Rozhovor s trenérem Milošem Exnarem

Po roce a půl dochází v jaroměřském ,,A“ týmu ke změně na trenérském postu. Na vlastní žádost a po vzájemné dohodě ukončil své působení na lavičce FK Jaroměř pan Vlastimil Horák. Na jeho místo byl jmenován jaroměřské veřejnosti ne příliš známý Miloš Exnar. Pojďme si tohoto nového trenéra našeho prvního týmu představit v krátkém rozhovoru:

Dobrý den, mohl byste se krátce představit našim fanouškům?

Jsem odchovancem josefovské škváry, kam jsem dojížděl z nedalekých Rasošek. Mým prvním trenérem byl legendární Josef Ježek alias „Didi“, který mne vedl až do dorosteneckých let. Poté jsem zamířil do Smiřic, kde jsem strávil právě dorostenecké roky a i první rok mezi muži. Na rok jsem se pak vrátil do Slavoje Josefov, kde jsme se pokoušeli udržet I.B třídu. Bohužel neúspěšně. A pak je má fotbalová kariéra spojena už jen s rodnými Rasoškami, a to jak v roli hráčské, tak funkcionářské. A vzhledem k tomu, že mám dva syny, kteří oba aktivně hrají fotbal, začal jsem se posléze fotbalově věnovat zcela jim a s aktivním hraním skončil relativně velmi brzy.

Jste držitelem trenérské ,,B“ licence, jaké jsou vaše zkušenosti na trenérské lavičce?

Moje trenérské zkušenosti jsou výhradně spjaty s mládeží. Můj starší syn působil od svých 10-ti let v RMSK Cidlina Nový Bydžov, kam jsem jej vozil třikrát týdně na trénink. A protože mne nebavilo pouze stát opřený o zábradlí a dívat se, jak kluci trénují, zapojil jsem se do trénování i já osobně. Už v té době jsem ale trénoval jaroměřskou starší přípravku. V RMSK Cidlině jsem působil v roli asistenta, půl roku jsem vedl mužstvo jako hlavní trenér. Prošel jsem si jak žákovskou divizí, tak žákovskou první ligou. Můj trenérský návrat do Jaroměře je spojen s mladším synem, kterého jsem vedl ve starší přípravce a žákovských kategoriích. Z pracovních důvodů jsem si potom vzal „dvouletou trenérskou dovolenou“.  Letos na jaře jsem to ovšem už nevydržel a vypomáhal jsem hlavnímu trenérovi Petrovi Kollerovi u kategorie starších žáků.

S jakým očekáváním a cílem jste přijal nabídku trénování v našem oddíle?

Na trénování se těším. Jedním ze zásadních důvodů, proč jsem se rozhodl nabídku přijmout, je osoba předsedy oddílu Jiřího Lebedinského, který je pro mě zárukou kvality a profesionálního řízení fotbalového oddílu na krajské úrovni. Cíle? Těch je hned několik. Chci přispět k tomu, aby Jaroměř obsazovala každoročně veškeré žákovské a dorostenecké kategorii na úrovních minimálně krajského přeboru. Chci udělat maximum proto, aby již v příští sezóně v Jaroměři znovu existovala kategorie staršího dorostu U 19. Chci, aby se fotbalem v Jaroměři bavili jak fanoušci, tak hráči. Sportovní cíl u mužských kategorií je vyhrát v nadcházejících dvou letech své soutěže, tj. u „A“ mužstva vítězství v Krajském přeboru, u „B“ mužstva postup do I.B třídy. 

Jaké změny v kádru před začátkem soutěžního ročníku očekáváte?

Změn bude hned několik. Velmi intenzivně jednáme o příchodu jaroměřských odchovanců, kteří působí v okolních klubech. Musím přiznat, že mne velmi těší zájem těchto hráčů vrátit se do jaroměřské kabiny. Není reálné, aby veškerá vytipovaná jména přišla hned, ale už v zimní přestávce chci v jednáních pokračovat. Neméně důležité je ale pro mě doplňování kádru z řad dorostenců a stejně tak jsem připraven zapracovat do týmu hráče, kteří prokážou svou výkonnost v B-mužstvu.

Druhá sezóna po postupu bývá zpravidla vždy nejtěžší, navíc se tým v minulé sezóně umístil na výborném sedmém místě a nechal za sebou týmy jako například Rychnov nad Kněžnou, Slavia Hradec Králové atd. Nebojíte se toho?

Rád bych touto cestou ještě dodatečně týmu pogratuloval k loňskému umístění a k tomu, s jakým přehledem tým zvládl premiérovou sezónu v Krajském přeboru. Souhlasím s tím, že druhá sezóna je vždy zatěžkávací zkouškou. Pevně věřím, že ji však zvládneme.

Co byste na závěr vzkázal fanouškům jaroměřského fotbalu?

Samozřejmě je chci pozvat do Růžovky. Jsem si jistý, že máme jeden z nejhezčích fotbalových areálů v kraji, a proto přijďte v co nejhojnějším počtu! 

Miloš Exnar

Friday the 26th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.