Tradiční hodnocení podzimní části sezóny týmu Muži A panem Miroslavem Martinovským

Bronzový stupínek fotbalistů

V neděli 10.11.2013 skončila podzimní část krajského přeboru dospělých, ve kterém fotbalisté FK Jaroměř nezahájili zrovna šťastně, ale skvělým finišem v závěru sezóny si vše vynahradili.

  • V prvním utkání jsme podlehli v Broumově 0:1 a protože domácí odvedli jen velice průměrný výkon, byly to zbytečně ztracené body.
  • Ve 2. kole pokračovalo trápení doma s nováčkem z Dobrušky. Ještě v průběhu  druhého poločasu byl stav 0:2, ale po rychlém kontaktním gólu byl soupeř během půl hodiny „rozstřílen“ na konečných 5:2.
  • Ani v Úpici se nám zpočátku nedařilo. Prohraný poločas 0:2 jsme však dokázali napravit a vyhrát 3:2. Nesportovní pokřikování domácích diváků na hráče Diviše potrestal Martin dvěma krásnými góly – a v hledišti bylo ticho!
  • V divokém domácím utkání s celkem Libčan jsme vedli 4:2 a dali regulérní pátý gól. Offside viděl pouze asistent rozhodčího. Dramatický průběh rozhodli bojovní hosté v poslední minutě a vyhráli 4:5. Nesmyslně ztracené body!
  • V dalším utkání, opět v domácím prostředí došlo k dělbě bodů s RMSK Nový Bydžov v poměru 1:1 a je třeba přiznat, že o bod musel více bojovat náš celek.
  • Porážku v Rychnově nad Kněžnou 2:4 můžeme charakterizovat tak, že naše mužstvo hrálo a soupeř dával góly. Samozřejmě po našich hrubých chybách.
  • Domácí výhru s Jičínem 3:0 by si hráči měli přehrávat ze záznamu častěji. Tak skvělý výkon od první do poslední minuty a ještě k tomu se silným soupeřem možná nezopakují několik let.
  • V Týništi nad Orlicí jsme vedli dlouho 1:0, ale po vyrovnávací brance už to bylo jen strachování o výsledek a čekání na konec utkání. Dvě minuty před koncem přišel zákonitý trest s porážkou 1:2.
  • V Lázních Bělohrad musel každý přítomný divák uznat, že jsme fotbalovější a výsledek 3:1 v náš prospěch byl přesným vyjádřením předvedených herních kvalit.
  • Domácí utkání s celkem Kratonoh skončilo po zásluze 2:2. Vyrovnávací gól jsme však dostali  šest minut před koncem a to vždy mrzí.
  • Těsná výhra v poměru 1:0 v Červeném Kostelci patřila ke šťastným. Domácí hráči měli územní převahu s několika dobrými příležitostmi. Mimořádný výkon brankáře Ondráčka však  přiváděl soupeře k zoufalství.
  • Domácí výhra 2:0 se silnou Slavií Hradec Králové byla hlavně dílem dobře zvolené taktiky, připomínající hru Liberce v Evropské lize.
  • Vítězství 4:1 na půdě tehdy posledního Chlumce se čekalo, i když nikoliv tak jasným výsledkem. Trenér Exnar byl jistě  s výkonem svých svěřenců spokojen, ale  nemohla ho potěšit skutečnost, že hráči obdrželi vedle tří žlutých karet i jednu červenou – a všechny za protesty!
  • S Olympií Hradec Králové v deštivém, nevlídném počasí nám nevyšel první poločas, ale druhý byl zcela jiný a tak body za výsledek 2:1 zůstaly doma. Největším zážitkem pro 153 platících diváků byla obrovská touha po vítězství hráčů Jaroměře, kteří dokázali v těžkých podmínkách sáhnout na dno fyzických i psychických sil.
  • V posledním utkání v Hořicích jsme na malém, náhradním hřišti nedali domácím žádnou naději na úspěch a po přesvědčivém výsledku 4:1 dosáhli neuvěřitelné šňůry pěti výher za sebou!
Škoda, že takto dobře „rozjetý stroj“ zastavil konec sezóny.

stadion Růžovka Jaroměř

Nyní trochu statistiky. Skvělé třetí místo při zisku 29 bodů (9-2-4) a skóre 37:23. První poločas 12:8, druhý 25:15, což opět ukazuje na dobrou fyzickou kondici. Střelci branek: Kořínek 12 (podzimní král střelců krajského přeboru!), Diviš 9, Škoda 7, Exnar 4, Ponikelský, Horák Adam, Ruprich a Holub po jednom. Jeden gól je označen jako vlastní, ale měl by být připsán Kořínkovi, po jehož prudkém centru si v Lázních Bělohrad srazil obránce míč do vlastní branky.

Na závěr je třeba říct, že to byla mimořádně povedená podzimní část. Starší přípravka a mladší žáci vyhráli své skupiny krajského přeboru a B-mužstvo dospělých přezimuje na první příčce okresního přeboru s jasně nejproduktivnějším útokem. Zbývá si jen přát, aby se celkům FK Jaroměř dařilo stejně i v jarní, rozhodující části soutěží!

Miroslav Martinovský

V Jaroměři 12.11.2013

NAPSÁNO PRO  JAROMĚŘSKÝ  A  JOSEFOVSKÝ  ZPRAVODAJ

Wednesday the 24th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.