Mladší žáci - sezona 2018/2019 (ročník 2006 a mladší)

Hodnocení sezóny 2018/19 MŽ

Tým mladších žáků (ročníky 2006/07) vstoupil do sezóny 2018/2019 pod vedením trenérů Jiřího Lebedinského a Martina Čenovského. Co řekli trenéři mladších žáků k právě ukončené sezóně


NÁŠ TÝM SE NEOPÍRÁ O INDIVIDUALITY

Do nové sezóny jsme vstupovali již před jejím začátkem značně oslabeni, a to díky tomu, že nás opustila veliká a dlouholetá opora našeho týmu, a to Romča Kašpar, který odešel na roční hostování do ligového FC Hradec Králové. Podzimní částí jsme ale i tak prošli na výbornou a svou skupinu jsme s přehledem vyhráli, když jsme z dvaceti zápasů 18x zvítězili a pouze 2x jsme odešli poraženi (skóre 88:16). Tyto dvě porážky jsme si připsali až v samotném závěru soutěže, když jsme měli již jasné první místo a kluci trochu ztratili koncentraci a motivaci. Předsezónní cíl tak byl splněn, neboť se nám podařilo postoupit do finálové skupiny KP mezi nejlepších 9 týmů z 27 v celém Královéhradeckém kraji.


 Martin Čenovský
Jiří Lebedinský

trenéři mladších žáků
r. 2006-2007

V zimě jsme odehráli spoustu halových turnajů, ve kterých si zahráli všichni kluci a jejichž cílem bylo zlepšit především techniku našich hráčů, ale hlavně to, aby kluky tyto turnaje bavily. Ve většině turnajů jsme hráli velmi dobře a na naši hru se dalo dívat, ale samozřejmě je to jen hala, a to je úplně jiný sport…

Před začátkem jarní finálové skupiny jsme pak přišli o dalšího hráče týmu, a to Honzu Machače, který odešel rovněž na hostování do ligového FC Hradec Králové. V této finálové skupině jsme nakonec obsadili páté místo, což je úplně stejné umístění, jako v loňské sezóně s ročníky 2005-2006 a svědčí to o určité vyrovnanosti a stálosti výkonů těchto ročníků a našeho týmu jako celku.

Z dvaceti zápasů jsme dokázali 8x zvítězit, 3x jsme remizovali a 9x jsme odešli poraženi, takže jsme měli víceméně naprosto vyrovnanou bilanci, to vše při skóre 31:35. S počtem 31 vstřelených branek jsme bohužel druhým, resp. třetím nejhorším týmem finálové skupiny (těch neproměněných 100% šancí bylo opravdu strašně, strašně moc). S počtem 35ti obdržených branek jsme pak naopak třetím nejlepším týmem finálové skupiny (to svědčí naopak o velmi dobré hře nejenom obrany, ale celého týmu směrem dozadu).

Finálová skupina byla extrémně vyrovnaná a každý mohl porazit každého. Svědčí o tom i poměrně hodně vyrovnaná tabulka na čele a nepříliš veliké bodové rozdíly mezi týmy, a rovněž i některé výsledky. Kluci střídali lepší výkony s horšími, ale to je v jejich věku normální. Ve finálové skupině jsme byli vyrovnaným soupeřem téměř každému týmu. Bohužel jsme herně nestačili na dva týmy, a to Rychnov a Třebeš, které pro nás byly velmi těžkými soupeři. Rychnov pak dle našeho názoru hrál určitě nejlepší a nejhezčí fotbal ze všech týmů. Naopak jsme sehráli velmi dobré zápasy s dalšími dvěma týmy, které skončily před námi, a to s vítězem finálovky, týmem Nového Hradce, se kterým jsme herně a výsledkově ani jednou nepropadli, a rovněž i s Černilovem, se kterým máme dokonce lepší vzájemnou bilanci. Hodně jsme se naopak trápili s týmy v tabulce za námi, se kterými jsme poztráceli spoustu zbytečných bodů, Svědčí to o našem již zmíněném trápení se v koncovce, a v některých případech i koncentraci a nasazení v zápasech.

foto Václav Mlejnek

   Domácí utkání s Třebší. Foto: Václav Mlejnek.

