ban 20240414 ban muziA Chlumec ban 20240413 ban muziB Dolany
Jaroměř 14.4.2024 - Jaroměřské Áčko prohrálo doma s chlumeckým Béčkem 1:2
Dolany 13.4.24 - B-tým prohrál v Dolanech 3:2

Novinky

Rozhovor s Jiřím Lebedinským pro časopis FVK

Kategorie: Novinky

Poslední číslo regionálních fotbalových novin Fotbal v kraji přinesl rozhovor se členem výkonného výboru FK Jaroměř a královéhradeckého krajského fotbalového svazu Jiřím Lebedinským. S obsahem se můžete seznámit i v následujícím článku.

Jiří Lebedinský je mužem mnoha funkcí. Starosta Velichovek, jejich fotbalový trenér, angažuje se v klubu v Jaroměři. Je rovněž členem výkonného výboru krajského svazu. Má mnoho témat, která může rozebírat.

Proč jste se opět rozhodl kandidovat do výkonného výboru?
Byl jsem znovu osloven Václavem Andrejsem, a tak jsem neváhal pokračovat. Lákala mě i práce a spolupráce s novými členy VV, jako jsou např. Karel Havlíček, Ondra Machačka, Milan Vik a ostatní. Práce ve VV mě baví, i když je samozřejmě velmi náročná, neboť to vše je na úkor mého vlastního soukromého času, kterého již tak moc nemám.

Jiří Lebedinský, člen VV KFS KHK. Foto: Lubomír Douděra

Co je vaše hlavní náplň?
Mám na starosti gesci média a organizaci galavečerů. Gesce média zahrnuje starost a aktualizace oficiálního webu. Dále pak Facebookového profilu a rovněž jsme nově založili i Instagram. Zde však máme ještě určitě rezervy ke zlepšení. No a nově mám na starost i časopis Fotbal v kraji.

Staráte se i o image svazu. Jak se v tomto směru posunuje?
Myslím si, že naše mediální tvář není špatná. Jako důkaz toho je myslím náš velmi aktuální web, na který se načítají výsledky přímo ze systému IS, resp. Fotbal.cz. Jsme jediný kraj, který toto má. Dále si myslím, že je o nás slyšet právě díky našim projektům, které jsem zmínil výše, a to časopis Fotbal v kraji, naše tradiční galavečery, Facebookový profil a další. Vše se ale vyvíjí a posunuje, a tak se musíme myslím i nadále posunovat v nových médiích, jako je třeba již zmíněný Instagram.

Změny zaznamenal rovněž časopis Fotbal v kraji. Proč?
Ano, máte pravdu. Bohužel kvůli zdravotnímu stavu ukončila svou činnost dlouholeté grafička paní Iveta Vrbová, která byla u zrodu časopisu od jeho samotného začátku. Práci, kterou pro něj za ty roky odvedla lze jen těžko ocenit a já osobně bych ji chtěl tímto ještě jednou strašně moc poděkovat, a to jménem svým, ale i jménem VV KFS – děkuji! Z tohoto důvodu jsme museli sehnat grafičku novou a chtěli jsme, aby se časopis trochu graficky změnil, neboť jako každý trenér má své tréninkové metody, tak i grafici pracují každý jinak. Rovněž pak došlo ke změnám týkajících se obsahu časopisu. Z důvodu dnešní elektronické doby zde již nejsou výsledky (pouze u okresů), ale zaměřili jsme se s Jirkou Fejglem, který je šéfredaktorem časopisu, převážně na rozhovory, pozvánky, zajímavosti atd. Věřím, že si na tyto změny naši čtenáři již zvykli a časopis se jim bude i nadále líbit.

Angažujete se také v Jaroměři. Jste rádi, že vám nakonec vyšel postup do přeboru?
Ano, po dvou letech jsem se rozhodl vrátit se do výkonného výboru klubu. Všichni jsme samozřejmě rádi, že nám vstup do sezony vyšel takto dobře, možná i nad očekávání. Věřím rovněž, že to bude takto pokračovat i dál.

Jaké v ní máte ambice? A jaké do budoucna?
Ambice máme určitě jako vždy. Hrát co nejvýše v tabulce a přilákat co nejvíce diváků do našeho útulného areálu v Jaroměři. Ambice do budoucna? Jak by řekl předseda a trenér v jedné osobě Miloš Exnar, tak ambice do budoucna jsou určitě divizní, ale jsme si moc dobře vědomi, co vše to obnáší.

