Hodnocení sezóny 2018/19 MŽ

Tým mladších žáků (ročníky 2006/07) vstoupil do sezóny 2018/2019 pod vedením trenérů Jiřího Lebedinského a Martina Čenovského. Co řekli trenéři mladších žáků k právě ukončené sezóně


NÁŠ TÝM SE NEOPÍRÁ O INDIVIDUALITY

Do nové sezóny jsme vstupovali již před jejím začátkem značně oslabeni, a to díky tomu, že nás opustila veliká a dlouholetá opora našeho týmu, a to Romča Kašpar, který odešel na roční hostování do ligového FC Hradec Králové. Podzimní částí jsme ale i tak prošli na výbornou a svou skupinu jsme s přehledem vyhráli, když jsme z dvaceti zápasů 18x zvítězili a pouze 2x jsme odešli poraženi (skóre 88:16). Tyto dvě porážky jsme si připsali až v samotném závěru soutěže, když jsme měli již jasné první místo a kluci trochu ztratili koncentraci a motivaci. Předsezónní cíl tak byl splněn, neboť se nám podařilo postoupit do finálové skupiny KP mezi nejlepších 9 týmů z 27 v celém Královéhradeckém kraji.


 Martin Čenovský
Jiří Lebedinský

trenéři mladších žáků
r. 2006-2007

V zimě jsme odehráli spoustu halových turnajů, ve kterých si zahráli všichni kluci a jejichž cílem bylo zlepšit především techniku našich hráčů, ale hlavně to, aby kluky tyto turnaje bavily. Ve většině turnajů jsme hráli velmi dobře a na naši hru se dalo dívat, ale samozřejmě je to jen hala, a to je úplně jiný sport…

Před začátkem jarní finálové skupiny jsme pak přišli o dalšího hráče týmu, a to Honzu Machače, který odešel rovněž na hostování do ligového FC Hradec Králové. V této finálové skupině jsme nakonec obsadili páté místo, což je úplně stejné umístění, jako v loňské sezóně s ročníky 2005-2006 a svědčí to o určité vyrovnanosti a stálosti výkonů těchto ročníků a našeho týmu jako celku.

Z dvaceti zápasů jsme dokázali 8x zvítězit, 3x jsme remizovali a 9x jsme odešli poraženi, takže jsme měli víceméně naprosto vyrovnanou bilanci, to vše při skóre 31:35. S počtem 31 vstřelených branek jsme bohužel druhým, resp. třetím nejhorším týmem finálové skupiny (těch neproměněných 100% šancí bylo opravdu strašně, strašně moc). S počtem 35ti obdržených branek jsme pak naopak třetím nejlepším týmem finálové skupiny (to svědčí naopak o velmi dobré hře nejenom obrany, ale celého týmu směrem dozadu).

Finálová skupina byla extrémně vyrovnaná a každý mohl porazit každého. Svědčí o tom i poměrně hodně vyrovnaná tabulka na čele a nepříliš veliké bodové rozdíly mezi týmy, a rovněž i některé výsledky. Kluci střídali lepší výkony s horšími, ale to je v jejich věku normální. Ve finálové skupině jsme byli vyrovnaným soupeřem téměř každému týmu. Bohužel jsme herně nestačili na dva týmy, a to Rychnov a Třebeš, které pro nás byly velmi těžkými soupeři. Rychnov pak dle našeho názoru hrál určitě nejlepší a nejhezčí fotbal ze všech týmů. Naopak jsme sehráli velmi dobré zápasy s dalšími dvěma týmy, které skončily před námi, a to s vítězem finálovky, týmem Nového Hradce, se kterým jsme herně a výsledkově ani jednou nepropadli, a rovněž i s Černilovem, se kterým máme dokonce lepší vzájemnou bilanci. Hodně jsme se naopak trápili s týmy v tabulce za námi, se kterými jsme poztráceli spoustu zbytečných bodů, Svědčí to o našem již zmíněném trápení se v koncovce, a v některých případech i koncentraci a nasazení v zápasech.

foto Václav Mlejnek

   Domácí utkání s Třebší. Foto: Václav Mlejnek.

Toto konečné postavení asi přece jen odpovídá naším aktuálním možnostem, i když jsme mohli skončit v tabulce určitě o jedno až dvě místečka výše (což ale samozřejmě není to nejdůležitější), ale to by se muselo sejít více faktorů najednou, a to například: štěstí v koncovce, 100% účast všech hráčů na turnajích a hlavně trénincích, neboť bez tréninků to prostě nejde, a je to znát… Zvláště pak v této zmíněné finálové skupině.

Na druhou stranu si myslíme, že tým byl po celou sezónu relativně hodně vyrovnaný. Neopírali jsme se o jednu nebo dvě individuality, jako to bylo v některých jiných týmech. A toto je i náš hlavní cíl, tj. týmovost a vyrovnanost všech hráčů pro další kategorie FKJ.

Ročníku 2007, který zůstává v mladších žácích, přejeme hodně sil, a určitě i trpělivosti při zapracování nových spoluhráčů ročníku 2008, kteří k nim přijdou ze starší přípravky. Ročníku 2006, který jde již po několika letech na veliké hřiště, pak přejeme hodně štěstí, ale i zdraví, neboť na velkém hřišti je čeká úplně jiný fotbal, než na který byli zvyklí doposud.

Závěrem věříme, že kluky bude fotbal nadále jen a jen bavit a že jim, rodičům, a nám trenérům bude v podání kluků rozdávat pouze a jenom radost, nikoliv žádný stres…

Saturday the 20th.
Template © socoolapps | free wordpress themes - All rights reserved.