Toto konečné postavení asi přece jen odpovídá naším aktuálním možnostem, i když jsme mohli skončit v tabulce určitě o jedno až dvě místečka výše (což ale samozřejmě není to nejdůležitější), ale to by se muselo sejít více faktorů najednou, a to například: štěstí v koncovce, 100% účast všech hráčů na turnajích a hlavně trénincích, neboť bez tréninků to prostě nejde, a je to znát… Zvláště pak v této zmíněné finálové skupině.

Na druhou stranu si myslíme, že tým byl po celou sezónu relativně hodně vyrovnaný. Neopírali jsme se o jednu nebo dvě individuality, jako to bylo v některých jiných týmech. A toto je i náš hlavní cíl, tj. týmovost a vyrovnanost všech hráčů pro další kategorie FKJ.

Ročníku 2007, který zůstává v mladších žácích, přejeme hodně sil, a určitě i trpělivosti při zapracování nových spoluhráčů ročníku 2008, kteří k nim přijdou ze starší přípravky. Ročníku 2006, který jde již po několika letech na veliké hřiště, pak přejeme hodně štěstí, ale i zdraví, neboť na velkém hřišti je čeká úplně jiný fotbal, než na který byli zvyklí doposud.

Závěrem věříme, že kluky bude fotbal nadále jen a jen bavit a že jim, rodičům, a nám trenérům bude v podání kluků rozdávat pouze a jenom radost, nikoliv žádný stres…

Závěrečná utkání mladších žáků pro sezonu 2018/2019

10. MÚ mladší žáci - 16.6.2019 - finálová skupina - hřiště Rychnov n./K.

V neděli, 16.6.2019, se mladší žáci Jaroměře představili v tomto ročníku naposledy. Zajížděli jsme do dalekého Rychnova n./K., kde nás čekali těžcí soupeři. Domácí Rychnov a FK Černilov. Pro kluky ročníku 2006, to byly poslední dva zápasy v této věkové kategorii, a tak jsme chtěli, aby se s ní rozloučili kvalitně a zápasy si nejen oni především užili. Také jsme chtěli navázat na zlepšující se výkony z posledních týdnů a proti silným soupeřům se vytáhnout.

FK Jaroměř - FK Černilov 5:4 (4:1)

Branky: Libich 2x, Hemelík, Karel, Hofman

První utkání a derby s Černilovem. Tohoto soupeře, kterému se letos velmi daří a patří mu třetí příčka v tabulce, jsme chtěli moc porazit. Věděli jsme o jejich fyzické i fotbalové síle. Důležité bylo chytit začátek a vyrovnat se jim v agresivitě, což se nám velmi dobře povedlo. Od úvodu jsme byli lepším týmem, dařila se nám kombinace, a také souboje 1:1. Po našem rychlém golu sice Černilov brzy vyrovnal, avšak my jsme pokračovali v aktivní hře, soupeře přehrávali a dostavovaly se i pěkné branky po rychlých akcích. Do druhé půle jsme šli s cílem hlavně rychle neinkasovat a držet se dál aktivní hry. To se nám bohužel nepovedlo a z první akce soupeř snížil a dostal se na koně. Poté jsme čelili několika jejich nebezpečným útokům a byli jsme pod tlakem. Naštěstí chvíli před koncem udeřil krásnou střelou Marťas Hofman a zvýšil tím na 5:3. Branka soupeře v posledních sekundách již nezměnila nic na naší těsné, ale zasloužené výhře! Penalty skončili smírně 4:4.

FC Rychnov n./K. - FK Jaroměř 5:1 (3:0)

Branky: Libich

Do druhého utkání jsme vstupovali poměrně unaveni z náročného zápasu proti Černilovu. Nechytli jsme začátek a odpočatý a nutno říci možná nejfotbalovější tým soutěže šel brzy a zaslouženě do dvoubrankového vedení. Až poté se hra vyrovnala a šance jsme si vytvářeli také my, avšak žádná z nich nebyla proměněna. Domácí zvýšili minutu před koncem poločasu po diskutabilní situaci, kdy rozhodčí přehlížel našeho zraněného hráče a nechal soupeře udeřil do naší v tu chvíli nekoncentrované obrany. Druhý poločas jsme se soupeři vyrovnali a často je v jejich obraném pásmu přehrávali. Bohužel z toho byl pouze jeden gol z kopačky neúnavného Matyáše a tak jsme tento zápas vysoko prohráli, avšak se zdviženou hlavou! Penalty jsme tentokrát vyhráli 5:4.

