ban 20240414 ban muziA Chlumec ban 20240413 ban muziB Dolany
Jaroměř 14.4.2024 - Jaroměřské Áčko prohrálo doma s chlumeckým Béčkem 1:2
Dolany 13.4.24 - B-tým prohrál v Dolanech 3:2

Novinky

Rozhovor s trenérem dorostu Petrem Kollerem

Starší dorost se pod vedením Petra Kollera dlouhodobě drží na horních místech tabulek dorosteneckých přeborů. Zahájení přípravy, stanovené na 30. července, je ještě daleko, a tak jsme letní přestávku využili ke krátkému rozhovoru.


Dorost U-19 letos obhajoval loňský triumf v JUTAGRASS Poháru, ve finále nakonec skončil druhý. Pokud k tomu přičteme čtvrté místo v krajském přeboru (stejně jako vloni), můžeme v porovnání s očekáváními na začátku sezóny hovořit o úspěchu, splněném očekávání, nebo neúspěchu?
Na začátku sezóny jsme měli ambice bojovat o co nejvyšší příčky tabulky. Po zimní přípravě se však vše změnilo, přišlo zranění dvou hráčů základní sestavy, Pepy Filipa a Radka Berana, a v průběhu jarní části se posunuli do Áčka brankář Jarda Tomášek a hráč Radek Chalupa, takže jsme museli bojovat do konce v počtu 12 – 13 hráčů. I když to bylo náročné, tak jsem velmi spokojený, že to kluci zvládli (až na lajdácký přístup některých jednotlivců k tréninkům). Dostat se po roce opět do finále JUTAGRASS Poháru byl úspěch. Takže za mě byla sezóna úspěšná.


 Petr Koller (* 1986)


Člen jaroměřského klubu od roku 1998. Starší dorost vede od jeho znovuobnovení v roce 2016.

Od roku 2018 je držitelem trenérské UEFA B licence. V loňské sezóně získal s týmem zlatý Pohár KFS U-19.

V uplynulé sezóně neměla Jaroměř samostatný tým mladšího dorostu. Jak se podařilo v jednom celku funkčně skloubit čtyři ročníky hráčů 2000 - 2003? Vyžaduje to jiný přístup?
Myslím si, že se to podařilo dobře, i když se sem tam objevily nějaké komplikace. Pro mě i pro hráče to byla nová zkušenost jak přistupovat k trénování i k zápasům.

Vzhledem k nejistému počtu dorostenců pro příští sezónu uvažoval výbor o vytvoření dorosteneckého soutýmí s vhodným klubem z okolí. Jak jednání dopadla? Bude mít starší dorost v nové sezóně dostatek hráčů? A jakých ročníků?
Nějaká jednání proběhla, ale všechna dopadla negativně. V příští sezóně bude opět jen jeden dorost, kde budou ročníky 2001 – 2004. Věřím, že mladí kluci, kteří do dorostu přijdou, zapadnou do kolektivu, i když to pro ně třeba z počátku nebude nic jednoduchého. Početně nám teď v týmu vychází 16 – 17 hráčů, což je ideální. Ale nebudu zatím radši předbíhat.

Má už dorost vyřešenu pozici brankářské jedničky, když vypůjčený hořický Tomášek dospěl do kategorie dospělých?
Ano, má. Brankářem bude Artur Musil, který už na jaře odchytal pár zápasů právě za Tomáška. Prezentoval se velmi slušně, a zkušenosti už má také.

Foto: Václav Mlejnek

Čeká svěřence před rozjezdem nové sezóny, kromě přípravných zápasů, náročný tréninkový dril, nebo spíš odpočinek a stmelovací akce?
Čeká je spíše odpočinek a určitě také proběhnou nějaká ta stmelovací setkání.

A nějaké vize a ambice trenéra dorostu pro nastávající sezónu?
Určitě hrát na předních příčkách tabulky, dostat se opět do finále poháru, ale hlavně předvádět krásnou hru a připravit kluky na dospělý fotbal.

Chtěl bych popřát těm, kteří odchází jak do kategorie mužů, tak i do jiných klubů, ať se jim daří nejen ve fotbalovém životě.


Nejbližší zápasy staršího dorostu

  • úterý 30.7. 17:30 zahájení přípravy
  • neděle 4.8. 15:30 FKJ - Sokol Třebeš (příprava)
  • středa 11.8. Trutnov U-17 - FKJ (příprava)
  • sobota 18.8. 14:15 FKJ - SK Třebechovice p. O. (krajská liga SD)
Friday the 19th.
Template © socoolapps | free joomla 2.5 templates - All rights reserved.