Áčko podtrhlo úspěšnou sobotu našich týmů

3. kolo Votrok KP KHK. 24.8.2013 od 17:00 - Úpice

Sparta Úpice - FK Jaroměř 2:3 (2:0)

Branky: Vaněček 2x - Diviš 2x, Exnar

Sestava Sparta Úpice: Kobos - Chmelík, Havlíček, Hanzlík, Kulhánek - Kejzlar, Belák, Punar, Mach (72. Marel) - Vaněček (52. Šulitka), Winter (67. Rada)

Sestava FK Jaroměř: Klofanda - Rosuschan (46. Rejchrt), Svoboda, Hrobský, Ponikelský - Čenovský, Ruprich (46. Holub) - Škoda, Diviš, Exnar (75. Ulrych) - Kořínek

Úvod zápasu začal opatrně a oba týmy se spíše oťukávali. V 6. minutě měli domácí první šanci. Agilní Vaněček se dostal k odraženému míči a z vápna vystřelil, Klofanda byl však na místě. V 15. minutě vystřelil nebezpečně z dály Belák, ale Klofanda opět kryl. V 18. minutě vystihl Havlíček rozehrávku hostů, přihrál doleva Machovi, ten nacentroval před branku, kde skóroval do prázdné branky Vaněček - 1:0. Ve 20. minutě to bylo již o 2. branky. Vaněček se dostal za obranu hostů, přehodil Klofandu a po následné mlýnici nakonec dotlačil balón do branky Jaroměře - 2:0. Ve 28. minutě měl velikou šanci Winter, ale balón mu v poslední chvíli uskočil. Ve 36. minutě zahrával TK Kořínek, ovšem jeho střelu Kobos kryl. Ve 42. minutě měla Jaroměř největší šanci 1. poločasu. Škoda zacentroval zleva na Čenovského, ten ovšem v dobré pozici zbrkle přestřelil.

Do druhého poločasu přišel na hřiště Holub s Rejchrtem. Toto střídání se pak ukázalo jako rozhodující. Ve 47. minutě nahrál Holub doleva Exnarovi, ten posunul na Diviše, který postupoval sám na Kobose a nemýlil se - 2:1. V 58. minutě se uvolnil Exnar, nacentroval na Kořínka, ten hlavičkoval, ovšem z prázdné branky vykopl domácí Kulhánek. V 60. minutě vyhrál Škoda hlavičku a prodloužil na Kořínka. Ten střílel z první, ovšem doprostřed branky. V 63. minutě nahrál Holub doleva na Exnara, ten z 25ti metrů krásně vystřelil a Kobos na jeho střelu nedosáhl 2:2. V tuto chvíli měla Jaroměř jasně navrch. V 65. minutě opět Exnar nebezpečně vystřelil, ovšem Kobos jeho střelu s námahou vytěsnil na tyč. V 69. minutě již vedla Jaroměř. Diviš se uvolnil uprostřed hřiště a z 25ti metrů nedal Kobosovi šanci - 2:3!. Po tomto gólu měla Jaroměř další 2 vyložené šance, když 2x postupoval na Kobose Kořínek, ale ani jednou bohužel neproměnil a domácí ožili. Dostali se do závěrečného tlaku a Jaroměř měla co dělat, aby výsledek ubránila. V 87. minutě domácí sehráli pěknou standardku a výsledkem toho byla tyč jaroměřské branky. V 89. minutě měl ještě obrovskou šanci hostující Holub, který tvrdě vystřelil, ovšem Kobos byl na místě.

Jaroměř nezačala utkání dobře a brzy prohrávala o dvě branky. Za aktivitu a hru ve druhém poločase si však vítězství zasloužila.

Roman Čáp, trenér domácích: Doplatili jsme na individuální chyby hráčů, kteří do týmu přišli před sezónou jako posily. V prvním poločase jsme se dokázali dostat do dvougólového vedení, které se nám přes další šance nepodařilo navýšit. Ve druhém poločase nás postihnul dvacetiminutový výpadek, ve kterém soupeř otočil skóre. Z tohoto šoku jsme se již nedokázali do konce utkání vzpamatovat.

Miloš Exnar, trenér FK Jaroměř: Opět jsme v zápase prohrávali o dva góly, ale dokázali jsme utkání otočit v náš prospěch. Hlavní příčinou tohoto obratu byla osobnost Jana Holuba, který nastoupil do druhého poločasu.

Rohodčí: Medlík, Erlebach, Klečka. DS: Wolf

ŽK: Punar, Kejzlar, Belák - Kořínek

Diváci: 350

Záznam z utkání můžete shlédnout zde:

Reportáž televize-js.cz naleznete zde:

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.