Sestava FK Jaroměř: Lebedinský - Bělohlávek, Mrkos, Hemelík, Poděbradský, Libich, Dítě, Pospíšil, Karel, Hanák, Hofman

Martin Čenovský - trenér FK Jaroměř: Dnes se opět ukázalo, že dva zápasy hranné po sobě, jsou pro kluky těchto ročníků strašné náročné a to pro všechny týmy. Dnes jsem však s výkonem kluků znovu velmi spokojen. První utkání jsme si přáli moc vyhrát a až na deset minut v druhé půli, kdy jsme se nechali zatlačil a soupeř díky tomu zápas zdramatizoval, jsme toto utkání zvládli skvěle jak fotbalově, tak v přístupu. Druhé utkání již bylo náročné a soupeř měl více sil a zaslouženě vyhrál. Klukům bych chtěl nejen za sebe, ale i za Jirku Lebedinského, kterému přejeme brzké uzdravení a který s námi byl po telefonu i na dálku, strašně moc poděkovat za celou sezonu. Vytvořila se skvělá parta a kluci se po většinu sezony fotbalem bavili a často bylo na co koukat. Škoda třech nepovedených turnajů v polovině finálové skupiny, možná jsme mohli pokukovat po vyšších příčkách než je 5. místo, ale i tak je to skvělý výsledek. Konec sezony jsme odehráli velmi dobře a s chutí a za to jsem rád hlavně kvůli klukům "06", kteří se letos loučí s kategorií mladších žáků. Za týden nás čeká turnaj v Černilově a následná rozlučka, po které se s touto sezonou definitivně rozloučíme, odpočineme si a budeme se těšit na tu další...

Díky patří také rodičům za dopravu a hlavně podporu v hledišti, dnes Vás bylo slyšet!

Rozhodčí: Jedlička

Diváků: 80

Výborné vystoupení mladších žáků v předposledním a důležitém turnaji "finálovky"

9. MÚ mladší žáci - 8.6.2019 - finálová skupina - hřiště Česká Skalice.

V sobotu, 8.6.2019, jsme zajížděli k velmi důležitým zápasům do České Skalice. Ve hře je slušné páté místo a vzhledem k vyrovnanosti tabulky, kdy jsou za námi tři týmy v rozmezí dvou bodů, byly dnešní duely klíčové. Soupeřem nám dnes byla domácí SK Rozkoš Česká Skalice a TJ Sokol Hořiněves.

SK Rozkoš Česká Skalice - FK Jaroměř 1:5 (0:1)

Branky: Libich 2x, Hemelík, Karel, Poděbradský

Po mírném zlepšení z minulého týdne, jsme se dnes chtěli hned v prvním zápase ještě více vrátit k naší kombinační hře, kterou kluci umí a také být na hřiště zase živější a zapálenější do hry. Na klukách byla vidět od úvodních minut velká touha a chuť se dnes o dobrý výsledek porvat. Nebáli jsme se hrát, byli jsme lepší v soubojích, výborní v kombinaci a konečně jsme se také tlačili více do zakončení. Výsledkem toho byly branky po krásných kombinacích. K tomu jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili a zcela zaslouženě jsme tento zápas zvítězili. Zvládli jsme i penalty v poměru 5:2.

FK Jaroměř - TJ Sokol Hořiněves 2:1 (1:0)

Branky: Libich, Hemelík

Po velmi kvalitním prvním utkání jsme záhy nastoupili k zápasu druhému, proti Hořiněvsi. Klukům bylo kladeno na srdce, že musíme předvést stejně koncentrovaný výkon jako proti Skalici. Navíc jsme tomuto soupeři měli co vracet a podruhé jsme s ním určitě prohrát nechtěli. Prvních pět minut nebylo tak dobrých a nebyli jsme tolik přesní a důslední. Naštěstí jsme se rychle zvedli a celý zápas byli jednoznačně fotbalovější a hrálo se na jednu bránu. Předváděli jsme rychlé akce, které jsme dokázali také zakončovat, avšak dlouho nám to tam nemohlo spadnout. Naštěstí se ke konci poločasu ujala jedna z našich spousty šancí a hned v úvodu druhé půle po krásném solu Fandy vypadal zápas rozhodnut. Pokračovali jsme v aktivní hře na polovině soupeře, ale obrovské množství šancí zůstalo nevyužito, což nás nakonec mohlo mrzet, neboť soupeř chvíli před koncem udeřil z rohu. Konec zápasu jsme si pohlídali s přehledem, a tudíž i druhé dnešní střetnutí vyhráli a připsali si tak důležité body do tabulky. Penalty vítězně i tentokrát: 4:3.

