci Jaroměř. Škoda centroval do vápna, ale Kořínek hlavou minul. Ve 35 minutě zahrával standardní situaci ze 30ti metrů hostující Stejskal a jeho krásnou bombu vytěsnil domácí Ondráček výborným zákrokem na břevno své branky.

Druhý poločas se hosté soustředili na bránění svého vedení. To ještě v 64 minutě navýšili, kdy se po sérii odrazů a nedůrazu v domácím vápně prosadil Winkler - 0:3. Jaroměř se však hned po rozehrávce třetího gólu vrátila do zápasu, kdy se prosadil střelou k zadní tyči agilní Exnar - 1:3. Jaroměř byla od této chvíle jednoznačně lepším týmem a Týniště se jen bránilo. V 68 minutě přišel centr Exnara, který poslal hlavou jen těsně vedle Kořínek. V 71. minutě byl faulovan na rohu vápna Kořínek a sám se postavil k exekuci TK. Trefil se parádně pod víko a byl z toho kontaktní gól - 2:3. Tlak Jaroměře sílil a hostí s vypětím všech sil bránili. V 75 minutě fauloval unikajícího Čenovského hostující Odehnal a viděl červenou kartu. Jaroměř přeskupila řady a vrhla všechny síly do útoku. V 88. minutě mohla vyrovnat, ovšem postup samotného Škody na branku zastavil necitlivým rozhodnutím rozhodčí Šiling, který přerušil hru kvůli ošetření jednoho z domácích hráčů na půlce hřiště. Hosté již závěr zkušeně rozkouskovali a těsné vítězství uhájili.

Týništi vyšel první poločas a vstřelila díky pohotovosti kanonýra Mergance 2 góly, které ho uklidnily. Druhý poločas se Jaroměř zlepšila a jen kousíček štěstí navíc chyběl k tomu, aby utkání alespoň zremizovala. 

FK Jaroměř - Týniště nad Orlicí 19.4.2014, foto z videa: Václav Mlejnek

76. minuta, červená karta pro týnišťského Odehnala a nosítka pro jaroměřského Čenovského. Foto z videa: Václav Mlejnek

Miloš Exnar, trenér Jaroměře: Soupeř zvládl výrazně lépe první půli než my a to rozhodlo o konečném výsledku. Přesuny v naší sestavě nám pomohly a druhých pětačtyřicet minut již bylo o něčem jiném.  Naše přesilovka v gól nevyústila, štěstí tentokrát stálo při soupeři. 

Vladimír Pacholík, asistent trenéra Týniště: V týdnu jsme se na Jaroměř připravili velice dobře. V prvním poločase jsme je nepustili k jejich hře a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé půli po třetím gólu jsme si situaci zkomplikovali, kdy jsme si z rozehrávky nechali snížit na 3:1, a poté jsme ještě obdrželi červenou kartu. Takže jsme rádi, že jsme vítězství uhájili.

Rozhodčí: Šiling, Gereg, Žerovnický

DS: Krenčík

ŽK: 55. Svoboda, 87. Hrobský - 49. Plašil, 71. Tomášek

ČK: 76. Odehnal

Diváků: 165


Zkrácený sestřih zápasu:


TVcom

Videozáznam můžete shlédnout na těchto odkazech: první poločas na youtube.com, druhý poločas na TVcom.cz.

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.