V Jaroměři rekonstruují areál, týká se to i hlavní tribuny. Foto: Václav Mlejnek

Postupně rekonstruujete areál. Co už jste zvládli, co vás čeká?
Areál doznal za poslední půlrok, řekl bych, již znatelných a viditelných změn. Byla částečně rekonstruována hlavní tribuna pro diváky. Přibyla nová montovaná tribuna naproti hlavní tribuně. Dále jsme instalovali nové reklamní bannery. Velikou změnou prošel náš bufet, kde máme nové provozovatele, kteří se o vše starají opravdu vzorně. Do budoucna řešíme výstavbu nových kabin pro mládež s dalším zázemím. Tuto akci a většinu z akcí viz. výše má na starosti nový člen VV FKJ Jiří Klepsa, který odvádí neskutečné množství práce v těchto věcech a oblastech.

Jak to vypadá v klubu s mládeží po covidové pauze?
Musím říct, že jsme relativně spokojeni. Zatím se nenaplnily černé scénáře, že děti přestanou chodit. Řekl bych, že je tomu možná spíš lehce naopak. Děti jsou po covidové pauze natěšené na pohyb a stejně tak rodiče jsou řekl bych aktivní v tom, aby jejich děti opět začaly něco dělat. Samozřejmě máme slabší ročníky, ale myslím si, že takto to mají podobné kluby, jako my taky.

Jiří Lebedinský v roli starosty Velichovek. Foto archív.

Jste starosta Velichovek, jejichž tým hrající okresní přebor trénujete.
K trénování Velichovek jsem se dostal víceméně náhodou. Měl jsem po dvaceti letech neustálého trénování pauzu, kterou jsem si opravu užíval a vůbec mi to nechybělo. Jednou jsem zaskakoval pouze jako výpomoc za nemocného trenéra, ale nakonec to dopadlo vše tak, že jsem se A-týmu ujal naplno. Byli jsme v loňské sezoně v tabulce první, ale přišel COVID a soutěžní ročník se bohužel nedohrál. Letošní ročník se držíme také na čele, ale soutěž je ještě dlouhá a hodně vyrovnaná.

Jak vše stíháte?
Časově je to pro mě samozřejmě velmi náročné, neboť to jsou tři dny v týdnu, které věnuji trénování a jsem zvyklý, když něco dělám, že tomu dávám 110%. Vše je pro mě navíc velmi náročné sloučit s mou prací. Uvidíme, jak dopadne tato sezona a jak se vše bude vyvíjet potom.

Hradec vstoupil jako nováček do ligy poměrně slušně. Bude mít problémy se záchranou?
Jsem hlavně strašně rád, že Hradec opět postoupil do ligy. Musím říct, že jsem byl skeptický před startem ligy, ale jsem mile překvapen z výkonů Hradce v dosavadním průběhu ligy. Je myslím brzy na nějaké soudy a predikce, ale jsem pevně přesvědčen, že Hradec ligu udrží a až se otevře nový stadion, tak se na něj vrátí jako prvoligový!

Jiří Lebedinský trénuje Velichovky v okresním přeboru. Foto Václav Pilnáček.

Může letos někdo ze soupeřů sesadit z mistrovského trůnu Slavii?
Já jako kovaný slávista si toto úspěšné období po dlouhých letech trápení samozřejmě užívám. Myslím si, že momentálně si Slavia prožívá jednu z prvních a větších krizí od nástupu trenéra Trpišovského. I přesto si myslím, že se z těchto problémů velmi brzy dostanou a ligu opět bez problému vyhrají.

Co jste říkal na letní přestupové období v Evropě? Dokáže Lionel Messi dotáhnout Paříž k triumfu v Lize mistrů?
Na přestupovém trhu bylo hodně živo a odehrály se opravdu zajímavé a třaskavé přestupy. Musím říct, že mě tento přestup Messiho opravdu překvapil a do poslední chvíle jsem ho nečekal. Okolnosti ale byly takové, že k tomuto přestupu nakonec došlo. Je to zvláštní, vidět Messiho v jiném dresu, ale tak to prostě je. Myslím, že PSG má výborný tým, ale na výhru v Lize mistrů přesto nedosáhnou.

(fvk)

SP FK Jaroměř, 4.6.2017, foto: Václav Mlejnek Jiří Lebedinský vedl před časem společně s Jiřím Poděbradským starší přípravku Jaroměře. Foto: Václav Mlejnek

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla templates - All rights reserved.