Sestava FK Jaroměř: Lebedinský - Bělohlávek, Mrkos, Hemelík, Poděbradský, Libich, Dítě, Pospíšil, Karel, Hanák

Martin Čenovský - trenér FK Jaroměř: Dnes panuje po našem výkonu obrovská spokojenost. Kluci předvedli výkon přesně takový, jaký bychom si od nich představovali a jaký dovedou. Vrátili jsme se ke kombinační hře, nekazili jsme jednoduché nahrávky a byli přímočaří směrem dopředu a zodpovědní dozadu. Soupeřům jsme nedali šanci a stále jsme nepřestávali být aktivní a kluci chtěli hrát a zápasy si užívali. Při absenci Míši v bráně se velmi dobře předvedl Matěj, který nám pomohl hodně také v rozehrávce. Velká pochvala pro všechny kluky a teď se budeme chtít co nejlépe připravit na poslední turnaj a dvojzápas, hranný za týden v Rychnově.

Děkujeme rodičům za výbornou a hlasitou podporu a také Pétovi Libichovi, který zastoupil v prvním poločase prvního utkání velmi dobře rozhodčího, kterému se asi nechtělo dnes moc vstávat a měl malinké spoždění.

Rozhodčí: Franěk

Diváků: 50

Solidní představení mladších žáků na domácím turnaji v Jaroměři

8. MÚ mladší žáci - 2.6.2019 - finálová skupina - hřiště Jaroměř.

V neděli 2.6.2019 jsme sehráli poslední turnaj před našimi diváky a rodiči v Růžovce a v něm jsme chtěli moc uspět. Nečekali nás však vůbec snadní soupeři a dalším naším velikým soupeřem bylo obrovské vedro, které v pravé poledne, kdy se hrálo, panovalo...

FK Jaroměř - FC Nový HK  0:2 (0:1)

Branky: (

Utkání s jasným lídrem naší finálové skupiny mělo od začátku veliký spád a bylo se na co koukat. Soupeř dokazoval, že je právem suverénním vládcem naší skupiny. Kluci však statečně bojovali a určitě jsme sehráli povedenější zápas proti tomuto soupeři, než v prvním měřením sil ve Vrchlabí. Hrálo se opravdu ve velikém nasazení, ale soupeř dokázal přece jen využít našich dvou chyb a nemilosrdně je potrestal. My jsme své 2 veliké šance nevyužili, a tak jsme odešli zaslouženě, ale se vztyčenou hlavou poraženi.

FK Jaroměř - Vrchlabí/Trutnov ,,B"  5:0 (3:0)

Branky: Karel 3x, Lebedinský, Poděbradský

V tomto utkání jsme chtěli soupeři vrátit pro nás ještě doteď těžko zkousnutelnou porážku z jeho hřiště. Nastupovali jsme do zápasu relativně odpočatí a s cílem rozhodnout zápas co nejdříve a začít ,,uragánem". To si však kluci moc k srdci nevzali a úvodních 7 minut bylo z naší strany opravdu hodě špatných a ospalých. Poté jsme však zpřesnili hru, konečně vstřelili branky a utkání dovedli zaslouženě do vítězného konce. Hodně nás těší i to, že jsme předvedli řadu pěkných kombinačních akcí, které skončili konečně i nějakým gólem.

Sestava FK Jaroměř: Dufek - Bělohlávek, Mrkos, Hemelík, Poděbradský, Libich, Dítě, Lebedinský, Pospíšil, Karel, Hofman

Jiří Lebedinský, Martin Čenovský - trenéři FK Jaroměř: V dnešním turnaji nemáme klukům, až na malé vyjímky, téměř co vytknout. Přistoupili k oběma zápasům velmi dobře a opravdu se snažili. Utkání nás stála spoustu sil, neboť se hrálo opravdu v obrovském vedru. Jediné, co musíme stále zlepšovat je první dotek a hra 1:1, která se nám poslední dobou moc nedaří....Děkujeme klukům za předvedné výkony a již se těšíme na poslední 2 turnaje, kde budeme chtít uspět pokud možno co nejlépe. K tomu ale vede jediná cesta, a to trénovat, trénovat a trénovat....

Děkujeme rodičům za super atmosféru, podporu a fandění

Rozhodčí: Janeček

Diváků: 45

Pokračující herní krize mladších žáků v Černilově

7. MÚ mladší žáci - 25.5.2019 - finálová skupina - hřiště Černilov

Dnešním turnajem, 25.5.2019 v Černilově, jsme se chtěli odpíchnout od nepříliš vydařených výkonů, které jsme v poslední době předváděli. Navíc dnešní naši soupeři, Černilov a Rychnov, jsou našimi sousedy ve vyrovnané tabulce, tudíž byly dnešní zápasy velmi důležité.

FK Černilov - FK Jaroměř  2:0 (0:0)

Branky: (

V tomto utkání se soupeřem, se kterým se moc dobře známe, byl tento faktor z počátku utkání klíčový. Oba týmy věděly, co od soupeře čekat a ani jeden nechtěl udělat chybu. Po úvodním "oťukávání" měl soupeř o něco více ze hry, avšak v prvním poločase jsme to byli my, kdo měl dvě až tři velké příležitosti ke skorování po standardkách a brejkových situacích. Žádnou z nich jsme bohužel nevyužili. Druhý poločas se nám vůbec nevydařil. Soupeř v něm byl po celou dobu lepší a aktivnější. My jsme hráli strašně pasivně a ustrašeně a nebyli jsme schopni vůbec nic vymyslet směrem dopředu. Černilov svůj tlak zůročil dvěma trefami a zaslouženě zvítězil. Penalty jsme prohráli 3:2.

FC Spartak Rychnov n./K. - FK Jaroměř  4:1 (1:0)

Branky: Libich (p.k.)

Před druhým zápasem jsme chtěli po klukách zodpovědný výkon proti velmi fotbalovému soupeři z Rychnova, avšak zároveň jsme nechtěli hrát bojácně tak, jako v zápase prvním. Soupeř od úvodu ukazoval své kvality v kombinaci a soubojích jeden na jednoho. Velké šance si ovšem z počátku nevytvářel a náš výkon byl o něco málo lepší než v prvním utkání. Škoda inkasované branky ke konci poločasu, od té doby jsme bohužel opět nebyli schopni cokoliv vymyslet, vykombinovat, spracovat míč, nahrát si... Soupeř byl lepší a trestal naše chyby. Povedla se nám jediná akce ze strany hřiště, kdy byl pronikající Adam faulován a penaltu proměnil s přehledem Matyáš. To od nás bohužel bylo dnes vše. Penalty jsme tradičně nezvládli : 5:3 pro soupeře.

Sestava FK Jaroměř: Dufek - Bělohlávek, Mrkos, Hemelík, Poděbradský, Libich, Dítě, Lebedinský, Pospíšil, Karel

Martin Čenovský, Jiří Lebedinský - trenéři FK Jaroměř : Na dnešní dvojzápas jsme záměrně vzali pouze dva hráče na střídání. Chtěli jsme tím dostat kluky do tempa a zvednout tím náš výkon. Tento tah se nakonec ukázal trochu kontraproduktivní, jelikož se hned v úvodu zranil Karlos a nám zbyl pouze jeden hráč na střídání. To však nebyl důvod našeho slabého výkonu bez jiskry, která nám v posledních zápasech chybí. Nejsme schopni delší dobu udržet míč na svých kopačkách, kombinovat, přejít v situacích jeden na jednoho atd. K tomu jsme dnes hráli až moc pasivně a určitých chvíli jsme se jen bránili, což určitě nechceme! Přísnější měřítko dnes snesl pouze Mrky, který i přes nějaké chybičky velmi dobře četl hru soupeře a snažil se konstruktivně rozehrávat všechny situace. Druhým takovým hráčem byl Fanda, který jezdil "nahoru-dolu" a snažil se něco vymyslet, bohužel na to byl zoufale sám! Padla na nás "deka", což se občas ve fotbale stává. O to více musíme makat a snažit se kvalitně dohrát konec sezony.

Děkujeme rodičům za dopravu na utkání

Rozhodčí: Krucký

Diváků: 40

Thursday the 25th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.